Svež avokado, pospeši absorpcijo esencialnih hranil za zdravo življenje

avacado Porabijo cel svež avokado bodisi z oranžno obarvana paradižnikove omake ali surov korenček bistveno okrepil provitamin karotenoid (alfa in beta karoten), absorpcija in preusmeritev teh karotenoidov v aktivno obliko vitamina A, glede na nove raziskave (1) objavljena v The Journal of Nutrition.

Vitamin A je vključena v reproduktivno zdravje ter pospeševanje rasti; Pomaga podpirati zdravo kožo, delovanje imunskega sistema, in vizijo; in ima antioksidativne lastnosti. Karotenoidi provitamin A, kot so alfa in beta karotena, dajejo oranžne in rumene barve za veliko sadja in zelenjave. Telo pretvarja rastlinske pigmente v aktivno in uporabni obliki vitamina A.

Raziskava, “Avokado potrošnja krepi človekovo postprandialno absorpcijo in pretvorbo iz nove visoke beta karoten paradižnikovo omako in s korenjem”, ki se izvaja na Ohio State University in podprt z avokadovim odbora Hass (HAB), raziskati, če avokado lahko pomagal Telo boljša uporaba in absorbirajo vitamin A iz karotena hrane, bogate, ko poje skupaj.

Natančneje, raziskava temelji na dveh randomiziranih, dvosmerni študij krmljenja crossover pri 12 zdravih moških in žensk. V prvi študiji so raziskovali če je svež avokado, ko jedo z visoko beta karotena paradižnikovo omako, ki bi spodbujala absorpcijo karotenoidov, provitamin A, in pretvorbo teh karotenoidov v aktivno obliko vitamina A. V drugi študiji so raziskovali enak rezultat, vendar nadomesti visoko beta-karoten paradižnikovo omako s surovim korenjem.

“Združevanje nekaterih živil skupaj je več kot le o okusu -. Posebnih živilih za skupaj lahko pomagajo vaše telo bolj učinkovito izkoristiti prednosti, vemo, da so avokadovo potrošniki zainteresirani za živila, ki delujejo kot” ojačevalec hranil, ‘”je dejal Nikki A. Ford , PhD, direktor prehrano, preb. “Medtem ko so potrebne dodatne študije, da ugotovi, če se ti rezultati lahko uporabijo za vsakogar, rezultati študije” pomagati okrepiti in pospešiti telo objavljenih raziskav o avokada koristi in njihove vloge v vsakdanjem zdravem življenju. Avokado so hranili gosto, holesterola Brezplačno sadje z naravno dobrih maščob in so okusna in enostaven način, da dodate več sadja in zelenjave na vsakdanje zdrave prehranjevalne načrte. ”

WordPress Themes