Zapadlo bo tudi četrt metra snega

Objavljeno: 24.09.2015 07:07h

V noči na četrtek bo v višinah snežilo, ponekod se sneg lahko obdrži nekaj dni.

Foto: Arso

LJUBLJANA – Čakate prvi sneg? V gorah ga boste v naslednjih dneh prav zares dočakali, saj po toplih dnevih prihaja vremenski preobrat.

»Zlasti v osrednjih Alpah, torej bolj v Avstriji, ga lahko zapade tudi več kot četrt metra,« nam je o napovedih snega povedal dežurni vremenoslovec Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič. Pri nas bo sneg najbrž obležal nad 2000 metri nadmorske višine.

Četrt metra tudi na Kredarici

Ob intenzivnejših padavinah se meja sneženja seveda lahko spusti in na severni strani Julijskih Alp ter v zahodnih Karavankah se nakazuje možnost, da se pojavi tudi pod 1500 metri nadmorske višine. Obdržal pa se ne bo, le nad 2000 lahko ostane nekaj dni.

»Na Kredarici ni nemogoče, da bi ga padlo tudi do četrt metra,« pravi Gregorčič. Kakšne zamisli o poti na Triglav za navadne smrtnike za zdaj torej odpadejo, bo pa sneg do zime tam zagotovo še skopnel.

V četrtek bodo padavine ponehale. Že čez nekaj dni torej sledi o snegu najbrž ne bo več, se bo pa vsaj v višinah tudi ohladilo. V drugi polovici tedna se bodo jutranje temperature gibale okoli desetih stopinj Celzija, dnevne pa komaj okoli 15. V petek in soboto bo na vzhodu sicer še mogoča kakšna kaplja dežja, malce lepše pa bo na zahodu države.

WordPress Themes