VSE ZA LEPE LASE

Čeprav smo rade urejene predvsem zaradi sebe, je dejstvo, da moški na ženski obožujejo lepe lase. Radi zarijejo svoje prste v urejene, sijoče in dišeče lase. Zato moramo same poskrbeti, da naš obraz krasi čudovita “krošnja” las. In kako potegniti največ iz njih? Z novodobnimi čudeži kozmetike.

Največja skrivnost, ki pa ni več skrivnost, saj ste jo verjetno slišali že velikokrat, je to, da se morate lasem posvečati. Brez vašega truda in vztrajanja pač ne bo šlo. Za lase je pomemben vaš način življenja: od zdrave prehrane do zadostne količine spanja in seveda gibanje v naravi. Nič ni narobe, če se za zdrave lase zatečete tudi k prehranskim dopolnilom, ki jih lahko dobite v lekarnah, in zagotovo je priporočljivo, da opravite test vašega lasišča in las (ponavadi jih opravljajo v lekarnah). Zbrali smo nasvete in manj znana dejstva, ki vam pomagajo do lepših las:

â•šâ–º Pravilno uporabljajte izdelke za lase

Preden nanesete šampon, balzam ali masko na lase, dajte le-to na dlan in razporedite po laseh. Nikakor neposredno na lase iz embalaže! Začnite pri lasnih koreninah in potem se pomikajte navzdol po laseh.

â•šâ–º Ne umivajte preveč

Preveč umivanja lasem škoduje – največ 2- do 3-krat na teden. Če ne morete zdržati, potem lase samo sperite z vodo in dajte balzam le na konice.

â•šâ–º Maske za lase

Če lase redno sušite s fenom, morate vsaj enkrat na teden na lase nanesti hranilno masko.

â•šâ–º Premočni sušilniki za lase

Morate vedeti, da so določeni sušilniki narejeni samo za frizerske salone. Seveda pa se vam zagotovo zdi imenitno in ste prepričani, da je za vaše lase tudi dobro, če uporabljate enak sušilnik kot vaša frizerka. Pa ni čisto tako. Ti sušilci so namreč narejeni za hitro sušenje in veliko premikanja. Če imate takšen fen, ne uporabljajte usmerjevalca vročine in sušite lase navzdol.

â•šâ–º Izogibajte se uporu

Lase sušite le s sušilcem in s pomočjo prstov, dokler niso 80-odstotno suhi. Å ele potem, ko bo krtača šla brez težav skozi lase, si pomagajte s krtačo.

â•šâ–º Kapljice, silikonski izdelki

Ja, res so odlični, da vaši lasje niso videti naelektreni. Vendar pa morajo biti lasje pred nanosom čisto suhi, če ne ti izdelki potegnejo iz vaših las vso vlago.

â•šâ–º Umetne ali naravne ščetine

Vsekakor so še vedno v prednosti na krtačah naravne ščetine.

â•šâ–º V kuhinji

Če vam lasje izpadajo, potem ne jeste pravilno. Posezite po omega-3 kislinah (losos) in po proteinih (oreščki in sir).

â•šâ–º Je barvanje škodljivo?

Danes ob vseh kvalitetnih barvah, sploh ne. Nekateri frizerji priporočajo barvanje večkrat – obnovitev tudi na mesec dni.

â•šâ–º Po barvanju

Ne umivajte lase 72 ur po barvanju. Seveda pa tudi potem uporabljajte le izdelke za barvane lase.

â•šâ–º Pred barvanjem

Posvetujte se in poizvedite, kakšno barvo nanaša frizer na vaše lase in naj vam svetuje tudi pravo nego za tako barvane lase. Pozanimajte se tudi o kemikalijah, ki jih barva vsebuje.(Delo)

WordPress Themes