TOLŠČAK ALI PORTULAK – Prevedel je Google

Tolščak, znan tudi kot Portulaca oleracea, se šteje skupno travo, da mnogi, ki bi lahko celo rastejo v vašem vrtu zdaj, brez vašega izrecnega povabila. Začelo se je njeno gojenje v Indiji in Perziji, in razširil na preostali svet. Nekatere kulture ga izderi in vrzi proč z listnimi izrezkov in drugih plevelov, drugi pa gojiti je posebej za jesti kot hrana. Tolščak je estetsko privlačna plevel z mesnatimi listi in pogosto rumenimi cvetovi, vendar pa njegove koristi za zdravje, so še toliko bolj zaželena.
Zmogljiva Semena rastejo v mnogih podnebju

Semena portulaku so tako močne, da lahko ostanejo izvedljiva v deželi do 40 let – in to je naravni pridelek – brez GSO! Raste v lepo urejenem vrtu in v sušnih podnebjih, ki so pogosto enako kot dobro. Ta prožni rastlina predstavlja podobne koristi za naše imunski sistem in splošno zdravje.

Pogosto imenujemo prašič plevel (in to bi bilo vsekakor bolje za vaše prašičev kot nekatere GSO zrna mnogi kmetje so bili z uporabo za krmo živine), špinača ima več koristnih maščobnih kislin omega 3 od mnogih ribjih oljih! Weed ima tudi eno najvišjih ravni vitamina A med vsemi zeleni listnati zelenjavi (1.320 ie / 100 g, zagotavlja 44% RDA). Visoke živila Vitamin A lahko pomagajo nas ščiti pred številnimi vrstami raka in pripomore k izboljšanju zdravja oči.
Močna antioksidacionih

Poleg tega, tolščak je polna dveh različnih vrst betalain alkaloidi pigmentov – rdečkasto beta-cyanis in rumeno beta-xanthins, ki so enako učinkoviti antioksidanti in anti-mutagene. Tudi v portulaku so vitamini C in B-kompleks, vključno z riboflavin, piridoksin, in niacin, kot tudi karotenoidov in minerali, kot so železo, magnezij, kalcij in sledovih.

Z vsemi temi prehranjevalnih koristih in velike količine denarja, ki ga porabijo za dopolnila k boljšemu naše zdravje, se zdi, tolščak treba povzdignjena iz statusa plevela do zdravstvenega povečanje, vsakdanje hrane. Tolščak pakiranjih močan hranilni punch, za nekatere.

Purslane Recipes: 45 Things To Do With Fresh Purslane

WordPress Themes