TOLŠČAK – PREVOD V SLOVENŠČINO Z GOOGLOM

Tolščak, znan tudi kot Portulaca oleracea , se šteje skupno plevela, da mnogi, ki bi lahko celo raste na vašem vrtu zdaj, brez vašega izrecnega povabila. Začelo se je njeno gojenje v Indiji in Perziji, in razširil na preostali svet. Nekatere kulture ga izderi in vrzi proč z listnimi vejevja in drugih plevelov, drugi pa gojiti izrecno, da jedo kot hrana. Tolščak je estetsko privlačna plevel z mesnatimi listi in pogosto rumenimi cvetovi, vendar pa njegove koristi za zdravje, so še toliko bolj zaželena.

Zmogljiva Semena rastejo v mnogih podnebju

Semena portulaku so tako močne, da lahko ostanejo izvedljiva v deželi do 40 let – in to je naravni pridelek – brez GSO! Raste v lepo urejenem vrtu in v sušnih podnebjih, pogosto enako kot dobro. Ta prožni rastlina predstavlja podobna koristi za naše imunski sistem in splošno zdravje.

Pogosto imenovana prašičja plevel (in to bi bilo vsekakor bolje za vaše prašičev od nekaterih GSO zrna mnogi kmetje so bili z uporabo za krmo živine), špinača ima več koristnih maščobnih kislin omega 3 od mnogih ribjih oljih! Weed ima tudi eno najvišjih ravni vitamina A med vsemi zeleni listnati zelenjavi (1.320 ie / 100 g, zagotavlja 44% RDA). Visoke živila vitamina A lahko pomagajo nas ščiti pred številnimi vrstami raka in pripomore k izboljšanju zdravja oči.

Močna antioksidacionih

Poleg tega, tolščak je polna dveh različnih vrst betalain alkaloidi pigmentov – rdečkasto beta-cyanis in rumeno beta-xanthins, ki so enako močni antioksidanti in anti-mutagene. Tudi v portulaku so vitamini C in B-kompleks, vključno z riboflavin, piridoksin, in niacin, kot tudi karotenoidi in mineralov, kot so železo, magnezij, kalcij in sledovih.

Z vsemi temi prehranjevalnih koristih in velike količine denarja, ki ga preživijo na dopolnilih k boljšemu naše zdravje, se zdi, tolščak treba povzdignjena iz statusa plevela do zdravstvenega varstva, spodbujanje vsakodnevni prehrani. Tolščak pakiranjih močan udarec hranilno, za nekatere.

Via naturalsociety.com

Tolščak Recepti

Tolščak in peteršilj solata

Žaru Bučna Solata z tolščak in paradižnikov

Tolščak in avokadovo Tacos z Pico de Gallo

Tolščak, Meyer Lemon in Pear Solata z Kombava vinaigrette

Anatolian špinača, jagnjetina in leča Stew

Kumara špinača Yogurt solata

Mehiška Svinjina & špinača

Mehiška špinača Nadev

Kremna špinača krompirjeva solata

Oil & Kis špinača krompirjeva solata

Začinjene špinača Potato Salad

Hrana in vino je špinača krompirjeva solata

Uredniki Opomba: Kliknite tukaj, če želite najti Lokalni kmet


WordPress Themes