VZEMITE ÄŒAS ZASE

Sedite na stol ali pa se vležite na tla in ne počnite popolnoma nič. Nekajkrat globoko vdihnite in izdihnite. Globoko dihanje spodbuja vaš parasimpatični živčni sistem (dihanje, prebava, bitje srca), zato tudi pomirja. Ko se boste že dovolj umirili, pojdite v mislih na kraj, kjer se počutite popolnoma sproščeno.

Čutite, kako vas ta kraj pomirja in blagodejno vpliva na vaše telo. Ostanite na tem kraju, dokler se vam misli popolnoma ne umirijo, med tem pa bodite še vedno osredotočeni na dihanje. To vajo izvajajte vsaj 10 minut na dan.

Problem, ki ga ima danes večina ljudi, je stresen način življenja, ki posledično aktivira simpatično živčevje. To sčasoma lahko povzroči kronični stres, ki negativno vpliva na celoten organizem.

Raziskave kažejo, da že samo 10 minutna meditativna vaja na dan močno zmanjša vplive stresa na telo. Procesi, ki jih možgani izvajajo, ko smo v meditativnem stanju, so drugačni od procesov, ki se dogajajo, kadar smo aktivni. Namenite torej 10 minut vadbne na dan tudi svojim možganom, hvaležno vam bo celotno telo.

WordPress Themes