Zadostna količina vode dnevno pomladi telo

Že mnogokrat smo slišali, kako je za boljše zdravje treba vsak dan spiti čim več vode, tokrat pa smo izbrskali tudi rezultate zanimivega eksperimenta. 42-letna Britanka je zaradi ponavljajočih se glavobolov in slabe prebave začela s pitjem 3 litrov vode na dan – rezultati so bili vidni že po enem mesecu.

Britanka Sarah Smith, mati dveh otrok je imela številne zdravstvene težave, med drugim so jo redno mučili glavoboli in zaprtost. Odpravila se je na posvet k nevrologu in nutricionistu, ki sta ji povedala, da naj za boljše delovanje telesa začne piti čim več vode, po možnosti do 3 litre na dan. Tako se je odločila, da izvede in dokumentira prav poseben eksperiment – en mesec je vsak dan spila po priporočene 3 litre vode.

pitje vode

Toliko vode se na prvi pogled sliši veliko, zato je v strahu, da bi naglo povečanje vnosa vode v telo pustilo kakšne zdravstvene posledice, za nasvet povprašala strokovnjaka. Ta ji je pojasnil, da je skrb povsem odveč, in ji svetoval, naj si razdeli pitje vode tako, da zjutraj in dopoldne spije prvi liter, popoldne drugi liter in proti večeru še tretjega.

Zgovorni rezultati eksperimenta

Že proti koncu drugega tedna je opazila, da so se glavoboli nehali pojavljati, tudi prebava se ji je končno izboljšala. Po enem mesecu pa so bili rezultati naravnost navdihujoči, saj se je njena podoba pomladila za 10 let: temni podočnjaki okoli oči so izginili, njena koža je postala bolj gladka in napeta. Izboljšalo se je tudi njeno počutje, imela je več energije, obenem pa je izgubila tudi nekaj kilogramov odvečne telesne teže.

Pijte več vode tudi vi

Pitje zadostnih količin vode iz telesa dokazano odplakne toksine, zato tudi vi poskrbite, da je boste vsak dan popili zadosti. Svetujemo vam, da za lažji vnos vode v telo upoštevate naslednje nasvete. V kozarec vode si za začetek dodajte svoj okus: vanjo preprosto stisnite limono, pomarančo, lubenico ali drug sadež. Če boste uživali jedi z veliko vsebnostjo vode (kumare, buče, melone, juhe) ali dodanimi pekočimi začimbami, kot je čili, boste prav tako lažje popili večje količine. Namesto da v restavraciji ali lokalu ob hrani naročite sok ali vino, prosite za kozarec vode. Če imate pomisleke glede kvalitete vode iz pipe, si lahko omislite tudi vodni filter.

WordPress Themes