Srce

Avtor : 22. september, 2015 ·

Zadeti od veselja – srce

91702746

Današnji članek je namenjen našemu simbolu ljubezni – organu srce.

 • Imate težave z visokim pritiskom?
 • Vam je kdaj jokalo srce?
 • Ste depresivni?
 • Vam je kdaj krvavelo srce od ljubezni?
 • Imate ljubezenske težave?
 • Imate pomanjkanje volje?
 • Veliko govorite?
 • Vas muči nespečnost?
 • Vas ne spoštujejo?

Članek je namenjen vsem tistim, ki imajo takšne in drugačne srčne težave in težave s srcem ter vsem ostalim, ki hočejo vedeti, kako ukrepati pri srčnih težavah in težavah s srcem.

RAZKRIVAMO SKRIVNOSTI, KAKO SI POMAGATE SAMI.

Srčne težave so tako fizične kot čustvene. Srčnožilne bolezni imajo že znake epidemije. V Sloveniji je v zadnjih letih kar 70% vseh smrti zaradi srčno-žilnih obolenj. Ena tretjina zakonski zvez se konča z ločitvijo. Depresija postaja najhujša duševna motnja. Samo v Sloveniji je obolelih kar 100.000 ljudi. Depresija ljudi ovira pri vsakodnevnih dejavnostih, vodi v slabšanje kakovosti življenja, povečuje obolevanje za srčnožilnimi boleznimi.

Razlogov več kot dovolj, zakaj je nujno podpreti energijo srca.

Gospod v zlatih letih je pogosto tožil, da ga boli leva roka in levi del prsnega koša. Zaradi močnega pritiska v prsnem košu je že pristal na urgenci. Zaradi nevarnosti za infarkt so ga zdravniki uvrstili v rizično skupino. Stanje se nikakor ni izboljšalo, zato je začel iskati druge možnosti. Na terapiji smo ugotovili, da je energija srca šibka. To povzroča tudi precej drugih stranskih nevšečnosti: notranji nemir, nestabilnost v vsakdanjih preizkušnjah, potreba po odmiku, potreba po nadvladovanju drugih,… Dober, odkrit in srčen pogovor je vreden veliko. Gospod je po predlogu začel delati vaje za srce, ne samo kadar je imel težave, temveč redno vsak dan 3x. Ko pa so nastopile težave, je sebi poklonil še več energije, da je prebrodil izziv.

Obolenja srca lahko preprečimo, ko bolezen zaznamo že v njenih razvojnih fazah oz. še bolje ko delujemo preventivno. Energijo srca lahko uravnamo  z vajami, z masažo, z zmanjšanjem stresa, s hrano in z razbremenitvijo čustev. Ko dvignete energijo srca, ga vsakodnevno obnavljate, ko mu dovajate energijo. Energija je temeljna nevidna hrana s katero osvežujete vse funkcije telesa. Telo brez energije ne deluje. Če v telesu ni energije, telesa ne oživi nobena hrana, voda, zdravila, niti dodatki, operativni posegi. Zato je pomembno, da v telesu vzdržujete visok nivo energije.

ZDRAVO SRCE – PRI VAS JE DOMA VESELJE

Srce –simbol ljubezni je eden izmed najpomembnejših organov in je povezan z radostjo

SRCE V SVOJEM OBILJU

Srce (latinsko cor, cordis) je ritmično utripajoči organ. Je votla mišica, črpalka, ki poganja kri po žilah. Žile dovajajo dovajajo hrano organom, celicam.

Harmonično utripanje in poganjanje krvi po žilah se kaže v izžarevanju navdušenja in veselja osebe. To je izžarevanje kvalitet otroškega veselja in ljubezni.

Ker je srce je kralj med organi, zdravje kralja odslikava zdravje v celotnem telesu. Ko je vladar miren, je telo mirno. Zdravje srca kaže osebnostno moč, notranjo stabilnost in čustveno uravnovešenost.

Stabilna energija srca vodi v čudovite medsebojne odnose, spoštovanje sebe in drugih.

Srce je tudi sedež duše. Saj poznate pregovor »glej s srcem,kajti očem je bistvo nevidno.« Zato je srce izvor življenjskega zadovoljstva, ki vidi preko fizičnih meja.

SRCE V TEŽAVAH

Srce je črpalka in preskrbuje možgane s hrano in zrakom. Če je v krvi premalo kisika potem je srce bolj obremenjeno, to vodi v povečevanje krvnega pritiska oz. v njegov padec. Ker je srce mišica, ki ima veliko živcev, je stanje srca povezano z nervozo in strahom.

Pomanjkanje energije srca se kaže v boleznih kot so trepetanje srca (palpitacija), angina pektoris, hladno potenje dlani, splošni hlad v telesu. Človek se hitro utrudi, pogosto ima obložen jezik, ga tišči v zgornjem delu trebuha pod rebri in ima vrtoglavice. V takem primeru obstaja visoka nevarnost srčnega napada. Pomanjkanje energije srca povzroči tudi hitro mentalno utrujenost, živčno napetost, kronični stres, plahost, zmanjšano sposobnost pomnjenja, pomanjkanje volje in kronična razočaranja.

Višek energije srca povzroča napetosti in tesnobe v predelu prsnega koša. Oseba z viškom energije srca ima visok krvni pritisk, v grlu stalno občutek, da mora nekaj izpljuniti, koža je občutljiva. Oseba mora veliko govoriti, je nemirna, depresivna in ima težave s spanjem (insomnia). Včasih jo zajame nekontrolirana žalost ali krohot. Oseba se težko umiri, kar se kaže v neprestanem premikanju rok ali nog (popravljanje obleke, zibanje noge, trkanje, igranje z lasmi). Oseba se hitro utrudi in nima vztrajnosti. Oseba je pogosto zelo žejna.

