SAVINA SVETUJE

Savinina univerza popolne regeneracije
HITRI VLAK ODPUŠČANJA
April 15, 2014
SUPR EKSPRESS IZZIVI

IMG_0226-Spletna
TOREK, 15.4.:

Če želite izgubiti nekaj kilogramov in preprečiti, da bi se ob prihajajočih praznikih nabrali novi, od danes naprej, cel teden pred vsakim obrokom spijte žličko yacoona v prahu, skupaj z limono in ščepcem cimeta. V vsakem primeru pa ob vdihu čim bolj razprite usta navpično in v stran, kot bi hoteli pojesti teniško žogico, ob izdihu pa usta čim bolj zožajte in z ustnicami naredite šobico. To je gib, ki ga dinamično in zelo intenzivno ponovite vsaj 20x in dihajte v ritmu. Pri dihanju pozornost usmerite tudi na trebuh, ki naj se ob vdihu napihne, ob izdihu pa splošči proti hrbtenici.

Yacoon ni samo naj superživilo sladilo, z glikemičnim indeksom 0 – kar pomeni, da ga telo sploh ne zazna, da ne redi in ne dviguje inzulina; ampak je tudi lepotilec kože in zdravnik imunskega sistema, ki med drugim spodbuja hujšanje. Dr. Oz je pred kratkim naredil študijo in televizijsko oddajo na temo yacoona in topljenja kilogramov – ter dokazal, da je kar 73% ljudi, ki je uživalo yacoon pred vsakim obrokom izgubilo kup maščobnih blazinic, ne da bi kakorkoli spreminjali svojo dieto.

‘Ustni tango’ je povsem enostavna vaja joge obraza, kjer so hkrati aktivni ustni kotički, spodnja čeljust, spodnji del ličnic, krožna ustna mišica in obnosne mišice. Torej vseh pet mest, ki so shramba energije vseh petih organov. Trenira tudi lobanjske mišice in žleze v glavi, ki skrbijo za proizvodnjo hormonov regeneracije in pomlajevanja. Učinek vaje bo viden tako na obrazu kot v vašem razpoloženju. Krožna ustna mišica je center obraza, zato je stanje le-te pomembno za vse ostale mišice, ki so pripete nanjo. Njena moč je hrana za vse celice v telesu, saj kolikor moči premorejo vaše krožne mišice, toliko moči premore vaš celotni organizem.
SREDA, 16.4.:

Danes jejte izključno presno/nekuhano hrano. Ogromno zelenjave, sadje, superživila in po želji toplotno neobdelane mlečne izdelke. Za zajtrk naj bo recimo zeleni smoothie s chia semeni, kosilo ogromna skleda solate, z avokadom, surov grah in kozji sir; za večerjo pa si lahko pripravite pomlajevalni eliksir: v mešalniku zmešate 3 žlice konopljinih semen, 2 žlici yacoona v prahu, svetlinovo olje, cimet, presni kakav in ščepec shilajita – superživila meseca aprila …

Presna hrana prekipeva od encimov, ki so čista življenjska sila. Prinašajo zdravje, energijo, razstrupljajo in obnavljajo. Vaše telo bo hvaležno za toplotno neobdelane molekule, polna vitaminov, klorofila, mineralov in aminokislin. En presni dan na teden je prava zmaga, ki topi odvečne maščobe in razbremeni prebavni sistem, ter nalije bencin v rezervoar zdravja in napete kože. Vsaj 1x na teden pa si je tudi priporočljivo pripraviti eliksirni napitek, v katerega primešate čim več superživil in kvalitetno olje – vaše celice se bodo hvaležno odzvale in zasijale.
ČETRTEK, 17.4.:

Po stanovanju se premikajte tako, da skačete. Poskakujte od spalnice do kopalnice. Iz kopalnice do kuhinje. Odskakljajte do izhodnih vrat. Zvečer pred spanjem pa preglejte svojo garderobo in ugotovite, katera barva prevladuje in katere sploh ni v vaši omari. Za naslednji dan si pripravite obleke v barvi, ki podpira vaše obveznosti, čustvena stanja in neguje vašo energijo.

Poskoki so najlažji, najzabavnejši in najhitrejši način za vzpostavitev cirkulacije, čiščenje limfnih zastojev in topljenje celulita. Ni boljšega fitnesa od tega. Barve imajo velik psihološki vpliv na vas in dobro je, če veste, katera barva podpre vaše čustvene potrebe in namere ter katera deluje zaviralno v odnosu do ljudi. Če vas čaka naloga, kjer želite pokazati akcijo, prodornost in opozoriti nase, oblecite rdečo. Rumena je čisti optimizem. Oranžna stimulira možganske funkcije in če vas čaka izpit, bo ta idealna. Zelena pomirja in daje občutek varnosti, modra hladi, a tudi spodbuja upanje in inteligenco. Vijolična prinaša oblast in obvladovanje, medtem ko je rjava odraz materinskih vzgibov in ugodja. Črna vas bo zaprla, bela pa v svoji nedolžnosti in čistosti odprla.
PETEK, 18.4.:

Zvečer postavite armafleks ali odejo ob steno in se uležite tako, da se z zadnjico čim bolj približate zidu, iztegnjene noge pa položite nanj. To naj bo vaš položaj za naslednjih 15 minut. Sproščeno dihajte in si dobro zmasirajte čisto vsako črto (usode), na obeh dlaneh. Z močnim pritiskom potujte po njej. 9x po vsaki črti. Ko končate s tem sprostilnim obredom si namažite roke z bogato hranilno kremo, ali oljem.

Sploh za ženske je super pomembno, da čim večkrat, še posebej pred spanjem, sprostimo utrujeno noge in zaokrožimo kri – to preprečuje pokanje kapilar, nastanek krčnih žil, celulit in zatekanje. Taoistični mojstri že tisočletja priporočajo masažo črt na dlaneh, saj se tako odblokirajo zastoji na področju zdravja, ljubezni, kariere in odnosov. Nega rok je ponavadi zadnja na spisku – in nanjo prevečkrat pozabimo. Zdaj ko se zima končuje naše zlate dlani potrebujejo čim več vlage, maščobe, pa tudi kakšen piling ne bo odveč.
SOBOTA, 19.4.:

Preden se oblečete in vstopite v dogodivščine novega dne, se najprej goli postavite pred ogledalo in nekaj minut s hvaležnostjo opazujte svoje telo. Recite si na glas: »Rad/a se imam in se sprejemam natančno takšna, kot sem!« Opazujte kako se ob tem počutite in z ljubeznijo objemite vse tisto, za kar mislite, da je pomanjkljivost. Nato sprostite ramena. Naredite pesti, pri čemer palce skrijte v pesti. Ob vdihu spustite brado proti prsim tako, da zadnji del glave (področje malih možganov) dvignite čim višje in ramena potisnite navzdol in nazaj. Ob izdihu glavo zasukajte močno nazaj, brado potisnite diagonalno gor in naprej, ramena pa močno potisnite navzgor proti ušesom, da začutite pekočo bolečino. Naredite 10 ponovitev.

Louise L. Hay, ki izjemno priporoča ‘delo pred ogledalom’ pravi, da je največji del zdravljenja in vračanja nazaj v občutek celovitosti v tem, da v celoti sprejmemo različne dele sebe. Ko objamete vse tisto, kar zavračate in obsojate pri in na sebi; vse česar se sramujete -ste nagrajeni s prostostjo in svobodo, ki si jo zaslužite. Dihala vaja ‘ Michelangelo želva’, sprošča tako napetosti v ramenih, v vratu in jetrih, kot notranje blokade, ki vam preprečujejo, da se podpirate in zaupata vase. Z njo vaš ‘pravi, neustrašni jaz’ pokuka na plan. Želva slovi po svojem dolgem življenju in gibu glave, ki jo potisne ven iz svojega oklepa ter pri tem močno iztegne svoj vrat. To želite zdaj posnemati tudi vi. Vaja tudi stimulira male možgane in osvobaja hipokampus- skrinjico podzavesti, ki nosi omejujoče vzorce preteklosti.
NEDELJA, 20.4.:

Pojdite v gozd in se postavite pod največje in najbolj zeleno drevo. Zaprite oči in začutite svobodnost, živost in lahkotnost zelene krošnje, ter stabilnost, pa moč globokih korenin. Med dihanjem si potiho in z občutki 3x recite: »Pripravljena/a sem se osvoboditi preteklosti. Voljan/na sem odpustiti vsem, ki so me kakorkoli prizadeli ali me poškodovali in oproščam sebi, da sem prizadel/a druge.« Če vam na misel pride kakšna dotična oseba, ki vam je povzročila največjo rano, ji pošljite ljubezen in izdihnite vso bolečino globoko v zemljo. Nato se z vzporednimi stopali, ki so v širini kolkov, s poravnano hrbtenico spustite vse nižje, dokler trup ni vzporeden s tlemi, noge pa pod približno pravimo kotom. Največ teže naj bo na petah in robu stopal, dobro se vkopljite v podlago. Komolce zataknite na notranjo stran kolen in jih potiskajte navzven. S koleni pritiskate pa noter. S temenom rastite naprej, s trtico čim bolj nazaj. Nihče vas ne more premaknit. Globoko dihajte in vztrajajte vsaj 1-2 minuti.

