Vas zanima delo v Evropski komisiji? Razpis za asistente v Evropskem parlamentu je že odprt

Vas zanima delo v Evropski komisiji? Bodite pozorni, kajti kmalu bodo na nekaj delovnih mest. 4. januarja se bo na primer odprl razpis za strokovno-tehnične uslužbence za tajniške, administrativne in finančne naloge, 26. februarja pa za pravnike za področje nacionalnega prava.

Izbirni postopki so odvisni od vrste zaposlitve (za nedoločen ali določen čas, pogodbeni uslužbenec) in so prilagojeni različnim profilom. Za pravnika denimo pričakujejo dobro znanje vsaj dveh evropskih jezikov (eden mora biti angleščina, nemščina ali francoščina), diploma iz prava (oziroma, da boste v letu razpisa diplomirali), za zaposlitev v višjem razredu pa zahtevajo tudi večletne izkušnje.

Evropska komisija tudi omogoča, da se pred prijavo preizkusite na vzorčnih testih, ponujajo tudi druge možnosti za pripravo ([europa.eu]).

Za asistenta v Evropskem parlamentu se lahko prijavite do 13. januarja

Odprt pa je že razpis za asistente v Evropskem parlamentu. Iščejo 30 asistentov za organizacijo vsakodnevnega dela v Bruslju v Belgiji s potovanji v Strasbourg v Franciji. Osnovna mesečna plača je vsaj 3.424 evrov.

Kandidati naj bi imeli visokošolsko izobrazbo in vsaj tri leta delovnih izkušenj, odlično znanje angleščine, francoščine ali nemščine, odlične organizacijske in komunikacijske sposobnosti. Kandidati se lahko prijavite do 13. januarja ([skrci.me]).

WordPress Themes