Vrtnarski triki, ki vam jih ne bodo zaupali v vrtnarskem centru

Časopisi so lahko odlična zaščita za tla

Postavite nekaj listov časopisa po tleh, nato pa ga pokrijte z mulčenjem; časopis bo pomagal ohraniti vlago in zatiral rast plevela.
Dodajte moker, raztrgan časopis v kompost za odstranjevanje neprijetnih vonjev.

Čaj je naravna hrana za rastline

Zalivajte praproti in rastline, ki imajo raje kislo zemljo, kot so recimo hortenzije z mrzlim kuhanim čajem, da boste imeli lepe liste.
Lahko pa okoli rastlin potresete rabljene ali nove liste čaja in jih pokrijete z mulčenjem. Ko boste rastlino zalivali, bodo hranila iz čaja prodrla v zemljo.

Bananina lupina je najboljša prijateljica z vrtnicami

Če želite, da vaše vrtnice ne bodo imele uši, posušeno in narezano bananino lupino zakopljite od 2,5 do pet centimetrov globoko okoli rastline (če olupek ostane v enem kosu, bo privabil živalih in ga bodo izkopale).

Aluminijasta folija odvrača insekte

Zmešajte trakove iz aluminijaste folije z mulčenjem in žuželke ne bodo hodile k vašim rastlinam. Poleg tega bo folija preusmerila svetlobo na rastline in spodbujala rast.
Če so težava ptice, ki uničujejo vaše pridelke, obesite trakove folije na rastline. Odsev bo ptice zmotil in jih prisilil, da odletijo.

Sol je naravni morilec škodljivcev

Znebite se nadležnih polžev, tako da jih potresete s soljo.
Plevel, ki vam raste med tlakovci, lahko uničite s soljo. Skodelico soli in dve skodelici vode prelijte neposredno prek plevela.

WordPress Themes