Vsaka zamera, tudi če je najbolj opravičena, blokira vašo energijo. Vsaka jeza na druge, škodi vam. Oproščanje je največje zdravilo za fizično telo, ki vas kot raketo izstreli tudi v svobodno življenje, polno energije, notranjega miru in zadovoljstva. Vse kar se vam je v življenju zgodilo je bilo darilo in učna lekcija, zaradi katere ste zdaj še bolj suveren gospodar svoje moči, ki se sam odloča, kako se bo počutil in čutil. ‘Mojstrski Chi Gong’ je položaj, ki vas bo centriral, očistil zamer, vzpostavil pretočnost meridijanov in odprl ključavnice samozdravljenja. V njem je res pomembno vztrajati, tudi če se pojavijo nemir, jeza, občutek, da ne morete več in da je vse skupaj brez veze. Dihajte in stojte, kot da ste drevo. Na koncu boste hvaležni in olajšani bremen.
PONEDELJEK, 21.4.:

Postavite se v razkorak širši od bokov in prste nog usmerite naprej. Prepletite prste rok, le kazalca držite skupaj iztegnjena naprej, kot bi oblikovali pištolico. Ob vdihu dvignite roki navpično gor, poglejte proti prstom in se ob izdihu nagnite naprej v smukaški položaj, potisnite zadnjico nazaj, roki močno naprej in pokrčite kolena. Pazite, da imate glavo poravnano z zadnjico, roki pa iztegnjeni predse tako, da sta v vzporednem položaju s tlemi. Za lažjo izvedbo potisnite ramena močno nazaj in prsa proti tlom. Pogled usmerite proti prstom in izdihnite zvok ŠŠŠŠ. Naredite 10 ponovitev.

Face Force Yoga vaja ‘Smuk in Pištola za vodne balončke’ trenira čisto vsako mišico telesa, istočasno pa izstreli napetosti in krče iz organizma, ter sprosti potlačeno jezo in nemir, saj ji je dodan tudi zvok kitajske medicine za razstrupljanje jeter, žolčnika in hipotalamusa. Poravnava hrbtenice in odpiranje prsnega koša je najboljše zdravilo, zato bi le-to moralo postati vaše dnevno vodilo. Ko imate odprt prsni koš, je odprt tudi dostop do trebušne prepone, ki predstavlja pomemben prehod iz prsnega v abdominalni predel, v katerem ležijo tudi vaši ključni organi. S tem jim posledično omogočite prostor za njihovo delovanje, povečate pretočnost kisika in jim daste možnost, da kar najbolje opravijo svoje pomembno vsakdanje delo pri presnovi, obnovi in razgradnji toksinov.
TOČKOVNIK TEGA TEDNA SI LAHKO SPRINTATE TUKAJ>>>>

točkovnik
VODILO TEDNA:

Glavni izziv tega tedna je, da smo prijazni do sebe in drugih, kar pomaga razstrupiti jezo iz našega telesa in uma. Zelena barva dokazano pomirja, zato se v tem tednu izdatno obdajte z njo. Odpravite se v naravo, jejte hrano zelene barve s poudarkom na zelenjavi, usmerite pogled na zeleno travo, brsteče drevo, vizualizirajte si zelen travnik … In predvsem se čim večkrat spomnite, da je bilo vse, kar se vam je v življenju zgodilo darilo in učna lekcija, zaradi katere ste zdaj še bolj suveren gospodar svoje moči, ki se sam odloča, kako se bo počutil in čutil.
AKUPRESURNA TOČKA TEDNA:
‘Tolumunček za ohladitev’, (LI 11), zunanji del komolčne kosti, luknjica nad kostjo.

IMG_0219-Spletna

Masaža tega dela ohladi vso vročino v telesu; čustveno v obliki jeze, ali pa fizično v obliki premočnega prebavnega ognja, ki povzroča vnetja in težave s črevesjem, ali pa kožo. Ima pa ta točka tudi svoje skrite/manj znane efekte: je ena najmočnejših za spodbujanje imunskega sistema in lifting obraznih mišic. Ja obraznih! Pa odpravlja mozolje, herpes, luksavico in rozaceo. Fino jo je uporabiti vsakič, ko imamo vročino, angino, hipertenzijo, zobobol, vnetje oči, menopavzne vročinske valove – pri vsem tem pomaga! Pa blaži bolečine teniškega komolca, karpalnega kanala, artritisa v ramenih …
1. JOGA OBRAZA
Vaja tedna za trening obraznih mišic
USTNI TANGO

Najbolj preprosta vaja na svetu, ki vas bo postavila v center in vrnila vaš obraz v center – trenira namreč krožno ustno mišico, nanjo so pripete vse ostale mišice, poleg tega pa le ta predstavlja vašo življenjsko moč, samostojnost in vrednost.S stimuliranjem ustne krožne mišice delujete na vseh pet glavnih organov v telesu. Aktivna je spodnja čeljust, aktivni so ustni kotički, aktiven je spodnji del ličnic in aktivne so obnosne mišice. Hkrati pa so pri tej vaji aktivne še lobanjske mišice, ki prižigajo žleze v glavi. Lahko dobite z eno vajo še več? Težko. Pa še izredno enostavna je.

IMG_0239-Spletna
Kako izvedete dinamični ples krožne ustne mišice?

1. Ob vdihu čim bolj razprite usta navpično in v stran, kot bi hoteli pojesto teniško žogico,

2. ob izdihu usta čim bolj zožajte in z ustnicami naredite šobico,

3. dinamično ponavljajte vasj 20x in dihajte v ritmu.

ČUSTVA: Učinek bo viden tako na obrazu kot tudi na/v telesu in vašem razpoloženju. Vaja prebuja in razteza obrazne mišice in močno učinkuje na spodnji čeljustni sklep, ki ga dinamično zateguje in sprošča. Ker je spodnja čeljust povezana z jetri, ta pa s čustvom jeze, je tovrsnta obrazna vaja zelo učinkovita pri sproščanju zastalih čustev, še posebej jeze.

POMEMBNO: Pri dihanju pozornost usmerite na trebuh, ki naj se ob vdihu napihne, ob izdihu pa splošči proti hrbtenici.
2. FACE FORCE YOGA
Vaja tedna za sočasni trening telesa, obraza, notranjih organov, meridijanov & žlez
SMUK IN PIŠTOLA ZA VODNE BALONČKE

Intenzivne in hkrati statične vaje pomagajo iz telesa sproščati prekomerno in prevročo yang energijo, ki se v jetrih zaradi družbeno normirane in potlačene jeze običajno nabira v presežkih. Poravnava hrbtenice in odpiranje prsnega koša je najboljše zdravilo, zato bi moglo biti za vsakega izmed nas kot dnevno vodilo. Ko imate odprt prsni koš, je odprt tudi dostop do trebušne prepone, ki predstavlja pomemben prehod iz prsnega v abdominalni predel, v katerem ležijo tudi jetra. S tem jim posledično omogočite prostor za njihovo delovanje, pretočnost s kisikom in jim daste možnost, da kar najbolje opravijo svoje pomembno vsakdanje delo pri presnovi in razgradnji toksinov. Seveda pa ta vaja tudi trenira vse mišice telesa, skrbi za čvrsto ritko in lepo oblikovana stegna.

IMG_0246-Spletna

1. Stojte in naredite razkorak širši od bokov,

2. prsti nog naj bodo usmerjeni naprej,

3. dlani stisnite skupaj, prepletite prste, le kazalca držite skupaj iztegnjena naprej,

4. ob vdihu dvignite roki navpično gor, poglejte proti prstom,

5. ob izdihu se nagnite naprej v smukaški položaj, potisnite zadnjico nazaj in pokrčite kolena,

6. glava naj bo poravnana z zadnjico, podplati so čim bolj razmaknjeni narazen, vendar usmerjeni naprej,

7. roki iztegnite predse tako, da sta v vzporednem položaju s tlemi, pogled usmerite proti prstom,

8. izdihnite zvok ŠŠŠŠ,

9. prsa potiskajte naprej, ramena nazaj,

10. naredite 10 ponovitev.

