SLOVENCI V NEMČIJI

  • Dragi Moji, glede na to kaj se dogaja z Begunci, Muslimani in Versko nestrpnostjo, me skrbi za vas in me zanima kako vi občutite te razmere? Nekaj je splet, in te članki, vendar pa me zanimajo iskrene izkušnje in opazovanja ter občutja od vas, ki sedaj živite v Nemčiji. Jaz iskreno sem se začela bat, da bo 3. svetovna vojna in z partnerjem razmišljava, da bi se čimpreje preselila na podeželje, ker če bo kje prvo izbruhnilo bo vsekakor v mestih. Prosim javite mi vaše iskrene odgovore, pa brez kreganja in obtoževanja. Že tako je dovolj napeto in stresno!

  • Maja Žuža Rogl Evo, resnicna izjava ali nateg, ne vem… Se pa popolnoma strinjam smile emoticon Muslimani ki bi radi živeli po islamskim zakonih, so naprošeni, da zapustijo Avstralijo. Avstralska vlada poskuša preprečiti potencialne teroristične akcije. MIGRANTI SE MORAJO ADAPTIRATI IN NE AVSTRALCI. To je to, pa če vam to odgovarja ali ne. Sit sam tega da naš narod skrbi, da ne bi morda užalili nekatere posameznike ali njihovo kulturo. Od terorističnega napada v Baliju do danes, opažamo vse več patriotizma pri večini Avstralcev. Ta naša kultura je nastala pred dvesto in več leti, s težkim delom in trudom in zmagami več milijonov žena in mož z željo po svobodi. Govorimo pretežno ANGLEŠKO, in ne špansko, libanonsko, arabsko, kitajsko, japonsko, ali kateri drugi jezik. To pomeni, da, če želite biti del naše družbe, se naučite naš jezik! Večina Avstralcev veruje v Boga. To ni neka krščansko desničarska smer ali politično vsiljeno, to je DEJSTVO, ker so ta narod, to se vidi iz dokumentov, osnovali možje in žene krščanske vere, po krščanskih principih. Zato so v naših ustanovah in šolah krščanski simboli. Če je Bog za vas žalitev, vam predlagam, da si izberete nek drugi del sveta za vaš dom, saj je ta Bog del naše kulture. Mi vam vašo vero dovoljujemo in vas ne sprašujemo, zakaj verjamete vanjo. Želimo samo, da to sprejmete in da živimo skupaj v harmoniji, miru in veselju.
    Tukaj je naša domovina, naša dežela in naš način življenja, kjer vam omogočamo in dovolimo, da v vsem tem uživate tudi vi. V kolikor pa ne želite vključiti v ta sistem, se ne prenehate pritoževati, protestirati in žaliti našo zastavo, našo čast, našo vero, naš način življenja, vam iz vsega srca priporočam, da svojo svobodo, ki jo imamo tukaj v naši državi izkoristite in svobodno zapustite našo državo. Če ste tukaj tako nesrečni, pojdite iskat svojo srečo drugam.
    Nismo vas prisilili priti sem. Prišli ste na svojo željo. Torej, morali se boste prilagoditi nam, saj ste to državo sami izbrali za svojo, mi smo pa vas sprejeli brez predsodkov.
    Predsednik vlade Kevin Rudd, Avstralija
  • Natalija Kogelnik Maja se strinjam. 2008 leta sem se preselila sa hrvaske v slovenijo in sem takoj se naucila jezika . In ne zelim ga pozabiti ker mi je hcerka pol slovenka. Tudi pricakujem od vsakega tujca ko rpide na hrvatsku da se nauci jezika ker pricakujem spostovanje.
  • Natalija Kogelnik Amela, nikdor ne krivi muslimane. Prej mi se zdi da je to izgovor ” ah ja vse kaj se dogaja netrepeljivost in sl. je zaradi tega ker smo muslimani. Ni res. Dogaja se zaradi tega kaksni si clovek in je cisto vseno ce si muslima, katolih ali ne vem se kaj. Cel cajt iscete izgovore in opravdate se z tem. Pa nehajte se enkrat.

WordPress Themes