ZBOGOM, SEDIM VLASIMA: Ovaj sok vraća prirodnu boju kose! (RECEPT)

S obzirom da stanje i izgled naše kose pokazuje da li se ispravno i zdravo hranimo, važno je da imamo na umu da je prerano seda kosa puno više od estetske brige.

napitak- limun-celer

Ona može da nam skrene pažnju na ozbiljne nedostatke u ishrani i da nam nagovesti buduće bolesti. Da li ste znali da postoji način da se uspori rast sedih vlasi i da vam se vrati prirodna boja

Krenimo prvo sa naučnim objašnjenjem: načnici su objasnili uzrok sede kose – pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih stanica koje se nalaze na svakom folikulu. Zavisno od naše genetske predispozicije, ove stanice počinju da proizvode manje pigmenta kako starimo, što na kraju rezultira sedom kosom.

Tradicionalna kineska medicina objašnjava da su razlozi sede kose daleko dublji od jednostavnog genetskog nasleđa.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kvalitet krvi i zdravlje bubrega se ogleda u snazi, boji i stanju kose.

Namirnice koje jačaju krv i bubrege su hlorofil, šećerna melasa, crne semenke sezama, hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina prporučuje i izbegavanje prekomernog korišćenja mlečnih proizvoda, mesa i soli.

Prerano seda kosa može da ukazuje na poremećaj štitaste žlezde. Nedostatak vitamina B5, B6 i B12, zatim anemija. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan s lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Kronove bolesti, bakterijskog rasta u crevima.

Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra takođe mogu stvoriti problem, što može dovesti do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih vena i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvog sistema.

Redovno konzumiranje svežeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sedih i vratiti da već posedeloj kosi prirodnu boju.

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi, pa pomaže u pomlađivanju i regeneraciji naše kože.

Kako da dobijete sok od pšenične trave

Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavaonicama zdrave hrane u svežem ili u osušenom obliku

Napitak od pšenične trave-recept

Ovo je samo predlog, budite kreativni…

Stavite u blender sledeće sastojke:

30 ml soka pšenične trave
šolju seckanog voća po izboru
šolju soka od limuna
kašiku meda
malo vode

Pijte ovo svaki dan 1-2 puta i pratite stanje boje svoje kose…

WordPress Themes