Izognite se visokemu poračunu elektrike!

I

Se vam obeta večja poraba električne energije? Če ste v preteklem letu elektriko plačevali pavšalno in imate namen začeti uporabljati nov aparat, ki bo večji porabnik energije, se vam lahko zgodi, da po enem letu prejmete visok poračun.

Kako se temu izogniti?

Če pričakujemo nenadno povečanje porabe energije, je priporočljivo pričeti javljati mesečno porabo svojemu odjemalcu. S tem se izognemo prenizkemu plačevanju pavšala ter posledično visokemu poračunu.
Sporočanje pa ni vedno brezplačno, zato si je priporočljivo ogledati cene ter načine poročanja, ki jih nudi naš odjemalec.

Ti načini so različni. Stanje števca lahko sporočamo prek spleta, s pomočjo mobilnih aplikacij, po elektronski pošti, telefonu, odzivniku ali faksu. Preverite, katere možnosti ponuja vaš operater in koliko ta storitev stane.

Znano je, da je javljanje preko spleta pri vseh dobaviteljih brezplačno, vendar ne omogočajo vsi te možnosti. Najbolj pogosto uporabljen je način javljanja operaterju, saj se tako izognemo morebitnim težavam, saj imamo na drugi strani človeka in ne naprave.

Po večini primerov pa tak način stane okoli 2 EUR.

Na spletnem mestu Javne agencije RS za energijo si lahko preberete več o cenah in dobaviteljih.

Avtorica: Urška Petrič, Data d.o.o.

WordPress Themes