IMG_0250-Spletna

POMEMBNO: Pazite, da so hrbtenica in roki ob izdihu in zasuku naprej poravnani, prsi pa potisnjene naprej. Le na tak način v telesu vzpostavimo prost pretok energije in omogočimo nemoteno razstrupljanje.

ČUSTVA: Ker vaja zahteva nekaj fizične moči, v kolikor jo želimo pravilno – v smukaškem položaju poravnano izvesti, vas lahko na začetku vznemiri. Ne pustite tega in z globokimi izdihi in razstrupljevalnim dihom za jetra ŠŠŠŠ preprečite svojim mislim, da bi se sploh pričele ukvarjati s težavami, telesu pa pomagajte, da se bo lažje prepustilo in upognilo.
3. ZADIHAJ, PREDIHAJ
Dihalna tehnika tedna, ki je vredna več kot kup lepotnih in zdravstvenih tretmajev + počisti globlje, kot obisk pri psihoterapevtu
MICHELANGELO ŽELVA

Zakaj je dobro dihati kot želva?

Želva slovi po svojem dolgem življenju in gibu glave, ki jo potisne ven iz svojega oklepa ter pri tem močno iztegne svoj vrat. To želimo posnemati tudi mi. Vaja zelo blagodejno vpliva na sproščanje napetosti vratu in ramen, ki so pogosto v povezavi s presežkom ognjene energije, kot posledica preaktivno delujočih jeter, torej nesproščenosti, jeze, konfrontacij in občutka odsotnosti podpore. Ogenj, ki zaradi obilice elementa lesa, ki vlada jetrom, vzplamti proti vratu in glavi, namesto da bi se obdržal na področju abdomna, povzroči nemalo težav in bolečin. Vaja je odlična tudi pri spodbujanju oproščanja in sprejemanja vseh delov sebe.

IMG_0241_spletna

1. Usedite se v turški položaj in sprostite ramena,

2. naredite pesti, pri čemer palce skrijete v pest,

3. ob vdihu spustite brado proti prsim, zadnji del glave (področje malih možganov) dvignite čim višje,

4. ramena potisnite navzdol in nazaj,

5. ob izdihu glavo zasukajte močno nazaj, brado diagonalno gor in naprej,

6. ramena pa močno potisnite navzgor proti ušesom,

7. ob vdihu se vrnite na 3. točko in nadaljujte,

8. naredite 10 ponovitev.

IMG_0243_spletna

POMEMBNO: Palca skrijte v svoje pesti in s tem preprečite odtekanje energije, hkrati pa onemogočite jezi, da bi pridobivala na svojem potencialu. Zasuki glave in ramen morajo biti natančni in dovolj močni, da čutite močan razteg tako v predelu zatilja, vratu kot ramenskega dela.

ČUSTVA: Bodite čim bolj sproščeni in zavestno delajte na še dodatnem sproščanju ramen in vratu, medtem ko dihate in jih raztezate. Vaja ima močan učinek na sprostitev napetosti vratu in ramen, kamor nalagamo največ svojih bremen in kjer se največkrat zataknejo vsi stresni trenutki življenja.
4. SUPERŽIVILO/DODATEK K PREHRANI

Sveta aprilska trojica superživil je sestavljena iz shilajita, šisandre in yacoona. Šisandro lahko popijete takoj zjutraj, prebudila vas bo, poživila, vzpostavila cirkulacijo, zaščitila oči pred vnetji, telo pred alergijami in polepšala kožo.
Med 11. In 13. Uro pa si privoščite najmočnejši pomlajevalni eliksir – tako kot nesmrtni himalajski jogiji. To je zlata naložba v zdravje vaših celic, shilajit je najmočnejši elektrolit, ki vsebuje čisto vse minerale, ki jih potrebuje vaš organizem – in to v koloidni obliki. Kar pomeni da se zlahka vsrkajo. Prav tako uničuje tokisne, tudi najbolj strupene težke kovine + raztaplja kalcinacije, ki se nabirajo na sklepih in v ožilju. 1001 in en razlog obstaja, da se ga res res splača jemati.
Yacoon je pa itak naj sladilo: kaj je boljšega, kot glikemični indeks 0?! Pa še največji prijatelj imunskega sistema in zdrave črevesne flore je. Če želite skujšati si pripravite napitek iz ene žličke yacoona, ščepca cimeta in skoka ½ limone, pred vsakim obrokom, oziroma vsaj pred največjim in najbolj kaloričnim obrokom v dnevu. Mali trik, velikih super čarovnikov. 🙂
5. DIETA POPOLNA 10
Recept tedna, utrinek iz Šole Hujšanja. Najboljši, gurmanski medicinski nutricionistični plan, ki skrbi za ravnovesje 10h metabolnih hormonov. Ko s polnimi usti topimo kilograme in gradimo zdrave, vesele celice.

Tole je najboljša in najbolj zdrava zamenjava za potico; pravzaprav je nekaj med štrudljem in potico – a zagotovo praznična sladica.
KRALJEVSKI PRESNI ZAVITEK

‘Testo’:

300 g mandljev

3 velike žlice yacoona v prahu

1 žlica deviškega kokosovega olja ali toplotno neobdelanega, biološkega masla

1 ščepec solnega cveta ali himalajske soli

5 kapljic svetlinovega olja, za ekstra učinek

Nadev:

2 jabolka

1 rdeča pesa

cimet

1 žlička limoninega soka/ ali soka iz acerole

Okras:

1 granatno jabolko

V mlinčku za kavo zmeljite mandlje; jih stresite na krožnik, ter dodajte sol, yacoon, ter olje/maslo. Dobro pregnetite. Maso položite na peko papir in jo čim tanjše razvaljate.

Naribajte jabolka in rdečo peso; ožmite sok, ter oboje enakomerno potresite po testu. Dodajte limono, ter cimet; lahko tudi malo yacoona v prahu –če želite dobiti občutek drobtin.

Vse skupaj zavijte kot rulado, za kakšno urico postavite v hladilnik; nato zavitek narežite, ter okrasite z očiščenim granatnim jabolkom.
6. CUKERČEK TEDNA ZA Ženske
Ljube Rožice, pa smo prišle do naše, čisto posebne diagnostike. Tokrat nas bodo učile – joškice. 🙂
OGLEJTE SI SVOJE »ZVONOVE LJUBEZNI« IN ODKRIJTE SVOJE POTENCIALE IN SPOSOBNOSTI

Ženske smo bitja neomejenih potencialov. Poleg tega, da jih razkriva naš obraz in telo, so njihov pokazatelj tudi prsi. Taoistični mojstri so jih poimenovali »Zvonovi ljubezni« ter jih razvrstili v 12 osnovnih oblik prisrčnih poimenovanj, katerim so pripisali značajske lastnosti, prirojene sposobnosti in potenciale. Tudi tiste, ki so povezani s spolnostjo, saj prsi predstavljajo glavni ženski spolni organ 🙂 , kot pravijo starodavni modreci. Res je, da se njihova oblika in velikost s časom spreminjata. Prav je tako, saj vsako obdobje razkriva nove potenciale. Z rednimi masažami in skrbjo bomo »okronale« žensko energijo, poskrbele za zdravje in sijočo lepoto ter odkrile še več potencialov in sposobnosti.

Ko opazujete obliko dojk se prav tako osredotočite na mišice, ki jih podpirajo in jim dajejo obliko. So dovolj krepke in nudijo dovolj podpore prsim ali so postale ohlapne? Meridian želodca povezuje jajčnike, prsi in ustne kotičke. Tako imenovan dvigovalni meridian polni vse organe z energijo-skozi njega prejšnji organ rojeva naslednjega. Kot element zemlje- kamor spada tudi vranica, ki polni prsi, skrbi tudi za čvrstost mišic. Mišice okrog dojk med drugim odsevajo moč genitalnega področja. Bolj kot so močne, močnejša in čvrstejša je vagina.
1. SKLEDA:

Dojke imajo obliko simetrične in uravnotežene sklede. Izgledajo kot okrogla jušna posoda, podprta s čvrstimi mišicami. Lastnice »skled« imajo veliko spolno željo in se smatrajo za najbolj spolno poželjive

Riževe sklede: Dojke so polne, dvignjene od reber in ne nujno velike. Pripadajo zdravim ženskam, z odprtim srcem. Če so tudi čvrste, gre za odgovorno osebo, ki zna z denarjem in ima urejeno spolno življenje. Mehkejše dojke nakazujejo zapravljivo žensko, z malo nižjimi spolnimi interesi, a dobro in ljubečo mamico.

