Znebite se video klipov na Facebooku

Še koga moti nov Facebookov algoritem prikazovanja vsebin, ki je po novem poln video posnetkov? In ti posnetki se potem še samodejno predvajajo! Kako novi Videobook spremeniti v stari Facebook?

Rešitvi sta dve. Prva je dokaj logična, a le redko kdo pomisli nanjo. Če vas moti prevelika koncentracija video posnetkov na vašem newsfeedu (o novem algoritmu, ki je kriv za to spremembo sem pisal tukaj) lahko Facebooku to jasno povemo. Sprehodite se čez vaš osrednji newsfeed in pri video posnetkih označite, da jih več nočete videti.

Video don't like

Nato pa Facebooku še pojasnite kaj vas moti pri dotičnem video klipu.

It`s annoying

Potrebno bo kar nekaj klikanja na video posnetke preden bo Facebook dojel kaj vas moti, a počasi se bo koncentracija video posnetkov zmanjšala. Sam sem na takšen način prijavil približno 20 video posnetkov in danes je moj newsfeed skoraj očiščen novih video objav.

Če pa vas video posnetki ne motijo, na živce pa vam gre njihovo samodejno predvajanje, ki iz vašega Facebooka naredijo mali “ringlšil” pa uporabite drugo možnost. Enostavno izklopite “autoplay” funkcijo na vašem profilu. Kako?

Na vašem računalniku kliknite na povezavo www.facebook.com/settings?tab=videos in izberite opcijo off.

facebook videos off

Pozor, sedaj ste izklopili samodejno predvajanje video posnetkov samo na vašem računalniku. Najbolj nadležni pa so na mobilcu. In seveda vas lahko to samodejno predvajanje klipov tudi stane, če mobilca nimate na wifiju. Če bi radi mobilnemu operaterju nekoliko zmanjšali nasmeh ob pošiljanju mesečnih obračunov uporabite spodnji nasvet.

Vsi, ki ste lastniki mobilnih telefonov z robotkom (Android) najdete izklop v nastavitvah mobilne Facebook aplikacije. Lahko izberete opcijo, da se vam video posnetki samodejno predvajajo samo kadar ste na wifiju, ali pa jih čisto izklopite.

facebook video auto play off android

Vsi lastniki iPhoneov pa lahko samodejno predvajanje FB video klipov na vašem jabučku ustavite v nastavitvah vašega telefona. Točneje v nastavitvah Facebook aplikacije.

facebook video auto play off iOS

Tako, pa bo na Facebooku malo manj živahno. Pa tudi denarnica bi vam znala biti hvaležna. Če se tudi vaši prijatelji pritožujejo nad nadležnimi video posnetki jim posredujte ta zapis.

Follow Me on Pinterest

Hvala za prebiranje mojih kratkih namigov (hintov) za uspešno poslovno komuniciranju na Facebooku. Če pa vam to ni dovolj me kontaktirajte V naši agenciji izvajamo tako izobraževanja za podjetja, izdelavo strategij za uspešen nastop na družabnih omrežjih, izdelavo Facebook aplikacij in vodenja vaših Facebook skupnosti. Ne zamudite naslednjega seminarja Face it, ki nas čaka jeseni. Naročite se na naš mailing (klik na strani zgoraj desno), da vam napoved točnega datuma ne uide. Lahko pa gremo samo na kavo 😉

702
4
3
745

– See more at: http://www.matejspehar.si/izklopite-samodejno-predvajanje-video-klipov-na-fb#sthash.Si6Eaohj.dpuf

WordPress Themes