Zdravi načini sladkanja s čokolado

Dodajte jo smutiju, žitaricam za zajtrk ali lupinastim plodovom, vedno pa izberite čim bolj temno.

Le redki so tisti, ki čokolade na marajo. Če niste med njimi ter se ji le stežka uprete, si oglejte nekaj načinov, kako v žlahtnem okusu temne slaščice uživati brez slabe vesti.

Čokoladni smuti

Smutiji so odličen način za eksperimentiranje z različnimi okusi, hkrati pa telesu zagotavljajo mnoge koristne snovi. Eden od super načinov za zdravo sladkanje s čokolado je zato uživanje smutija z dodanim grenkim kakavom. Ta vsebuje snovi, ki delujejo kot pomirjevala in izboljšujejo razpoloženje. Prav tako je odličen vir magnezija in poln vlaknin. Ker ni tako sladek kot čokolada, ga dodajte bananovemu smutiju in ga zasladite z medom. Uživajte.

Čokoladno mandljevo mleko

Še en odličen način, da potešite potrebo po čokoladi in ob tem ne pretiravate s kalorijami. Gre za kozarec sojinega ali mandljevega mleka s čokolado. Čeprav se vam sojino mleko ne zdi tako okusno, ga vsaj pokusite. Vsebuje namreč kalcij ter manj maščob in kalorij od običajnega mleka, z dodano čokolado pa postane še razvada za brbončice.

Lupinasti plodovi s temno čokolado

Ko si boste naslednjič zaželeli nekaj sladkega, si privoščite ploščico iz lupinastih plodov, oblito s temno čokolado. Zdravstvene prednosti temne čokolade se že dolgo znane, prav tako tiste lupinastih plodov.

Kikirikijevo maslo s čokolado

Kikirikijevo maslo je živilo, ki ga je mogoče kombinirati z najrazličnejšimi okusi. Boljše od običajnega je za čokoholike tisto, ki mu je dodana čokolada. A vendar tudi z njim, čeprav vsebuje zdrave maščobe, ne gre pretiravati. Namažite ga na kruh, uživajte s sadjem ali ga dodajte v priljubljeni smuti.

Čokoladna ovsena kaša

Kdo pravi, da zdrav zajtrk ne more biti tudi okusen? Če imate radi ovseno kašo, ji dodajte malce nasekljane temne čokolade, mandlje in med in vaša čutila za okus bodo navdušena.

Obstajajo še mnogi drugi zdravi načini uživanja čokolade. Vse, kar morate storiti, je, da uporabite svojo domišljijo. Čokolada ni namreč vedno polna sladkorja. Tista z velikim deležem kakava in kakavov prah odlično oplemenitita številne jedi, vaša potreba po tej slaščici pa bo zadovoljena na zdrav način.

WordPress Themes