Družinska skleda: Podobne oblike, kot riževa skleda, le da so še bolj dvignjene od reber. Takšna ženska ima zdravo ljubezensko življenje in rodi zdrave otroke. Ni pa nujno zelo ljubeča mamica, ker svoje interese postavlja na prvo mesto. Če ima zelo velike bradavice, ji manjka samo-kontrole.
2. KROŽNIK:

Prsi so majhne in bolj »plitve« od oblike skleda. Nakazujejo nižjo spolno energijo.

Žadasti pladenj: se od reber le rahlo dviguje. Lastnica žadastih krožnikov je plemenita in zadržana, sramežljiva in bolj konzervativna. Misli ji neprestano švigajo po glavi. Privlači jo duhovni svet, ki mu daje prednost pred fizičnim. Ima erotičen naboj, ki pa ga nujno ne uporablja.
3. GORSKI VRH:

Dojke imajo obliko stožca z bradavicami, ki gledajo proti nebu. To je zelo strasten in topel (ognjen) tip ženske.

Pagoda: Koničaste dojke, z navzgor usmerjenimi bradavicami. Njena postava je atletske narave, spolno poželenje močno. Na težave gledajo kot na izziv in priložnost in ne kot oviro. Ponosna je, ko ji ni treba nič spraševati. Včasih je naduta in nepotrpežljiva, a hkrati zelo občutljiva. Odnosi z otroci so bolj površinski. V ljubezenskih zadevah vidi črno-belo sliko. Lahko je neskončno dajajoča ali neskončno prezirljiva.

Bambusovi členki: So pagode, le bolj povešene. Takšna ženska lahko pričakuje več zdravstvenih težav in ne preveč luksuznega življenja. Je razumevajoča in zna oproščati. Če ima več otrok, bo za vsakega posebej poskrbela najbolje, kar se da.
4. NIHALA:

Dojke so okrogle kot žoga, ki visi iz nihala. V kolikor so mišice, ki jih podpirajo čvrste, ima njihova lastnica velik spolni potencial. Bolj ohlapne in brez mišičnega tonusa pomenijo šibkejšo spolno željo.

Papaje: Polne in težke dojke, ki visijo navzdol. Takšna ženska rodi zdrave otroke in sodi med najboljše mame in gospodinje. Tudi v najtežjih situacijah se ne bo pritoževala. Če ima zraven teg še okroglo telo, bo imela srečno življenje tudi v starosti.

Tempeljski zvonovi: dojke so še večje, okroglejše, težke in visijo navzdol. To je ženska z močnim materinskim instinktom, ki ga lahko prenese tudi na odnos s partnerjem. Je mehka, nežna, sentimentalna in spoštuje pravila. Perfekcionistka, ki vsakodnevne naloge opravi popolno. Ne zapeljuje, raje počaka, da je osvojena. Finančno je dobro preskrbljena.
5. ŽOGE:

Spominjajo na obliko Sklede, vendar so večje in bolj okrogle. Lastnice imajo veliko spolno moč. Značilne so tudi velike bradavice in areole.

Zrele melone: Popolnoma okrogla oblika. Takšna ženska je prilagodljiva in očarljiva, kljub temu, da lahko kaže nekoliko moške značilnosti.. Dobro se razume z vsemi. Rade ljubijo in so ljubljene. Štedilnik pa jim ne diši najbolj 🙂 , raje jedo zunaj.

Mandarine: So podobne kot zrele melone, le veliko manjše. Takšna dama ima vznemirljivo spolno življenje in v zahvalo svoje potrpežljivosti, doseže življenjske cilje. So zapravljive sorte in si rade lastijo partnerja.

Mango: ovalne oblike in rahlo privzdignjene od reber. Spodnji del je bolj mesnat od zgornjega, kar daje vtis pokončnih bradavičk. To so bolj možate ženske, z veliko samozavesti in občasno lahko celo grobe. Ima uravnotežen občutek za upravljanjem z denarjem, ne zapravlja preveč, niti premalo. Rada ima samoto in ni preveč materinska. Njeno ljubezensko življenje je bolj domišljijsko kakor realno. Ker je osredotočena in prizadevna, pogosto uživa uspešno kariero.
6. KOVANCI:

Zelo ploščate prsi z zelo majhnim hribčkom. Takšne ženske so kontradiktorne. Po eni strani se obnašajo kot zreli moški, po drugi pa kot majhne nagajive deklice. V ljubezenskih zadevah so raznolike in jasno pokažejo, kaj si želijo in česar ne. Ne znajo dolgoročno razmišljati in hitro zapadejo v odvisen položaj. Za uspeh potrebujejo zunanjo pomoč in podporo.
7. CVETLIČNI POPEK:

Ploščata krivina, kot da bi opazovali prsi dekleta na začetku pubertete. Kljub šibkejši zgradbi telesa, odseva uravnotežen karakter. Pogosto si zastavlja previsoke cilje. V ljubezenskih zadevah pa ne pokaže posebne zrelosti.

Ču, ču, ču – vlak oproščanja je tu! Uživajte v vožnji, tangu, v smuku in v Veliki Noči!

Savina

In S.U.P.R.
permalink
Kaj nam NARAVA SPOROČA TA TEDEN?
April 14, 2014
HITRI VLAK ODPUŠČANJA
15. april – 21. April
Kako se ljudje obnašajo do vas – je njihova karma.
Kako se vi odzovete – je vaša.
Dr. Wayne W. Dyer

IMG_0247-Spletna

Bolj pomembno kot to, da imamo prav, je to da se počutimo dobro in da smo svobodni. Veliko bolj zabavno je biti na hitrem vlaku lepih vibracij, kot se ustavljati in zagozditi na vsaki postaji, z namenom da dokažemo kako upravičeno smo prizadeti. Narava nas ta teden poziva k temu, da odvozlajmo vse vozle in polno okusimo kako je biti vladar svoje energije, ki ima vedno na izbiro kako se bo počutil znotraj, ne glede na to, kaj se dogaja zunaj. To je teden odpuščanja, preporoda, ravnovesja in prevzemanja odgovornosti za svoja čustva.

Leta nazaj sem taoističnega mojstra vprašala, kaj naj naredim ko me nekdo razjezi in prizadene. Res močno in res grdo. »6x izdihni medicinki zvok za razstrupljanje jeter, ki izpihuje zamere in spodbuja prijaznost« je bil njegov odgovor. »Kaj pa če bom potem še kar huda in žalostna?« me je zanimalo. »Potem postopek ponovi. Še 9x.« »In še bodo ti občutki še ostali?« sem vztrajala. »Potem pa osebi, ki te je prizadela prisoli eno zaušnico. Ampak na prijazen način.« mi je svetoval. To njegovo priporočilo me je sprva zabavalo, šele zdaj ga razumem. Ko nas neka situacija spravi iz tira, je naša – ne glede na to, kdo je pritisnil na gumb, da se je sprožila. Najprej jo moramo rešiti pri/v sebi. In sprejeti odgovornost, da smo s svojo energijo privabili to izkušnjo. Jo predihati in se soočiti z njo. Šele nato sledi delovanje. Prijaznost je največkrat najboljši odgovor, a včasih je treba tudi z mirom v notranjosti narediti red v zunanjem svetu. In dokler notranjega mira ni, naj ne bo tudi zunanjega delovanja in razreševanja.

Po bioritemskem koledarju kitajske medicine je to zadnji teden, ko kraljujejo jetra-lesena energija. Priložnost, da osvobodimo še vse ovire, ki prepričujejo razcvet srca- elementa ognja, ki sledi. Le močno telo nam bo v pomoč, ko bomo raztapljali in osvobajali čustva. Trening trebušnih mišic je optimalen, ko gre za krepitev telesa, saj s tem zajamemo celotno trebušno področje in s tem področje okoli popka, ki nas drži v ravnotežju.

Že znani ruski književnik F.M. Dostojevski je dejal: »Če si se namenil proti cilju in se med potjo začel ustavljati, da bi kamenjal vsakega psa, ki laja nate, ne boš nikdar prispel do uresničitve.«

Potrebno je opustiti zamere, zaradi katerih ne moremo narediti koraka naprej, oziroma je zaradi njih vsak nadaljnji korak obtežen s težo preteklih grenkih izkušenj.

