Vaja za umirjanje uma

Vaja za umirjanje uma

Vaje za umirajanje uma oz. za prebujanje naravnega uma so povsem preproste: so najbolj človeška oblika in preprosta izkušnja, ki jo lahko doživi vsakdo.

So tudi skladišče človeškega dostojanstva in prav vsak jih zmore izvajati – treba je le sedeti pri miru. Najbolje je, da sedite na tleh na trdi blazini, ki pomaga držati hrbet pokončno in ki pripomore, da lahko prekrižamo noge. Če to ni možno zaradi vašega zdravja ali stanja vašega telesa, sedite na stol. Vaša stopala naj bodo trdno prilepljena na tla, s hrbtom pa se ne naslanjajte na naslon stola.

Pokončna drža hrbtenice pripomore k prebujanju in poskrbi, da ostanemo budni. Brada je malce sklonjena, oči pa so na pol odprte ter gledajo čez vrh nosu v tla. Oči so odprte, da bi se izognili temu, da bi zaspali ali utonili v sanje, kar se lahko zgodi, ko so oči zaprte. Bistvo ni v tem, da uidemo resničnosti, temveč da vidimo in izkusimo naraven um brez igre. Roke so udobno na kolenih, dlani so obrnjene navzdol. To je naravna drža popolnoma prebujenega človeškega bitja. Med sedenjem ves čas nadzorujte svoj položaj. Želite si, da bi vas hrbtenica držala pokonci.

V tem položaju vam ni treba početi prav nič drugega kot opazovati svoj dih. Dihajte normalno. Takoj se boste zavedali svojih misli, ker ste jih osveščali – narava ali vsebina misli ni pomembna – misel označite le kot mnenje in jo z izdihom razblinite. Prav v trenutku pred izdihom, ravno ko se je misel razblinila, leži jaz med mislimi. S tem jazom se želite bolje spoznati in ga gojiti. To je seme naravnega uma in ključ vašega resničnega, avtentičnega jaza.

To skušajte početi pol ure, 45 minut ali celo eno uro. Le tako, da se zadržujete v tem položaju, ne glede na to, kaj se pojavi v vašem umu, vedite, da ste vi mir, da dajete upor miselnim impulzom, a jih ne predelujete, zato vas ne morejo prevzeti. Medtem ves čas ostajajte v položaju, ki je popolnoma neagresiven.

Predstavljajte si vsakogar na svetu, kako to počne, preden se odpravi v dan. Ali ne bi bil svet potem miren? Pomembnosti zadrževanja v tem položaju kar ne moremo dovolj poudariti – 99 odstotkov te vaje je izkušnja vašega naravnega uma, ker je to resnično edini način, da boste lahko doživeli svoj naravni um – in nič več. Šele ko spoznate svoj naravni um, lahko začutite, da ste v naravnem času.

Človek, ki se nauči prebujati svoj naravni um, zna upravljati in nadzorovati svoja čustva. Leto 2012 je bil ključni datum, ki je pokazal prehod biosfere v noosfero (sfera planetarnega uma, kolektivna zavest človeštva; noo je grška beseda za um), torej se je človek razvil v noosferikusa.

En od izidov te evolucije je osveščanje nezavednih vsebin. Ko začutimo nezavedno, izgine naša potreba po laži in manipulaciji.  Ko bo izginila naša potreba po manipulaciji, se bo ustvarila nova oblika komunikacije, ki je zdaj znana kot telepatija.

Priredila Petra Arula

WordPress Themes