Zašto je važno da se kupate u sunčevoj svetlosti

Kod nekih od nas javlja se prosto goruća potreba za suncem, a svima je potrebno bar 10-15 minuta sunčeve svetlosti dnevno!

suncevi_zraci_vas_saveznik_za_celokupno_telesno_i_dusevno_zdravlje

Sve prosvetljene kulture i mnogi mudraci prepoznaju ulogu sunca u pristupu našim dušama. Poznato nam je da je telu potrebno sunce kako bi se povećala količina vitamina koju dobijamo iz hrane.

Međutim, mi danas provodimo skoro 90 odsto vremena u prostorijama sa veštačkim osvetljenjem. Brojna istraživanja pokazala su negativne efekte odsustva sunčeve svetlosti. Medicinska nauka je nedavno priznala postojanje SAP (sezonskog afektivnog poremećaja) i goruću potrebu za suncem kod određenih tipova ljudi.

Jedan od najjednostavnijih načina da popravite raspoloženje je da izađete na sunčano svetlo. Kratka izloženost sunčevim zracima izuzetno je korisna za celokupno telesno i duševno zdravlje.

Ali najvažnije je što povezivanje sa suncem povećava našu vitalnost i uzdiže nam svest, doprinoseći unutrašnjem razvoju. Kada god možete, izložite se suncu u potpunosti na 10-15 minuta, ili ujutru ili kasnije popodne. Zimi sedite uz osunčani prozor da se okupate u sunčevim zracima.

Upijanje kosmičke svetlosti…

WordPress Themes