In S.U.P.R.
permalink
SILAJIT-ALKEMIJSKI NAPOJ ZA VSE IN TEDEN ZA ŽENSKE
April 8, 2014
SUPR EKSPRESS IZZIVI

IMG_0152_spletna
TOREK, 8.4.:

Pred spanjem naredite ‘Meditacijo za razcvet ženske esence’. Prižgite si svečko in božajočo glasbo (jaz si na you tubu odprem npr. The Earth Prelude, Ludvico Einaudi), udobno se usedite in najprej vso svojo pozornost usmerite v center vaše vagine. Začutite notranjost in energijo, ki je v njej. Nič hudega, če se ob prvem izvajanju ne čuti veliko. Skoncentrirajte se na to mesto, preselite se tja. Nekajkrat nežno skrčite in sprostite vaginalne mišice. Zdaj si začnite predstavljati, da vaša vagina nežno in subtilno diha. Dve minuti vdihujte z njo. In izdihujte skozi njo. Potem preselite svoje zavedanje na svoje srce. Zaznajte drugačno kvaliteto energije na tem delu. Zdaj dve minuti dihajte s srcem. Ob vdihu si predstavljajte, da se odpre in razširi; ob izdihu poglobi. Nato pa imejte pozornost istočasno v vagini in na srcu. Začutite kako je, ko se povežeta. In zadihata. Ob vdihih naj se razcvetita in razprostreta, ob izdihu sprostita. Dve minuti. Naslednje jutro, takoj po prebujanju ponovite ta čudovit in preprost obred. Dan bo zagotovo sijoč!

To je meditacija iz CDja ‘Ženska Prisotnost’ avtorice Rachael Jayne Groover. Ta vaja prebuja našo žensko energijo, hkrati nas pa tudi uravnoveša. Veliko žensk živi ‘od pasu navzgor’, v umu, logiki in razumu. Čustveno zaprte so, preračunljive, prepričane da nikogar ne potrebujejo in preveč zavarovane. Medtem ko druge bivajo le ‘od pasu navzdol’, zaradi česar med drugim izbirajo napačne partnerje, so naivne, strah jih je samote, ter se odločajo in delujejo sebi v škodo. Prava, magnetična ženska moč se odpre, ko povežemo spodnji in zgornji center. Takrat smo varne, v stiku s sabo, zlite v partnerstvu, kreativne, odprte – vendar znamo čuvati svoje energetsko polje. Ne zatiramo svoje seksualnosti, a istočasno je ne uporabljamo za pridobivanje pozornosti in ljubezni. Žarimo in polno živimo.
SREDA, 9.4.:

Priskrbite si superživilo silajit in DIM – ‘Tripple Action Cruciferious’ ekstrakt. Idealno bi bilo, da ju dosledno uživate (vsaj) celih 30 dni. Prvega med 11. in 13 uro, polovico čajne žličke, (NE v obliki kapsul!), drugega kadarkoli v dnevu.

Silajtit je najmočnejša pomlajevalna substanca, ki v obliki smole mezi izpod himalajskih skal. Bolj jo raziskujejo, bolj jo poveličujejo. Je najmočnejši ajurvedski tonik in ljubljenec anti-aging medicine, superiorno superživilo tako za ženske, kot moške. Obnavlja celo DNK, vsebuje čisto vse minerale in ogromno fulvične kisline, ki ima moč totalne regeneracije. A pozor: NUJNO mora biti kupljen tak z ekološkim certifikatom, ki zagotavlja čistost izvora, sicer si lahko z njim naredite več škode, kot koristi in si le povečate količino sečne kisline. V ustih mora priti v stik s slino, tako se aktivirajo encimi in njegovo delovanje. Če se ga uživa takrat, ko je dejaven meridijan srca (med 11 in 13 uro) je še potenciran. DIM pa preprečuje nastajanje slabe oblike estrogena, ki ženske zavaruje pred rakom na prsih, moške pa na prostati. Istočasno varuje celice pred propadanjem.
ČETRTEK, 10.4.:

Preden se zjutraj odpravite od doma si privoščite deset minut divjega plesa. Naj se boki razgibajo, ritke migajo, ustni kotički dvignejo, lička pordečijo, sladkoba ženske sproščene energije pa prižge. Pozornost imejte pod popkom, na maternici, zibajte križnico, prepustite se. Nato cel dan hodite tako, da ste v medenici čim bolj sproščeni. Vaš fokus naj bo v maternici in v vas, ne na čelu in izven vas. Za kosilo ali večerjo pa pojejte cel avokado. V receptu tedna na najdete nekaj idej kako ga uporabiti.

S plesom se prebuja divja ženska v vas. Svobodna, čuteča, kreativna, povezana, polna energije. Divja ženska se ceni, spoštuje, se zaveda in užije trenutek. Ko boste vrnili pozornost v ženske organe, se bo prebudila prava ženska moč in multidimenzionalnost. Vaša storilnost se ne bo razpršila – nasprotno! Še vedno in še bolj boste polno delovali in ‘multitaksali’ – a hkrati boste zraven uživali, se čutili in skrbeli za svoje zdravje, ter življenjsko silo. Le na ta način vas ‘zunanji svet’ ne bo izčrpal; stik z maternico je namreč vaša največja varovalka, poganjalka in izvir vitalnosti, ter svežine.

Avokado je odličen za uravnavanje spolnih hormonov, ki vplivajo na počutje, lepoto, čvrstost prsi in intenziteto predmenstrualnega sindroma. Zahodnjakinje smo v nasprotju z azijkami estrogensko dominantne in imamo ponavadi težave s prenizko vrednostjo progesterona. Avokado je bogat z visoko hranilnimi snovmi, predvsem vitamini, maščobnimi kislinami in rastlinskimi steroli. Ravno rastlinski steroli vplivajo na spolne hormone, predvsem estrogen in progesteron. Uživanje tega sadeža izjemoma ne dviguje inzulina, ugodno vpliva na ovulacijo, preprečuje predmenstrualni sindrom in zmanjša simptome menopavze. Avokado ne vsebuje fitoestrogena, ampak v celicah blokira receptorje za prevzem estrogena.
PETEK, 11.4.:

Odpravite se v ‘Kliniko za lepoto’. Ne, nikamor ni treba iti, le vajo za prsi, ki se tako imenuje, je treba narediti. J Povečuje ali pa zmanjšuje prsi. Izberite, kar si želite! Z dlanmi objemite prsi, ter začnite s kroženjem navznoter, proti smeri žleze timus, na sredini prsnice. To gibanje se imenuje stimulacija in povečuje prsi, skrbi za njihovo zdravje, ter pretočnost. Izvedite 36 kroženj, naj se premikajo tudi dojke, ne samo dlani. Dihajte globoko, trebušno; ustni kotički naj bodo dvignjeni, jezik pritisnjen v nebo. Bolj boste sproščeni, večja bo vaša pretočnost, močnejši odziv hormonskega sistema. Ko greste z dlanmi navzgor močno stisnite tudi vaginalne in analne mišice, ter jih skušajte povleči čim višje. Zaznajte povezavo med njimi in krožno ustno mišico, predvsem ustnimi kotički. Uživajte v dihanju in gibanju; svoji lepoti, varnosti in popolni odprtosti, kjer so dovoljena vsa čustva, skozi katero si je vaše bistvo. Stresite dlani. Zdaj sledi kroženje navzven, disperzija. To učvrsti prsi, ter jih pomanjša. Tud ciste razbija. Če pomanjšanja ne želite, raje nadaljujte s kroženjem navznoter. Še 36x. Če ste zadovoljni s svojo velikostjo, jo želite ohraniti, ter prsi pomladiti, ter poskrbeti za njihovo zdravje; lahko izvedeti 36 kroženj navznoter, 36 navzven – tako ne bo spremembe velikosti. Sicer si pa izberite, kaj želite – in v to smer krožite vse skupaj 72x. Vaše prsi so krona vaše ženske energije, v njih je doma vaše samospoštovanje in zavedanje svoje vrednosti. Dopustite, da se v vas prebudijo najlepši občutki, ter sprosti vse, kar vas zadržuje, da ne živite sebe, v vsej svoji polnosti. Kroženje prsi daje svobodo, dovolite si jo. Uživajte in dihajte.

