ZMERNO PITJE PIVA JE ZDRAVO.

4
JAN
Vrček piva za srce, možgane in oči

Če spijete vrček piva na dan, je to dobro za vaše zdravje in lahko zmanjša tveganje, da boste dobili sladkorno ali imeli povišan krvni tlak. Zmerno uživanja piva lahko pomaga tudi pri hujšanju, če ga kombiniramo z zdravo prehrano in gibanjem, pravijo znanstveniki.
V raziskavi so ugotovili, da se tisti, ki so za kosilo mediteransko hrano poplaknili z vrčkom piva, niso nič zredili, ampak celo izgubili nekaj teže. Pivo ima namreč podobne koristi kot vino, če ga le pijemo v skromnih količinah. Moški naj bi spili dva do tri kozarce na dan, ženske pa enega.
Å tudija na nek način preganja mite, da je pivo vzrok za debelost, predvsem pri moških. Pravijo, da pivo samo po sebi ni škodljivo, če ga ne uživamo s hitro hrano, kot je ocvrti krompir, klobase in hamburgerji. Takšna kombinacija pa lahko prinese kopičenje kilogramov.
Pivo vsebuje folno kislino, vitamine skupine B, železo in kalcij, ki so zaščitniki kardiovaskularnega sistema. Odrasli, ki spijejo do dva piva na dan, imajo 30 do 40 odstotkov manjšo možnost koronarne srčne bolezni, z zaužitjem pa lahko tudi zmanjšamo nevarnost Alzheimerjeve bolezni. Zmerno pitje piva pa lahko prepreči nastanek sive očesne mrene, ki moti vid in nastanek ledvičnih kamnov, saj izpira ledvice in ima močan diuretični učinek. Pospešuje odvajanje vode iz telesa ter tako preprečuje nastajanje celulita. Hmelj v pivu pa tudi pomirja in sprošča in je dobro uspavalno sredstvo.

(vaj)

Komentarji obiskovalcev:

Komentator: Pivopivka (14.1.2011 21:51:17)
IP: 194.152.6.42

Krasno! Å e ga bom pila. Å ifrer prepeva, da puncam zrastejo joške, če pijejo pir. Meni je srastel samo trebuh, pa še nekajkrat sem se dol dala, ko sem bila polna piva. Od tega pa nisem potem imela ničesar, ker me je potem tiščalo lulat. Dobro, da so se tudi dedci nacejali. Malce jim je pivo pomagalo, ko pa so prišli z 00, jim za sex ni bilo več mar in so spet šli na pir, da so imeli v hlačah mir. Punce, pijmo ga zmerno in po pameti, pa bo pivo resnično zdravilno vplivalo na nas.

WordPress Themes