TEMNA ÄŒOKOLADA JE ZDRAVA

Čokolada je za zdravje prav tako koristna kot telovadba!
Rezultati najnovejše raziskave so razkrili, da majhne količine temne čokolade izboljšujejo naše zdravje na tak način kot rekreacija.Temna čokolada v mišicah spodbuja povsem enake reakcije kot telesna vadba

Znanstveniki so ugotovili, da temna čokolada spodbuja povsem enake reakcije v mišicah kot telesna vadba. “Mitohondriji proizvajajo enerijo, ki jo organizem potrebuje. Veliko število mitohondrijev pomeni tudi večje pridobivanje energije. Znano je, da aerobna vadba, kot je tek ali kolesarjenje, povečuje število mitohondrijev v mišičnih celicah. Naša študija je pokazala, da epikatehin iz čokolade deluje na isti način,” je povedal Dr. Moh Malek z ameriške univerze.

Čokolada je bogata s hranljivimi snovmi

100 gramov temne čokolade vsebuje eno tretjino priporočenega dnevnega vnosa magnezija. Prav tako je bogata s kalijem, fosforjem, vitaminom E, beljakovinami, poleg tega pa je obogatena tudi s kalcijem. Kakavovo maslo, ki je sestavina čokolade, vsebuje maščobne kisline, ki znižujejo raven škodljivega holesterola v krvi. Zaradi svoje visoke energijske vrednosti pa je čokolada zelo koristna predvsem za športnike in otroke v času rasti.

WordPress Themes