Voda kot zdravilo

Na internetu sem našla zelo zanimiv članek o vodi in kako le ta lahko blagodejno deluje na naše telo. Večina ljudi velikokrat popije premalo vode, zato je telo dehidrirano in izčrpano. Seveda moramo tudi paziti, kakšno vodo pijemo. Vsak posameznik, bi moral popiti približno 2 litra čiste vode dnevno.

Recept:

Pijte vodo. Svojo težo delite z 36 in dobili boste približno količino vodo, ki jo naj bi popili dnevno. Razdelite to na 8 do 10 kozarcev dnevno in jih počasi popijte. Zaužijte tudi sol in sicer 1/4 žličke za vsak liter. Sol naj bo naravna in brez dodatnih snovi, kot je jod, kemikalije proti strjevanju. Naravno sol dobite v trgovinah z zdravo prehrano. Izogibajte se napitkov s kofeinom in alkoholom, kajti lahko vas dehidrirajo.

P.S. (uporabite samo čisto vodo in nerafinirano morsko sol).

Več kot polovica telesa sestavlja voda. Je v vsaki celici in vsakem tkivu. Biološki procesi kot so prebava, cirkulacija, izločanje, so odvisni od vode. Voda tvori osnovo za kri in limfo, vzdržuje srčne mišico in ohranja mehkobo naše kože, podmaže sklepe in organe in uravnava telesno temperaturo. Človek ne more funkcionirati brez vode.

Ko postajate starejši, je pomembno da pazite, koliko vode zaužijete. Odrasle osebe držijo manj vode v tkivih, približno 10 do 15 %, manj po 65 letu. Vzrok tega je izguba občutka za žejo. Ker je voda tako pomembna za prebavo, pomanjkanje vode otežuje prebavo. Lahko dobite krče, vas napihuje, imate vetrove, zaprtje ali celo raka na črevesju. Pitje več vode skupaj z veliko vlakninami.

Potrebno je popiti 6 do 10 kozarcev čiste vode dnevno. Imeli boste mlajšo kožo, čiste oči in lesketajoče lase. Lakota je lahko pokazatelj, da telesu primanjkuje vode. Poskusite zaužiti vodo pred jedjo, da vidite, če ste po tem še lačni. Ker sadje večinoma sestavlja vodo, je idealen obrok hrane. Velikokrat namesto vode uživamo hrano in rezultat je prekomerna telesna teža.

Sledi nekaj trditev, ki ne vem če so resnične, zato jih preverite sami na sebi.

Voda preprečuje in zdravi zgago.

Zgaga je signal, da nam primanjkuje vode v zgornjem delu črevesja. Je velik pokazatelj žeje v telesu. Uporaba tablet kot so antacidi ne popravijo dehidracije in telo še naprej trpi zaradi pomanjkanja vode.

Sčasoma lahko pride do vnetja želodca, dvanajsternika, lahko dobimo kilo, razjede in po vsej verjetnosti tudi raka črevesja, jeter ali slinavke.

Voda preprečuje in zdravi artritis.

Artritis so revmatične bolečine v sklepih, pokazatelj pomanjkanja vode v bolečem sklepu. Lahko prizadene tako stare kot mlade. Uporaba zdravil proti bolečinam ne pozdravi problema, ampak povzroči nastanek dodatnih stranskih učinkov. Uživanje vode v manjših količinah in soli bo odpravilo ta problem.

Voda preprečuje in zdravi bolečine v hrbtu.

Bolečine v spodnjem delu hrbta in artritis hrbtenice so znaki pomanjkanja vode v hrbtenici in diskih – voda blaži trenja med diski. Te težave lahko zdravimo z vodo.

Če ne prepoznamo artritis in bolečine v spodnjem delu hrbta kot znak dehidracije v votlini sklepov in če jih zdravimo s zdravili proti bolečinam, akupunkturo ali celo operacijo bo to povzročilo osteoartritis, kjer bodo celice hrustanca odmrle. Posledica bo deformacija hrbtenice. Zdravila proti bolečinam imajo lahko življenjsko nevarne komplikacije.

Voda preprečuje in zdravi angino pectoris.

