SAVINA SVETUJE

KAJ VAM GRE NA JETRA IN JIH UNIČUJE? Ta teden je v SUPR Univerzi tudi na vrsti detox, a čustveni. Iz jeter bomo spravili vse emocionalne toksine, ki jih medicinsko potrjeno potem fizično slabijo in upočasnjujejo. Mi smo imeli včeraj NAJBOLJ AMAZING delavnico s Karino Grant in smo, vsak zase, našli glavni emocionalni vzrok, ki nam povzroča zdravstvene težave-zgodbo,ki se skriva za boleznimi. NORO, kako res, kako je VSE povezano s čustvi!!! Karina NUJNO še pride!!! Jaz sem še danes čisto konec,tako globoko je bilo.
Kateri občutki najbolj škodujejo jetrom in jih zastrupljajo? Ter s tem slabijo tudi celotno cirkulacijo krvi, pa vid, kite, žolčnik …? Vse frustracije, agresija, jeza, bes, vsa samo kaznovanja, notranji konflikti in boji. Nedoločnost pri sprejemanju odločitev, izguba ‘velike slike’ v življenju, v smislu, da se odrežemo od svojih sanj in ciljev, pomanjšamo in skrijemo svoje moči. Nezaupanje, da je življenje obilje, ter da nam pripada bogastvo na vseh področjih: obilje zdravja, bogastva, energije, kvalitetnih odnosov, izpolnjujočega intimnega partnerstva, zadovoljujoče kariere… Vsakič, ko smo preveč usmerjeni v prihodnost, naslednji trenutek, kaj vse še moramo narediti – ne opazimo pa sedanjega; stresiramo svoja jetra. Prav je da imamo cilje, a naj nam to ne vzame stika s tukaj in zdaj. Užitja točno tega. Kadar ne proslavimo svojih dosežkov, ampak le odbrzimo naprej – tudi to naredi blokado v celotnem elementu lesa.
Jetrom in vsem povezanem z njimi blazno škoduje tudi to, da za svoje težave krivimo druge, da živimo vlogo žrtve, se smilimo sami sebi. Pa kadar ne dopuščamo drugim, da nam pomagajo, ne sprejemamo nasvetov in kategorično zavrnemo vse njihove predloge. Zdravje jeter podira tudi nesposobnost oproščanja, spuščanja, držanje zamer, ljubosumje, zagrenjenost, razdražljivost, sovraštvo, pretirana navezanost in težave z zaupanjem v druge. Pa vse odvisnosti, vsi presežki in vsa pretiravanja. (Do vsega tega pa pride zaradi potlačene jeze.)
Vseh teh čustev se ne moremo znebiti, lahko jih ‘le’ preobrazimo. Najprej se jih je treba zavedati, jih videti, opaziti kako se odražajo v našem vsakdanu, v naših mislih in reakcijah; nato pa jih (brez občutka krivde) osvobodimo in preusmerimo v občutke, ki so za nas podporni. Sami si izbiramo čustveno klimo, v kateri živimo in sami kreiramo svoje počutje. Pri vsem tem nam pa so nam v veliko podporno dihalne vaje in sprostitvene vaje za jetra, pa prehrana, vpogledi vase – vse to, kar tukaj počnemo.
Ko imamo zdrava in vitalna jetra imamo namen v svojem življenju, veselimo se prihodnosti, vidimo jo, pozdravljamo jo, kreiramo novo življenje, pogumni, entuziastični, notranje močni, odločni, prožni, ustvarjali in prijazni smo. Več kot splača se poskrbeti za ta tako zelo dragocen organ, ki mu v kitajski medicini pravijo ‘razstrupljevalni general’.
www.savininaunverza.com

WordPress Themes