MIŠICA, KI JE POVEZANA S SRCEM JE PODLOPATIČNA MIŠICA.

Mišica se nahaja pod lopatico. Lopatici omogoča, da se giblje preko reber prsnega koša, in da obrača roko nad višino ramena. Mišica se imenuje tudi ljubezenska mišica. Pomanjkanje energije srca se zato kaže tudi v bolečinah v ramenih in komolcih. Pogosto je krvavenje iz dlesni.

Načini uravnovešanja energije srca

GIBANJE = ŽIVLJENJE

Brez gibanja ni življenja. Podlopatična mišica je povezana s srcem. Kadar mišico raztezamo, hkrati krepimo tudi srce.

VAJA ZA DVIG ENERGIJE SRCA

roka odročena na stran nadlaket je v višini ramen podlaket je upognjena navzdol in vzporedno s telesom prsti so usmerjeni proti tlom v počasnem gibu pomakni podlaket navzgor za 180 stopinj Vajo za srce izvajamo večkrat na dan po nekaj minut.

Ustvarjanje čustvenega ravnovesja: Ko hočemo dovesti energijo srcu je pomembno, da se veliko smejete. Dan ima 1440 minut. Budni smo približno 14 ur na dan. Ko vsako uro namenimo eno minuto smehu, pomeni da v celem dnevu porabimo za smeh 1% časa. Le toliko časa je potrebno, da vzdržujemo svoje srce zdravo. Lahko si kupimo smešnice, lahko na internetu najdemo smešne klipe, lahko pa začnemo enostavno ponavljati hi,hi, hi, ha, ha, ha, ho,ho ho…

1 - srce vaja

Hrana

Vitamini B-kompleks, vitamin C, vitamin E in kalcij dvigujejo energijo srca. Pomembno je, da je hrana čim bolj sveža in ekološko pridelana, da ima v sebi vitamine in minerale. Za srce je pomembno, da uživamo tudi po okusu grenko hrano. Ko hrano pripravljamo, je pomembno, da jo pripravljamo z veseljem. In ko se usedemo k obroku, je pomembno, da jemo v miru: zamišljamo si, da smo kralj/kraljica, ki mirno uživa pri obedu.

Zmanjšanje stresa srca

Stres je posledica disfunkcije regulacijskega sistema v telesu. Ravnovesje v regulacijskem sistemu, ki ga sestavlja živčni, limfni in krvožilni sistem, spodbudimo z nežnim prijemom refleksne točke na fontaneli na vrhu glave (fontanela je dobro vidna pri dojenčkih, ker še ni zaraščena). Točko primemo nežno, kot bi se usedel metulj, z dvema prstoma: kazalcem in sredincem. Pomembno je, da smo med sproščanjem nameščeni v udoben stol, ali pa smo kar v postelji. Točko držimo 2-3 minute vsaj 2x na dan.

1 - srce NV

Korekcija drže telesa

S podlopatično mišico so povezane bolečine v ramah in težave z dvigovanjem rok. Rama je večkrat nagnjena v stran in navzdol. Da ojačimo mišico in sprostimo napetost v ramenskem obroču, je postopek naslednji:

 1. Potrebujemo nekoga da nam pomaga
 2. Postavimo se pred ogledalo, da vidimo svojo »normalno« telesno držo
 3. Pomočnik prime na čelu narisani točki (sredina čela): nežno kot metulj se dotakne točk s kazalcem in sredincem leve na levi strani in s kazalcem in sredincem na desni strani
 4. Zelo, zelo počasi premaknemo telo v bolj pravilen položaj.
 5. Ponovimo 5x

NL

Zmanjšanje bolečine

Bolečine v nadlakti in podlakti na notranji strani roke. Bolečine v komolcu. Bolečine okrog srca zmanjšamo z močnim pritiskom med drugo in tretje rebro ob grodnici. Pritisk mora biti tako močan, da začutimo rahlo bolečino. Če je bolečina zaradi pritiska premočna potem pritisk popustimo, ker nočemo vnašati novih bolečin v telo. Masiramo 2-3min. večkrat na dan.

1 - srce NL

Pri resnih in kroničnih težavah s srcem je obvezen obisk vašega zdravnika. Predstavljene tehnike pohitrijo zdravljenje in vas ohranjajo vitalne. Tehnike izboljšujejo vašo osebno (čustveno in mentalno) stabilnost, veselje in zadovoljstvo v življenju. To pa je temelj vašega zdravja. Z rednim izvajanjem vaj zmanjšate možnost, da bi vas stvari od zunaj podrle. Redno izvajanje fizičnih vaj okrepi vaše srce in zmanjša možnost obolenja za srčno-žilnimi boleznimi.

V zavodu BISERNICA imamo redno iVitalis vadbo enkrat na teden. iVitalis vadba ni samo krepitev mišic, je krepitev mišic, ki so dokazano povezane z delovanjem notranjih organov. iVitalis sprošča morebitne zastoje na energijskih kanalih organov. iVitalis deluje izjemno sproščujoče. Vadeči se že tekom vadbe sprostijo, ter zasijejo, govorica telesa se sprosti. Po končani vadbi, vadeči začutijo energijsko pretočnost skozi telo. Imajo več energije za delo. iVitalis je namensko usmerjena, to pomeni, da se izvajajo vaje za Dvig energije, Sproščanje stresa; za dvig učinkovitosti pomnjenja in učenja; za dvig imunskega sistema; ter ne nazadnje za povečanje kreativnosti in hitrejše poti do rešitve. Vse te vaje najdete tudi v knjigi in na DVDju Prebudi najboljše v sebi.

WordPress Themes