Ta vaja iz DVDja Skrbnik za Prsi je osnovana po skrivnostnem obredu mojstric Belih Tigric, ki so bile znane po svoji prečudoviti lepoti in večno mladih, ter polnih dojkah. Izvajam jo že od šestnajstega leta in sem zdaj, pri 33ih neskončno zadovoljna, da jo poznam. Iz prve roke vam lahko zatrdim, da se jo več kot splača delati; moje prsi so res polne, jedre in lepo stoječe – mnogokrat so me že obtožili, da niso naravne zaradi tega. S termografskim pregledom pred polno dvorano udeleženk retreata smo dokazali, da so več kot naravne, ter predvsem to, da so popolnoma zdrave – kar je glavna nagrada te vaje. Moja babica je pri 50ih umrla zaradi ginekološkega raka in tudi sama sem komaj polnoletna dobila kup podobnih težav, ter ciste. Ta vaja (in cel program, ki sem ga predala naprej v Skrbniku za prsi) mi je pomagala vzpostaviti limfno pretočnost, mišično moč, ter ustavila alarme, ki so mi grozili.
SOBOTA, 12.4.:

Takoj zjutraj si s krtačo za telo dobro precirkulirajte kožo okoli dojk. Začnite pod levo pazduho in narišite ‘ležečo osmico’, ki se prekriža med prsmi in sega do leve pazduhe. 7x jo narišite in zajemite res celo področje pod pazduho. Nato spet 7 ležečih osmic, ki se začenjajo pod desno pazduho. Ko končate, si dojke namažite z najbolj kvalitetnim hladno stiskanim oljem, svetlinovo je najbolj idealno. Ob tem si jih z blazinicami prsi čutno in temeljito zmasirajte. Čisto vsak delček, vključno z areolo in prsnimi bradavicami.

Dr. Paavo Airola je bil prvi, ki je pred več kot tridesetimi leti začel uporabljati suho krtačenje za zdravljenje raka na prsih in preventivo. Zdaj je to spoštovana in priznana metoda v številnih holističnih centrih in metodah. Ta tehnika je stara in uporabljena že stoletja, razstrupi in požene zastalo limfo, dovede svež kisik in odvede vse zastoje. Pomladi tudi kožo dojk in posrbi, da so čvrste, ter napete. Ženske smo samozavestne toliko, kot se sprejemamo. Toliko se imamo tudi rade. Dojke so prvi in najpomembnejši stik z žensko energijo, z vami samimi. Vabijo vas, da se ukvarjate z njimi, jih negujete, crkljajte in da so vam všeč, točno takšne kot so. Na ta način bodo vedno lepše, polnejše in bolj seksi. S tem boste okronale žensko energijo in najbolje poskrbele za svoje zdravje. In samozavest. S tem se boste še bolj sprejele in posledično izžarevale neustavljivo privlačnost. Masaža dojk tudi razbija drobne zastoje, masaža areol in prsnih bradavičk pa spodbuja proizvodnjo hormona oksitocina (ki je odgovoren za orgazme, čustveno/intimno odprtost, družabnost, zdravje maternice ..), ter aktivira optimalno delovanje vseh žlez. Svetlinovo olje ni odlično samo za pomlajevanje kože, ampak tudi za uživanje. Blaži preobčutljivost dojk v času predmenstrualnega sindroma in zmanjša pojavnost krčev v času menstruacije, ter celo ciste. Uporablja se v primeru endometrioze, prav tako zmanjša vročinske valove v menopavzi. Ugodno tudi vpliva na lepoto, saj lepša kožo na obrazu, prsih ter ojača nohte in lase. Svetlinovo olje je znano po visoki vsebnosti gama linolenske kisline, ki je drugače prisotna v materinem mleku in povečuje imunski sistem ter plodnost. Ena žlička svetlinovega olja na dan in vztrajnost bosta lepo poplačani. Osebe, ki jemljejo antikoagulante naj svetlinovega olja ne uživajo, saj redči kri.
NEDELJA, 13.4.:

Pojdite ven in naberite dva šopka. Prvi naj bo iz travniških rožic, ki vas najbolj ‘pokličejo’, drugi pa izključno iz regratovih cvetov. Ko pridete domov iz drugega šopka naredite poparek – in medtem ko čakate, da se ohladi, za vsako rožico iz prvega pri sebi najdite eno lastnost ki jo občudujete, nekaj lepega na vas in nekaj v zvezi z vami za kar ste hvaležni. Pa nekaj v čemer ste napredovali (npr. v zadnjem letu ali mesecu, dveh, treh …) in si zaslužite pohvalo. Ko končate si 24 krat zmasirajte lasišče v smeri od lasne črte proti zatilju. Nato jih nežno pokrtačite; naredite vsaj 100 potegov. Na koncu lase umijte z nežnim šamponom, ter jih prelijte z regratovim poparkom. Vmasirajte ga v lasišče in pustite, da se lasje naravno posušijo. Uživajte v bujnosti in lepoti vaših las skozi ves dan.

Cvetlice so od nekdaj povezovali s pozitivnimi simboli in navadami, z njimi so krasili domove in prostore, jih nabirali v znak spoštovanja, ljubezni ali darovali bogovom. Vsaka cvetlica ima tudi svoj pomen, svojo namembnost in specifiko. Tako kot ljudje. Bolj pogosto bi jo morali gledati in povezovati na način vaše lepote, raznolikosti in hvaležnosti za osebno rast. Lasje so po taoistični medicini odraz ledvic in spolne energije. Prekomerno izpadanje in prezgodnje sivenje las kaže na prekomerno izgubo ledvične moči . Bolj gosti kot so lasje, močnejša je spolna energija. Stalni stres, utrujenost in brezvoljnost, ki so prav tako znak pomanjkljive ledvične energije, zmanjšujejo elastičnost ter lesk las. Regratovi cvetovi so odlično pomagalo proti prhljaju in za obnovo naglavnega okrasja. Naše prababice so priporočale 100 potegov s krtačo na dan, da so le-ti ostali lepi in lesketajoči. Z masažo lasišča pa boste prekrvavili lasišče in lobanjske mišice, zbudili pretočnost meridijana mehurja, ki poteka v smeri masaže ter se posledično počutili odlično!
PONEDELJEK, 14.4.:

Naj stvari so tri. Takoj zjutraj pritisnite ustnici močno skupaj in privihajte ustne kotičke. Nato napihnite obraz z zrakom in še močneje stisnite ustnice. Vzemite dlani, jih pritisnite v senčka in zgornji del ličnic, močno zaprite oči in zarotirajte pogled proti temenu. Držite in globoko dihajte vsaj eno minuto. Ponovite nekajkrat skozi ves dan. Ko imate čas (verjetno pozno popoldne, ko pridete domov) v mešalniku zmešajte srednje velik zelo zrel paradižnik in ga precedite skozi bombažno krpo. Dodajte enako količino svežega polnomastnega mleka. Nastal bo tonik. Nanesite ga na očiščen obraz, po 10 ih minutah ga sperite z mlačno vodo. Preden greste spat pomočite tampon v kokosovo olje, v katerega lahko primešate še dve kapljici bodisi tea tree olja, ali pa olja neema, če ga imate. Vstavite tampon v vagino in ga imejte notri vse do jutra.

Ta vaja joge obraza se imenuje ‘sočna melona’; poživi in prekrvavi obraz, ter odplavi nočno zabuhlost, ter dnevno utrujenost. Obraz se lepo privzdigne in napolni, hipotalamus se aktivira, vi pa zasijete od lepote in samozavesti. Čistilni tonik nežno pospešuje proces luščenja kože, saj vsebuje mlečne in sadne kisline. Preden ga nanesete na obraz, preverite odzivnost kože tako, da ga za minutko nanesete na notranjo stran roke ali zapestja. Tonik hranite v hladilniku največ pet dni, saj je popolnoma brez konzervanskov, a ravno zato toliko bolj učinkovit. Vsak dan si osvežite kožo z njim. 1x na mesec je priporočljivo za čez noč vstaviti tampon s kokosovim oljem v vagino. To uničuje kandido in preprečuje vnetja, ter nahrani kožo notranjosti vagine, ki prav tako potrebuje nego in hranilne snovi, če ne želimo, da se izsuši, zmečka in povesi. Tea tree oziroma neem olje (res naj bosta samo dve kapljici katerega koli izmed njiju!) ubijata glivice, viruse in bakterije, ter preprečujeta nastajanje vaginalnih bradavic. Če želite zanositi v tem mesečnem ciklu, ali ste noseči uporabite samo kokosovo olje.
TOČKOVNIK ZA 28. TEDEN SI SPRINTAJTE TUKAJ>>>>

točkovnik
VODILO TEDNA:
Stopite onkraj cone udobja in se podajte v neznano. Spustite omejitve in poletite na krilih življenja. Teden, ko prebudimo žensko v sebi in vzpostavljamo stik s seboj. Divja neustavljiva ženska privre na dan v vsej svoji čudovitosti. Njen moški jo pri tem podpira. Ja, gospodje nismo pozabili na vas v tem tednu 🙂 . Moški s pomladno rastjo okrepi in obdrži svojo pokončnost, vizijo in usmerjenost. Občuduje (svojo) žensko in jo nežno usmerja. Ženska je zadovoljna, ko se zadovoljno predaja življenju. Je pretočna in močna. Ko sije in žari, potem cveti. Zato ste nežne, kot najnežnejši cvet. Pojdite na prebujajoč travnik in plešite, začutite naravo, opazujte. Zbudite se pred sončnim vzhodom- v svitu, ko je energija najbolj mlada in sveža. To velja tudi za moške 🙂 Dobro pretegnite telo, zazehajte ter vdihnite jutro v popolni tišini; poslušajte le ptičje petje. Sedite pod cvetočo češnjo ali breskev in prebudite vse čute…vonjate, tipate, slišite…in dovolite si občutiti in začutiti, globoko, močno, vse..predvsem pa sebe in ob tem prebuditi najglobljo hvaležnost za vse.
AKUPRESURNA TOČKA TEDNA:
»Križišče treh jinov«

