Večdemenzionalno možgansko valovanje 0

Objavil Matjaž Bogdan Zepan dne 6. 11. 2011
Avtogeni trening

BETA STANJE

Nad 14 Hz …Stanje miselnega procesa možganov. Idealno stanje za delovanje v fizični dimenziji.

ALFA STANJE

Z določenimi tehnikami izzvana pot do globoke sproščenosti, v katerem je oseba zelo sprejemljiva za sugestije. V sproščenem stanju uma in telesa začno možgani delovati na področju nižjih frekvenc, alfa valovi (od 7 do 13 Hz). Izsledki znanstvenih raziskav kažejo na številne pozitivne učinke bivanja v alfa stanju. Je idealno stanje za razmišljanje. Pri frekvenci 10 Hz lahko zaznamo informacije v duhovni dimenziji in jih uporabimo kot pomoč pri sprejemanju pravih odločitev ali za reševanje problemov v fizični dimenziji. Je stanje rahlega sna, meditacije, globoke sprostitve, stanje ko razmišljamo lahko tudi v slikah…

• Krepi imunski sistem,
• Pripomore k izboljšanju cirkulacije in dihanja,
• Omogoča sproščanje nakopičenega stresa in
• Krepi odpornost za bodoče stresne situacije.

Na valovih alfa pride do usklajenega delovanja desne in leve možganske hemisfere, kar omogoči uporabo ogromnega kreativnega in intuitivnega potenciala desne možganske polovice skupaj z logično, racionalno funkcijo leve polovice.

Alfa stanje ima najvišjo vrednost pri 10 Hz. V tem stanju se krepi intuicija, širi kreativnost in izboljšuje sposobnost učenja.
Alfa stanje je naraven pojav, ki lahko vsakomur pomaga, da poišče moč, ki jo potrebuje za telesni, profesionalni in duhovni razvoj. Alfa stanje je najučinkovitejše za sprejemanje sugestij.

THETA STANJE

So valovi nižjih frekvenc, theta valovi (od 4 do 7 Hz). Je raven kjer biva biološka inteligenca. Stanje sna, narkoze… Sanje so v tem stanju zelo žive. Theta stanje je predvsem primerno:

• Za ‘poglobitve’ vase, kjer se prebujajo posebne čutne zaznave. Je manj primerna za sugestije.
• Svojo bistveno prednost ima pri ‘notranji uglasitvi’.
• Znanstveni izsledki (Rossi 2002) navajajo, da se v theta stanju aktivira proces samozdravljenja.
• Alfa in theta stanji (cikla v procesu spanja) ter Schumannova frekvenca (frekvenca Zemlje) so popolnoma NARAVNI pojavi.

DELTA STANJE

Frekvenca 2-4 Hz zelo globoko spanje, globoka narkoza, tudi delta prehod, kakor ga je imenoval Jose da Silva, po njegovem mnenju se lahko neposredno povežemo z Višjo inteligenco na duhovni ravni.

SREDIŠČE ALFA STANJA

Možgansko valovanje s frekvenco 10 Hz , ki predstavlja središče Alfa ravni. V središču imamo možnost uporabe obeh možganskih polovic hkrati; levo – logično – racionalno in desno – intuitivno.
Iz lastnega središča lahko dojamemo informacije iz obeh dimenzij, objektivne – fizične in subjektivne – duhovne.
Pri možganski frekvenci 5 Hz (theta) lahko delujemo le induktivno, informacije lahko le zaznamo, ne moremo pa jih analizirati ali uporabljati za sprejemanje odločitev. Za deduktivno delovanje, sklepanje ter sprejemanje odločitev… aktivira se že um, moramo iti v središče -10 Hz. Ta frekvenca je idealna za zaznavanje in analizo informacij, sprejemanje odločitev in načrtovanje uspeha, kreacije.

Avtor: Matjaž Bogdan Zepan

WordPress Themes