Živite svoju pozitivnu misao

Insistiranje na pozitivnim idejama može da stvori otpor kod nekih, ali je to u stvari dobro. Znači da se u njima pokrenulo nešto što ih duboko dira, i to može da bude korak ka promeni.

zivite_svoju_pozitivnu_misao_1sr.jpg

Svakodnevno se srećemo sa mnogim ljudima. Neki su već dugo prisutni u našim životima ali isto tako život nam često šalje neke nove osobe a samim tim i neke nove izazove. Kako je ovo vreme vreme ubrzanja, u kom misli i ideje putuju brzinom svetlosti pa čak i brže, otvaraju se mnoga neverovatna polja i samim tim i mnoge neverovatno važne osobe uplivavaju u naše živote. Svako biće koje na bilo koji način stupi u kontakt sa nama, nosi za nas neku važnu poruku, neku snažnu ideju ili nas jednostvno navodi na razmišljanje da iznova preispitamo sebe i put kojim smo krenuli.

Globalno osvešćivanje donosi ogromne pomake i upravo ta širina i dostupnost informacija čini da nam mnoge stvari budu na dohvat ruke. Nikada se kao danas nije toliko pričalo o energiji, vibraciji, snazi uma i važnosti pozitivnog stava. Isto tako, upravo ogromna količina insistiranja na tim pozitivnim idejama često može da stvori otpor kod izvesnog broja ljudi. A to je u stvari dobro. Znači da se u njima pokrenulo nešto što ih duboko dira, a to je sećanje na ono što jeste suština svakoga od nas, a to je radost! Upravo nečija “ničim izazvana radost” u trenutku kad nama nije ni do čega ume strašno da iritira. I još ako se na to doda ona čuvena rečenica “Ali šta ti je, moraš da misliš pozitivno”, onda nastaje prava drama. Onda nastupi provala oblaka: “Misli pozitivno, ma nemoj !!! Šta kao, misli pozitivno, misli pozitivno, i onda će sve da bude super?”

WordPress Themes