IMG_0145_spletna

Poiščite kost na notranji strani gležnja in nanj položite štiri prste, od kazalca do mezinčka. Točka je pri mezinčku, tik ob golenični kosti in je precej boleča, tako da je ne morete zgrešiti. Pritisnite in masirajte dve minuti. Dame začnete na desni nogi, gospodje na levi. Nato zmasirajte še na drugi nogi. Oziroma »Križišče treh jinov« ali ‘Zemeljska dobrodošlica’ (SP 6). Na tej točki se srečajo trije yin meridiani, ledvični, vranični, ter jetrni. Vsi trije zelo pomembni za negovanje ženske energije. Nastavlja delovanje VSEH hormon, polni prsi s krvjo in odpravlja vse vaginalne težave. Odpravlja tudi vse zastoje energije v telesu in bolečine v spodnjem delu trebuha: pomoč pri nerednih in bolečih menstruacijah. Je ena glavnih točk za vzpostavljanje cirkulacije, zato stopi tudi celulit. Odlična pomoč v menopavzi, da le-ta postane druga pomlad in ne jesen življenja. Je pravi tonik za telo in dušo. Koristi prinaša tudi moškim, saj ugodno vpliva na prostati in preprečuje vnetja. Ne sme se je uporabljati v nosečnosti, še posebej v osmem in devetem mesecu!
JOGA OBRAZA
Vaja tedna za trening obraznih mišic
SOČNA MELONA
Zakaj je Supr?

Ker poskrbi za polne, sočne ustnice in obraz. Ob redni vadbi se na spodnji ustnici poudari rob, ki se obrne navzven in navzdol, kar govori o harmoniji med krožnimi mišicami in notranjimi organi. Poskrbi za gladek obraz brez gubic,stimulira mišico Ziglomaticco, ki poteka od ustnih kotičkov do senčk in s tem poskrbi za lifting obraza ter privzdigne in polni lička. Čudovito okrepi tudi srednji Lunin del obraza, ki je najbolj čustven del. Stimulira senčni del, ki predstavlja partnersko palačo in pomemben kostno-mišični stik pa tudi spodnjo veko preko katere neguje hipotalamus. Trenira tudi veliko vratno mišico Platismo. Po tej vaji sijemo in smo sočni-kot melone 🙂 .

IMG_0155_spletna
Kako postanemo sočne melone?

Napihnite obraz, vendar ne premočno, le do polbalončka. Nato ustnice močno stisnete skupaj, kot da ste fine dame. Ustne kotičke rahlo privzdignete.
Prste pritisnete noter v senčka in nazaj proti ušesom, dlani stimulirajo Ziglomaticco, pritiskate noter in nazaj, da privzdigujete obraz.
Močno napnite srednji del obraza, posebna pozornost je na obnosnih mišicah. Kot, da želite nekaj povohati.
Imejte občutek, kot da obraz želi pobegniti naprej, dlani pa to preprečujejo, ker delujejo v nasprotni smeri. Res močno stiskajte ustnice.
Držite vsaj 30 s in petkrat ponovite.
Ni še konec! Kratek premor in še enkrat ponovitev s pogledom usmerjenim proti temenu, da se stimulira še spodnja veka in hipotalamus. Držite 30 s in popustite.
Po vaji obraz nežno potapkajte in nanesite najljubšo kremo.

FACE FORCE YOGA
Vaja tedna za sočasni trening telesa, obraza, notranjih organov, meridijanov & žlez
POPOLNA, CVETOČA, SIJOČA

DEL VAJA

OKRONAJTE ŽENSKO ENERGIJO

Zakaj se to splača?

– Ker vzpostavi stik z samimi seboj, z žensko energijo

– Vzpostavlja pretočnost energije na in okrog prsi in hkrati vseh čustev, ki tukaj najbolj zastajajo.

– Prižige žleze v glavi, spodbuja notranje organe.

– Preprečuje rast rakavih celic in cist ter jih zdravi, če so že nastale.

– Po želji povečuje ali pomanjšuje in krepi prsi.

– Osvobaja in če dovolite (kar je priporočljivo) razveseli vašega partnerja 🙂
Kako to storite?

Najprej poskrbite, da so vaša čustva stabilna. Če ste jezne, prestrašene se bo ta energija pomnožila. Stimulacija prsi prižiga najmočnejšo, spolno energijo, ki množi vse. Zato poskrbite, da ste radostne, sproščene, v stanju ljubezni in sprejemanja. Po potrebi zaprite oči in vdihnite rdeč oblaček ljubezni na področje srca.
Dobro segrejte roke in poiščite lifting točko, ki se nahaja tik nad prsno bradavičko (na areoli), malenkost navzven. Začutile jo boste. Vdihnite in jo nežno pritisnite. Nekajkrat ponovite, da vzpostavite pretočnost v prsih.
Dlani položite na prsi, da jih lepo objamete in jih ob vdihu stisnite, ob izdihu popustite. Ponavljajte. V tem delu so dobrodošli tudi gospodje, če dame dovolijo 🙂 . Koristi obema.
Na koncu jih zmasirajte, tako da krožite v smeri navznoter za povečanje ali navzven za pomanjšanje in krepitev. V primeru cist, rakavih celic se priporoča masaža navzven: na notranji strani navzgor in na zunanji navzdol.
Položite dlani na prsi, začutite tok energije in prijetne toplote, zaprite oči in nekajkrat povsem sproščeno zadihajte.

DEL VAJE

MISTIČNA PLESALKA

Zakaj je tako posebna?

– dodobra razgiba vse sklepe, predvsem pa boke, zgornji del trupa, roke, noge in s tem razbija blokade v pretoku energije,

– krepi bomo trebušne mišice, tudi globlje plasti,

– vzpostavlja pretočnost v medenici in spolnih organih in jih postavlja »na svoje mesto«, kar je ključnega pomena za zdravje,

– vzpostavi stik s prsmi, s seboj in neguje ženskost, zato zasijete v vsej svoji lepoti in prebudite vse čute,

– razbija predsodke do lastnega telesa, krepi samozavest ter celotno telo.

IMG_0129-spletna

Kako postati mistična plesalka?

– Upoštevajte dve osnovni pravili orientalskega plesa: drža je poravnana, vrata življenje nasproti popka so odprta, kolena rahlo pokrčena.

– Ramena so sproščena, prsni koš odprt, drža samozavestna 🙂 .

– Ozavestite center telesa, na področju popka in sončnega pleteža. Roki odročite tako, da so rahlo pokrčene v komolcih, rahlo naprej in v višini prsi; prsti so živi in skupaj, sredinec malo nižje od ostalih prstov;

– poiskusite jih gibati, krožite z zapestji, pobožate telo, obraz, začutite se……

– Izolacija giba: pomeni, ko gibljete boke in spodnji del telesa, zgornji miruje in obratno; Ste dobro prizemljene. Ves čas stiskate mišice medeničnega dna.

– Prižgite glasbo z orientalskimi ritmi

– Stojte v širini kolkov, prizemljite se ter začnite krožiti z boki; najprej rišete lepe kroge vzporedno s tlemi v eno in drugo stran, roke naj spontano sodelujejo. Čim bolj razgibajte medenici in enakomerno dihajte.

– Nato medenico privzdignete naprej in gor (mini sunek, ko da vas nekdo boksne), gib izvedejo trebušne mišice, popek prilepite nazaj k vratom življenja, ki jih popolnoma odprete, nato se spustite nazaj, tako da« zlomite« vrata življenje. Kot, da se želite usesti, zadnjico potisnete navzven. Ponavljajte in uživajte.

– Zdaj začnite krožiti z najbolj »sexy gibom« v orientalskem plesu, tako da gre bok najprej desno gor, nato smer naprej gor, levo gor in nazaj, trebušne mišice obvezno sodelujejo in vodijo gibe; vse gibe povežite v lepe kroge, roke odročite in se v kolenih spuščate vse nižje, da maksimalno delajo še noge. Potem pa spet navzgor, da se povzpnete na prste. Ponavljajte v svojem ritmu in poljubno spreminjajte hitrost.

