Savina svetuje

Kaj nam ta teden sporoča narava?
Januar 27, 2014
DETOX, VRANICA IN SPOLNA SLA
28. januar-3. Februar

– Še vedno veljajo vse zakonitosti za razstrupljanje, ki smo jih osvojili prejšnjikrat. Kar lepo naprej upoštevajte vsa prehrambna navodila. Ne pozabite, da ne gre za stradanje, ampak samo hranjenje ob pravem času, z idealnimi hranili – zato, da se organizem okrepi in spontano, lahkotno razstrupi, ter stopi, če je kaj za stopiti.

– Do konca tedna se bo proces prehoda letnih časov zgodil, zato je zdaj še bolj nujno, da ob razbremenite prebavni sistem, takrat ko je treba. Po 17 uri je čas za detox in počitek prebavil. Zapomnite si, da se močno telo razstruplja samo od sebe in da se detox dogaja predvsem ponoči: če spimo op pravem času in smo pred spanjem organizem ohladili, ter ‘ugasnili’ vroča hormona nadledvične žleze kortizol in adrenalin, pa inzulin.

– Te dni večino dela v našem telesu opravlja vranica, zato potrebuje vso podporo. Trenutno se blato (energija zemlje in vranice) in voda (ledvica) mešata, zato moramo pomagati vranici, da izvede to kalitev semena, ki bo pokukalo na dan 4.2., ko se po energetskem koledarju začne pomlad. Poskrbimo za stabilnost, iskrenost, spontanost in čim manj skrbimo. Predvsem pa uživajmo in se negujemo, da bo vranica lahko negovala nas. Da bo zemlja čim bolj rodovitna, moramo izpareti odvečno vodo. Zato postajamo vedno aktivnejši.

Vodilo tedna: ‘PTICA, KI SEDI NA DREVESU, SE NIKOLI NE BOJI, DA BI SE VEJA ZLOMILA. NJENO ZAUPANJE NE IZVIRA IZ VEJE, AMPAK TAKO VERJAME V SVOJA KRILA. VEDNO VERJEMITE VASE!’

– Spolna energija in reproduktivni organi pa se prebujajo – zdaj imamo priložnost, da se tudi oni regenerirajo in dobijo svojo nego. Tudi zato sta superživili tedna (in še celega obdobja do konca februarja) čaga – kraljica dolgoživosti in he šo wu. Med drugim pomlajujeta spolne organe in povečujeta libido. A še zdaleč ne samo to.

– Spolna energija je tista, ki poganja življenje v naših celicah. Je življenje. Ozavestimo in negujmo jo, saj bo le tako tudi ona negovala nas. Okrepimo jo lahko s preprostimi dihalnimi in fizičnimi vajami, naravnamo pa z iskreno namero. Poglejmo kako v stiku smo s svojo naravo; (če) kdaj zatiramo svojo spolno/ustvarjalno energijo, oziroma se skozi njo vrednotimo. Ko smo v stiku s sabo, je nikoli ne izrabljamo za dosego svojih ciljev ali potlačitev svojih strahov; z njo ne manipuliramo, niti je ne razpršujemo. Z njo blagoslavljamo. V njej neskončno uživamo in se zavedamo, da niti slučajno ni povezana samo s spolnim aktom, ampak je vse, vsak sončni zahodi in vzhod, vsaka ustvarjalnost, vsako rojstvo, vsaka smrt, vsaka želja, vsak prehod letnega časa – vse je rojeno iz nje. Spoštujmo jo in poskrbimo za zdravje svojih reproduktivnih organov, ter hormonsko ravnovesje.

– Prebujanje narave sproža prebujanje v nas. Če do zdaj še nismo usmerili svojega kompasa na željeno smer, se bo to zdaj pričelo dogajati samo od sebe. Sodelujmo v procesu in izbirajmo smernice, tako nas ne bo odnašalo. Pri tem pa se zavedajmo, da dveh sil v sebi. Prva je Ego. Zaznamo ga kot glas, ki nas jasno usmeri v določeno smer, ki se našemu mu zdi razumska in pravilna. Izvedbo zaheva čimprej. Druga je Duša. To pa zaznamo kot nežen vzgib, ki nas nežno kot val nese v tisto smer, ki prinaša izpolnitev našega poslanstva. Ko se dovolj umirimo in utišamo, zaznamo slednjega. In takrat se mu lahko prepustimo.

RECEPT TEDNA:

BANANA NJAM-MACA PALAČINKE

Pa naj še kdo reče, da razstrupljanje ne more biti sladko in gurmansko, ter da takrat razvajanje odpade. Niti slučajno ne! Tele palačinke, brez kakršne koli moke, ali sladkorja so odličen zajtrk, ali pa malica. Najprej si privoščite velik kozarec pretežno zelenega smoothija (z manj sadja, saj gre sadje v palačinko); nato pa tale hranilna sladica.

Kaj potrebujete:

Za 1 osebo:

Dve jajci
1,5 zelo zrele banane
1 čajna žlička mace (po želji)
Malo cimeta
Pol žličke bio pecilnega praška (po želji, če bi radi imeli čim bolj rahle palačinke.)

V krožniku zmešajte dve jajci, nato pa dodajte banano in jo z vilico spasirajte. Ne preveč na drobno, niti ne pripravite te mešanice v benderju – naj ostane nekaj vidnih delcev banane. Dodajte maco, cimet in pecilni prašek.

Na ponvi stopite malo kokosovega olja, nato dodajte maso. Predlagam, da delate čim manjše palačinke – ena naj bo iz cca dveh žlic mase. Obe strani naj bosta hrustljavi.

Palačinke lahko okrasite z borovnicami, kokosom, pokapate z malo limone … Po želji.

Sladek tek!

WordPress Themes