ZA VSAK SLUČAJ, ČE SE MENI ZGODI, DA POZABIM KAJ PRIJAVITI ALI PLAČATI DO ROKA

Cerar prijavil svoje premoženje. Poglejte, kaj in koliko ima

Objavljeno: 11.09.2014

Mandatar Miro Cerar in poslanec Ivan Prelog sta obrazec vendarle izpolnila, oba pa obžalujeta, da tega nista storila v roku.

LJUBLJANA – Predsednik SMC in mandatar Miro Cerar ter poslanec SMC Ivan Prelog sta Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) danes posredovala izpolnjena obrazca za prijavo premoženjskega stanja, so sporočili iz stranke. Na spletni strani SMC so oba obrazca tudi javno objavili, najdete pa ju lahko tudi v priponkah spodaj.

Najverjetneje ju čaka zgolj opomin

Funkcionarji, ki so funkcijo nastopili z letošnjimi državnozborskimi volitvami, so KPK morali do 1. septembra oddati poročilo o svojem premoženjskem stanju. V zakonsko določenem roku te obveznosti nista izpolnila le Prelog in Cerar, ki je bil pred izvolitvijo za mandatarja na volitvah izvoljen za poslanca.

KPK je oba obvestil, da podatkov nista oddala, podatke pa sta morala posredovati najpozneje v 30 dneh od prejema obvestila. Ker sta torej svojo obveznost izpolnila, bo to olajševalna okoliščina in jima bo najverjetneje izrečen zgolj opomin, sicer pa bi ju čakalo od 400 do 1200 evrov globe, je v sredo pojasnil predsednik KPK Boris Štefanec.

Oba obžalujeta

Cerar in Prelog sta sicer že v sredo izrazila obžalovanje, da komisiji nista v roku predložila uradnega obrazca o premoženjskem stanju, hkrati pa napovedala, da bosta to storila najpozneje do danes.

WordPress Themes