Bolečina v srcu – angina pectoris – je znak pomanjkanja vode v pljučih in srcu. Povečajmo količino popite vode, dokler bolečina ne preneha in zdravila niso več potrebna. Nadzor zdravnika je potreben. Povečanje pitja voda posledično ozdravi angino.

Voda preprečuje in zdravi migrene.

Migrenski glavoboli so znak pomanjkanja vode v očeh in možganih. Tip dehidracije, ki povzroča migrene lahko včasih povzroči vnetje zadnjega dela oči in posledično izgubo vida.

Voda preprečuje in zdravi kolitis.

Kolitis je znak pomanjkanja vode v črevesju. Povezan je s pomanjkanjem vode v črevesju. Pojavi se zaprtje, ker ni potrebne vode, da bi črevesje lahko izločilo blato.

Če ne prepoznamo bolečino kolitisa kot znak dehidracije bo prišlo do zaprtja. Pozneje v življenju bo povzročilo nalaganje blata na stene črevesje in posledično divertikulitis, hemoroide in polipe. Večja bo tudi nevarnost nastanka raka v črevesju in zadnjiku.

Voda in sol preprečujeta in zdravita astmo.

Astma, ki po svetu prizadene okrog 14 milijonov otrok in je vzrok smrti pri nekaj tisočih vsako leto je posledično vzrok dehidracije telesa. Astmatiki morajo uživati tudi več soli da se odstranijo zamaški v sluznici pljuč in da kisik nemoteno kroži.

Voda preprečuje in zdravi visok krvni pritisk.

Hipertenzija je znak adaptacije telesa po splošni žeji, ko ni dovolj vode, da bi napolnile krvne žile, ki prenašajo vodo do celic. Kot del tega mehanizma je povratna osmoza, kjer je voda iz krvnega seruma filtrirana in injicirana v pomembne celice skozi njihove membrane, potreben pa je poseben pritisk za proces injiciranja. Voda in nekaj soli bo ponovno uravnalo krvni pritisk.

Voda preprečuje in zdravi blago obliko diabetesa.

Diabetes pri odraslih povzroči izjemno močna dehidracija telesa. Da ima telo dovolj vode v cirkulaciji in za potrebe možganov, telo samo izloča manj inzulina z namenom, z namenom ustaviti odtok vode iz nujno potrebnih celic. Pri diabetesu nekatere celice ne dobijo nujno potrebne količine vode: Voda in nekaj soli lahko vzpostavijo ravnovesje pri blagih oblikah diabetesa.

Če ne prepoznamo diabetes pri odraslih kot znak pomanjkanja vode v telesu, lahko pride do masovne škode v vseh krvnih žilah v telesu. V skrajnem primeru lahko pride do izgube prstov, stopal, nog zaradi gangrene. Lahko pride tudi do poškodb oči, včasih tudi slepote.

Voda znižuje holesterol v krvi.

Visok holesterol je pokazatelj, da je telo dehidrirano. Holesterol napolni luknje med celičnimi membranami, da jih varuje pred izgubo vode. Ima tudi druge funkcije.

Voda zdravi depresijo, pomanjkanje libida, kronično utrujenost, lupus, multiplo sklerozo in mišično distrofijo.

Te oblike bolezni povzroča kronična dehidracija. Izginile ali izboljšale se bodo, ko bo telo imelo dovolj vode. Potrebna je tudi redna telovadba.

Članek je napisan na podlagi zdravnika Fereydoon Batamanghelidj, M.D.
Ko bi bilo vse to res … Splača se pa poskusiti.

Popijte približno 8 – 10 kozarcev vode dnevno. Dodajte 1/4 žličke soli na liter vode. Uporabljajte soli tudi s hrano. Če popijete dosti vode, lahko uporabljate sol. Uporabljajte samo neprečiščeno sol, ki ji niso bili odvzeti vitamini in minerali. Dobite jo v trgovinah z zdravo prehrano. Nadzorujte svojo pH vrednost s pomočjo urina ali sline. Uporabite testne trakove.

Najboljši pH je 7.36. Čim nižja je vrednost, več kisline imate v telesu in težje je telesu samemu zopet vzpostaviti ravnovesje. Pacienti z rakom in drugimi kroničnimi problemi so zelo zakisani. Voda in sol sta najboljša pripomočka za nevtraliziranje kislosti v telesu.

