UBRZAN RAD SRCA I UBRZANO DISANJE

Ubrazan rad srca i ubrzano disanje zapaženi su u “akutnim bolestima”. Da li je ovo patološko stanje ili… možda samo pojačane fiziološke aktivnosti?

Kada trčimo na primer, dolazi do ubrzanog disanja i ubrzanog rada srca. Ovo su normalne aktivnosti tela kojima telo pokušava da obezbedi potrebe tela za povećanom količinom kiseonika tokom fizičkog naprezanja. Ubrzan rad pluća obezbeđuje veći dotok kiseonika u pluća pa zatim u krv, a ubrzan rad srca obezbeđuje brže preuzimanje, prenos i dostavu kiseonika putem krvi, od pluća do svih ćelija. Brilijantno!

Iz ovog primera vidimo da telo zna šta radi i zna kako i kada da modifikuje fiziološke aktivnosti, da ih uspori ili ubrza, kako bi se prilagodilo trenutnim okolnostima.

Ako se ubrzan rad srca i disanje u “akutnoj bolesti” protumače kao patološka stanja, medicinsko osoblje će pokušati da ih uspori. Usporavanjem se slabi srce i ovom metodom se samo umanjuje vitalnost tela i sposobnost samolečenja.

Međutim, ako se dođe do jednostavne spoznaje, da telo uvek samo modifikuje prirodne, fiziološke aktivnosti u brzini ili intenzitetu da bi se održalo u životu u nesvakidašnjim ili abnormalnim okolnostima, onda se trenutan ubrzan rad srca (ubrzan puls) može jedino videti u dobrom svetlu, jer pokazuje vitalnost tela.

Marina Grubić, admin ove stranice, kao i stranice Biljna ishrana

WordPress Themes