Trn v peti in kako ga lahko odstraniš sam

Vas je že kdaj zbodel trn? Podobna bolečina je pri bolezni trna v peti. Simptom začutiš zjutraj, ko vstaneš iz postelje in ne moreš normalno stopiti na ploska tla. Nato ta bolečina za nekaj časa popusti in se spremeni v dolgotrajno bodečo, pekočo bolečino. To pomeni, če sedimo bolečina obmolkne, ko vstanemo se bolečina prebudi. Med spanjem se proces krčenja in širjenja stanja stopala.

Trn v peti

Ko zjutraj vstanemo in stopalo obremenimo z vso težo, se naenkrat raztegnemo. To raztegovanje se odraža z ostro bolečino v stopalu. Zdravljenje je brez kirurškega posega dolgotrajno, a uspešno, če si vsak večer pred spanjem namažeš obolelo stopalo s smrekovim mazilom in eutirox hladilno kremo. Smrekovo mazilo je zdravilo, ki v tem primeru gladi trn.

Eutirox hladilna krema pa hladi in s tem pomaga, da toplo smrekovo mazilo ohladi in hkrati zmanjša bolečinski krč. Zjutraj ponovno namažeš stopalo s smrekovim mazilom in skrbno povežeš obolelo peto, da oteklina čim hitreje izgine. Po nekaj mesecih uspešnega mazanja in obvezne menjave obutve bolečina izgine, ker se trn zgladi. Dieta je priporočljiva, ker je teža tudi morda ovira, ker se posledično vsa masa telesa prenese na drugo zdravo peto oziroma nogo. Če se vam to zgodi v poletnem času je priporočljiva tudi bosa hoja po vročih površinah ter masaža s vročimi kamni, kajti vzrok je pri nabiranju kalcija na petni kosti, ki povzroči vnetje tkiva, ki se nahaja okoli njega na peti. Trn v peti nastane zaradi različnih stresnih situacij. Bioenergetik je povezal bolezen trna v peti s preneseno besedo v pomenu: »Nekdo je tvoj trn, poišči ga«. S tem je mislil na človeka, ki ti ni dovolj pri srcu ali pa ti je preveč pri srcu in to »negativno« energijo nehote prenaša na vas. Sprejem te »negativne« energije pa se kaže kot bolečina.

Ker gre za dolgotrajno obolenje je možno, da bolečine ne morete tako dolgo prenašati in ste eden tistih, ki ne verjame v alternativno medicino, se raje posvetujte s splošnim zdravnikom, ki vas bo na podlagi vaših rentgenskih posnetkov poslal k specialistu, kirurgu na operativni poseg. Vsak operativni poseg je tvegan, vendar morda hitreje učinkovit. Bolezen trn v peti se lahko ponovi na istem ali drugem delu telesa. Ker je število obolelih za to boleznijo presenetljivo veliko se tisti bolniki, ki so že pozdravili trn, strogo držijo priporočil za zdravo življenje in s tem zmanjšajo možnost ponovnega obolenja te dolgotrajne bolečine. Za zdravo življenje lahko posameznik veliko pripomore sam s pravilnim prehranjevanjem; z uživanjem dovolj sadja in zelenjave ter pitjem dovolj ne preveč mrzle tekočine; s dnevno rekreacijo: hojo, plavanjem, kolesarjenjem, tekom, smučanjem, tekom na smučeh in podobno; s sproščanjem oziroma z dnevno meditacijo s samim seboj; s spoznavanjem sebe tako telesno, kot tudi duševno; z vključevanjem med družbo ljudi, s pozitivno energijo; povezovanje v kulturne dejavnosti kot so obiskovanje knjižnic, kinotek, gledališča, muzejev, cerkva, galerij, gradov in podobno ter koriščenje te dejavnosti v smislu branja dobrih knjig, gledanja dobrih filmov in gledaliških predstav, obiskovanje koncertov, obiskovanja športnih prireditev, ogleda razstav in podobno.

WordPress Themes