Posebej se izogibajte vsem sladkim napitkom, kavi, čaju, pivu. Vse to lahko preverite s pomočjo testnih trakov. Tudi telovadba je izredno pomembna. Vaditi je potrebno redno. Hoja je najboljša.

Če ne naoljite ležaje pri avtu, se bodo ležaji izrabili. Če hrustancu ne dovajate dovolj vode, se bo ta zaradi pritiska kosti počasi začel izrabljati. Po trditvah Dr. Batmanghelidj je večina neozdravljivih bolezni samo odraz izsušenosti telesa. Telo potrebuje vodo! Dr. Batmanghelidj svetuje posvetovanje z zdravnikom, preden se odločite za zdravljenje z vodo, še posebej v srčnih težavah in problemih z ledvicami in jetri.

Če ugotovite, da je ta metoda resnična in da drži, jo delite z drugimi.

Voda je prvo hranilo, ki ga telo potrebuje.

Tu je še nekaj drugih razlogov, zakaj telo potrebuje vodo :

• Brez vode ne živi nihče.

• Voda je glavni vir energije v telesu.

• Voda proizvaja električno in magnetno energijo v notranjosti vsake celice telesa – telesu dovaja moč da živi.

• Voda preprečuje poškodbo DNK in pomaga pri mehanizmih obnavljanja telesa.

• Voda močno izboljša učinkovitost našega imunskega sistema.

• Voda je glavno raztopilo vse hrane, vitaminov in mineralov. Pomaga pri razgradnji hraee na manjše delce

• Voda napolni hrano z energijo in delci hrane nato oskrbujejo telo z energijo med presnovo. Zato nima hrana brez vode nobene energetske vrednosti za telo.

• Vodo uporablja telo za prenos vseh substanc znotraj telesa.

• Voda povečuje učinkovitost rdečih krvničk.

• Ko pride voda do celice, prinese celici kisik in ji odvzame škodljive pline.

• Voda očisti telo raznih toksičnih sestavin, ki se s pomočjo jeter in ledvic izločijo iz telesa.

• Voda je glavno mazilo za sklepe in preprečuje artritis ter bolečine v hrbtu.

• Voda se uporablja med vretenci, da le ta ostanejo odporna proti tresljajem, udarcem itd.

• Voda preprečuje zaprtje.

• Voda preprečuje srčne napade in kapi.

• Preprečuje nastanek krvnih strdkov v srcu in možganih.

• Voda je nujno potrebna pri ohlajanju telesa in tudi gretju.

• Voda nam da moč in energijo za vse funkcije možganov, še posebej pri mišljenju.

• Voda je nujno potrebna za proizvajanje vse nevro prenašalcev, še posebej serotonina

• Voda je nujno potrebna za nastanek vseh hormonov, ki jih proizvajajo možgani, še posebej melatonina

• Voda povečuje učinkovitost pri delu, povečuje možnost koncentracije.

• Preprečuje stres, anksioznost uma in depresijo.

• Voda vzpostavlja normalen ritem spanja.

• Voda preprečuje slabost.

• Voda omogoča koži, da ostane mehka in prožna.

• Preprečuje glavkom.

• Preprečuje levkemijo.

• Voda redči kri in preprečuje nastanek strdkov.

• Voda zmanjšuje predmenstrualne krče in vročinske oblive.

• Človeško telo nima zaloge vode iz katere bi črpalo vodo v primeru dehidracije. Zato morate piti vodo redno skozi dan.

• Dehidracija preprečuje nastanek spolnih hormonov, kar je eden glavni vzrokov za nastanek impotence.

• Dehidracija povzroča nalaganje toksinov v maščobna tkiva, ledvice, jetra, možgane in kožo. Voda bo očistila telo teh toksinov.

• Voda preprečuje jutranjo slabost pri nosečnosti.

• Voda preprečuje izgubo spomina ko se staramo. Preprečuje Alzheimerjevo bolezen, Parkinsonovo bolezen itd.

• Voda zmanjšuje odvisnost od poživil kot je kava, alkohol, droge.

WordPress Themes