Vežba disanja koja opušta i pročišćava telo

Pomoću daha moguće je energizovati se i relaksirati, jer dah utiče na psihički, mentalni i emocionalni sistem. Pročistite telo vežbom koja sledi, a možete je praktikovati tokom dana…

veyba_disanja_koja_opusta_i_prociscava_telo

Vežbe treba da izvodite u opuštenom stanju tela, pritom nastojte da vam kičma bude ravna i uspravna. Izuzetno je blagotvorno izvoditi vežbe disanja u prirodi, koja nas dodatno inspiriše, balansira i obezbeđuje visok kvalitet vazduha. Možda je najbolje sa treninzima disanja započeti upravo tokom godišnjeg odmora, kada se spontano okrećemo sebi i zdravim odlukama.

Evo kako da izvedete vežbu disanja koja će vas opustiti i pročistiti telo.

Obično se izvodi u sedećem ili ležećem položaju. Pre disanja poželjno je što više opustiti telo. U ovoj vežbi ćete koristiti ceo respiratorni kapacitet, tj. disaćete stomakom kao i srednjim i gornjim delom pluća. U svakodnevici, zbog ritma života i stresa kojem smo izloženi, dah je ograničen samo na plitko, klavikularno disanje, što je ovom vežbom moguće promeniti.

Ako želite, možete položiti desnu ruku na stomak, a levu na grudni koš. Osetite svoj mekani i opušteni stomak kako se širi i sužava. Dišite mirno i polako, sa punom ljubavlju i svešću o vazduhu koji ulazi u vaše telo i izlazi iz njega. Osetite puls života u sebi i telo pod rukom – telo koje volite i o kojem svesrdno brinete. Osetite i svoj grudni koš – centar svesti.

Povežite se sa sobom i uronite u dah koji će vas uvesti u dubine svesti i sadašnji trenutak, trenutak bivanja. Takvo disanje će vam opustiti celo telo i podsetiti vas kako zapravo izgleda potpuno disanje. Tom vežbom se stres prirodno i lako otpušta, sve ćelije tela pune kiseonikom, što revitalizuje i detoksikuje, a rezultat je i bolja koncentracija.

Kako da izvodite vežbu disanja “ha” za dobro jutro pročitajte ovde.

WordPress Themes