Twitter: kaj se sme in česa ne, I. del

Avtor Saba Resnik — 27.04.2013

Ali šele vstopate v svet Twitterja? Potem morate vedeti, o čem na Twitterju lahko govorite in o čem ne. Prvi del novice o tem popularnem družbenem omrežju govori predvsem o prvih korakih na Twitterju in kakšne vsebine so primerne za objavo.

Posamezne objave na Twitterju so kot naslovi oz. subject v vaši elektronski pošti. Dober naslov elektronske pošte vsebuje manj kot 100 znakov, zato se držite tega tudi na Twitterju.

Še preden se prijavite na Twitter, si morate obljubiti, da boste vedno profesionalni, saj vaše objave vplivajo na ugled in s tem posredno tudi na uspeh vašega podjetja. Več o tem bomo govorili v drugem delu novice.

Ne veste, kaj bi na Twitterju sploh objavili? Naj vam pomagamo z nekaj idejami.

1. Sledite ostalim in jih posnemajte.

To je najlažja stvar, ki jo lahko naredite.

Prvi korak je, da najdete ljudi iz vašega posla s pomočjo # ali zavihka, kjer lahko iščete osebe in podjetja po kategorijah in jim sledite.

V drugem koraku pričnete objavljati objave drugih (angl. ReTweeting) in jih bogatite s svojimi lastnimi komentarji. Kadar boste objavili objavo vodilnega z nekega področja, vas bodo ljudje avtomatično pričeli povezovati s to osebo, kar bo pozitivno vplivalo na vašo kredibilnost.

2. Objavljajte najbolj aktualne novice.

Twitter je družbeno omrežje, kjer boste najprej zasledili aktualne novice s celega sveta, ne glede na to, ali so povezane s politiko, športom ali z naravnimi katastrofami. Sledite lahko določenim medijem in objavljate njihove objave, ki so za vaš posel najbolj pomembne.

3. Komentirajte članke.

Vsak podjetnik spremlja novice in članke s področja svoje industrije. Kadar preberete kakšen zanimiv članek, objavite povezavo na Twitterju in pripišite kratek komentar (npr. kaj vam je bilo najbolj všeč). Objavite lahko tudi članek, s katerim se ne strinjate in napišete komentar, kjer svojim sledilcem jasno poveste, da se s tem ne strinjate.

4. Pomagajte.

Vsak dan se na Twitterju vrstijo objave z opisi problemov, ki jih imajo posamezniki. Pomagajte posamezniku, da bo problem rešil, še boljše pa je, če mu lahko ponudite svoj produkt, ki bo rešil njegov problem.

Tudi vi lahko prosite za pomoč ostale uporabnike Twitterja. Objavite lahko nekaj v tem stilu: “Ali ima še kdo probleme z novo verzijo #Firefoxa?” Kot ste opazili, lahko uporabite znak #, na tak način bodo vašo objavo videli tudi tisti, ki vam ne sledijo.

5. Mnenja in ocene proizvodov in storitev.

Kadar boste kupovali kakšen izdelek ali storitev, pobrskajte po Twitterju, kaj imajo ostali povedati o specifičnih produktih in jih vprašajte, kar vas zanima. Ko pa boste kupili, kar ste iskali, lahko tudi sami oddate komentar, oceno ali mnenje o izdelku ali storitvi, ki ste jo kupili.

Najbolj popularne teme

Za konec pa vam ponujamo še seznam najbolj popularnih tem za promoviranje podjetja na Twitterju:

Nova objava na blogu.

Nova stranka, ki ste jo pridobili.

Objava za medije.

Nova služba, ki jo ponujate.

Nagrade in priznanja.

Dogodki, ki jih organizirate ali se jih boste udeležili.

Diskusija, ki jo vodite na LinkedInu.

Posebne ponudbe ali popusti.

Vir: entrepreneur.com

WordPress Themes