– Dodajte še malo domišljije in sebe ter uživajte!

slika
POMEMBNO: V vajo se podajte radostne, v dobri energiji in zares vzpostavite stik s seboj. Pazite na poravnano držo ter maksimalno uporabite trebušne mišice. Vse, tudi stranske. Pozornost naj bo na miganju z medenico, zgornji del telesa naj bo čim bolj na miru, hkrati pa sproščen. Ostanite prizemljene.
ČUSTVA: Prvi del vaje kliče predvsem po ljubezni same do sebe. Začutite jo. V drugem delu si pustite uživati in naj čustva tečejo skozi vsak delec telesa. Naj se skozi vas pretaka življenje. Če se pojavijo občutki sramu in nesprejemanja vašega telesa, jih transformirajte. Poravnajte telo, prsi ven in samozavest na plan!

SAMO ZA MOŠKE: VAJA JELEN

Moški imate v tem tednu dve nalogi, da opazujete (svojo) mistično plesalko in izvajate vajo JELEN!

Zakaj je dobra?

– Revitalizira in napolni telo z energijo.

– Krepi tkivo spolnih organov.

– Črpa energijo iz šestih žlez proti pinealni žlezi (epifizi) in s tem dviguje duha.

– Čisto vse žleze napolni z energijo in če katera ne deluje optimalno, se to posledično zgodi.

– Pospešuje cirkulacijo in povečuje izkoristek hranilnih snovi.

– Poveča spolno moč, plodnost ter omogoča podaljšanje spolnih odnosov.

– Poskrbi za zdravje prostate.

– Krepi mišice anus in s tem na splošno vpliva na ohranjanje zdravja in vitalnosti.

Kako jo izvedete?

– Sedite, stojte ali po želji ležete. Podrgnite dlani, da se segrejejo in z desno roko objemite moda, da jih dlan povsem pokrije. Ne pritiskajte premočno.

– Levo dlan položite približno 2cm pod popkom.

– Rahlo pritiskajte na pubis (območje sramne kosti), da vanj prenesete toploto, hkrati krožite v smeri urinega kazalca 81 krat.

– Ponovno segrejte dlani in zamenjajte roki. Sedaj krožite v nasprotni smeri urinega kazalca. 81 krat.

– Spremljajte, kako se toploto dejansko širi in se popolnoma osredotočite, brez da uporabljate domišljijo.

– Pokrčite mišice anusa, potegnite jih navzgor in navznoter. Stisnite jih močno, kolikor se da. Naj ostanejo pokrčene, dokler ne občutite neugodja.

– Za trenutek prenehajte in nadaljujte s stiskanjem anusa. Pulzirajte, dokler vam ne postane neugodno. Z redno vajo, se bo čas ugodja podaljševal. Osredotočeni ste na zbadanje, ki sledi toku in povezavi 7 žlez. To je prebujajoča energija.
POMEMBNO: Za moda uporabite le rahel pritisk, roke naj bodo prijetno tople, da se energija zbudi. Osredotočite se na to, kaj se dogaja v telesu. Brez pomoči domišljije in vizualizacije. Le tako začutimo in dejansko odpremo energijo. Hrbtenica naj bo poravnana v vsakem primeru, tudi če ste v horizontalnem položaju.
ČUSTVA: Ostanite stabilni in osredotočeni na tok energije. Vsako čustvo ga lahko zmoti in spremeni vibracijo telesa, tako da namen vaje ni dosežen.
3. ZADIHAJ, PREDIHAJ
Dihalna tehnika tedna, ki je vredna več kot kup lepotnih in zdravstvenih tretmajev + počisti globlje, kot obisk pri psihoterapevtu
LUNINA PRANAYAMA Z VARUN MUDRO

Dihalna tehnika za ženske, ki ohladi glavo in nas polepša. Lunina pranayama ohladi prevročo kri. Ženska kri mora biti prehranjujoča in ne prevroča, saj to kaže na pregreto telo, zaradi preveč ognja. Ogenj pa suši vodo. Ženske nujno moramo biti vlažne. To se odraža tudi navzven, na laseh, koži in navznoter na kosteh, sklepih in obilnih tekočinah v vagini. Z Varun mudro pa bomo vse skupaj še nadgradile. Poskrbi namreč za lepo kožo, umirjenost in še dodatno ohlaja, če je to potrebno.

IMG_0152_spletna

Sedite po turško in poravnajte hrbtenico. Segrejte dlani. S palcem leve roke pokrijte desno nosnico.
Desno roko položite na področje jajčnikov in maternice.
Enakomerno in počasi dihajte skozi levo nosnico. Izdihi naj bodo dolgiiii. Vsaj 5 minut.
Nato staknite mezinca in palca vsake roke. Trije sredinski prsti so iztegnjeni in skupaj.
Roki položite na kolena, tako da so dlani obrnjene navzgor.
Zaprite oči, dihajte in se umirjajte. Vsaj 5 minut.

POMEMBNO: Hrbtenica je poravnana, dih enakomeren. Um pa popolnoma umirjen.
ČUSTVA: v stanju umirjenosti ni prostora za čustva. Če se kljub temu pojavijo, jih samo opazujte in predihajte. Spustite. Čustva pregrevajo, vaja ohlaja. In na koncu je samo harmonija.
4. SUPERŽIVILO/DODATEK K PREHRANI
SILAJIT

Končno je prišel čas za to najmočnejšo pomlajevalno substanco in najpopolnejšo snov, ki jo premore zemlja. Ko sta 50 milijonov let nazaj trčila indijski in azijski kontinent se je vse rastje pogreznilo v zemljo in zmešalo v mineralov poln napoj, ki zdaj mezi izpod Himalajskih skal. Odkrili so ga jogiji, ko so opazovali utrujene in bolne bele opice, kako plezajo visoko v gore – prepričani, da se tja odpravljajo umret. A čez čas so se te opice vrnile nazaj, prerojene, polne energije in libida. Odkrili so, da ližejo ‘temno smolo’, ki se medi izpod skal. Preizkusili so jo tudi sami – in jo takoj poimenovali ‘alkemijski napoj nesmrtnosti’. Bolj jo moderna znanost raziskuje, bolj jo obožuje. Bolj jo ima za čudežno! Siljait vsebuje čisto vse minerale in to v koloidni obliki – ki se zlahka vsrka, nevtralizira tokisne, izboljša prepustnost celičnih membran in obnavlja poškodovane celice. Kot da že to ni dovolj, vsebuje še fulvično kislino, ki regenerira celo DNK. Je najmočnejši naravni elektrolit …
Cel april in maj bomo imeli na meniju to super superživilo. Začeli bomo z ¼ čajne žličke. Vzeti ga je treba na tešče, skupaj s toplo vodo. Najboljše med 11 in 13 uro, ko se zajtrk že dobro prebavi, vsaj 20 min pred kosilom. Jaz ga kar poližem z žličke. Lahko se da tudi v zelo blag smoothie, ali čaj. Pri silajitu je pa treba res res paziti kakšnega izvora je in da ima vse certifikate!

shilajit

gumb_nakup

5. DIETA POPOLNA 10
Recept tedna, utrinek iz Šole Hujšanja. Najboljši, gurmanski medicinski nutricionistični plan, ki skrbi za ravnovesje 10h metabolnih hormonov. Ko s polnimi usti topimo kilograme in gradimo zdrave, vesele celice.
VEDNO AVOKADO!

Avokado je nekaj najbolj zdravega in pomlajevalnega na svetu! En avokado na dan prežene gube stran! Poln je E-vitamina in prvovrstnih maščob, ki ščitijo in obnavljajo celice, ter dajejo energijo.

Kako in kje ga uporabljati?
POVSOD!

ZAJTRK: odličen je bodisi v smoothiju, bodisi kot namaz na ajdovih palačinkah (iz česar nastane ajdova pica), ali zmešan s kislo smetano, ter začimbami – kot namaz v katerega se pomaka stebelno zeleno, korenček … Tudi z omleto gre krasno skupaj …

KOSILO: avokado na solati je vedno zmaga! Če je le zmešan z paradižnikom in kumarami, ali pa popečen skupaj s sezamom na regratu – povsod paše! Poleti je npr. zanimiva solata z lubenico in avokadom! Pire iz kuhanega graha in avokada je mjamsi. Narezek avokada, jagod in kozjega sira je odličen sam po sebi, ali pa kot priloga k npr. pečenemu bio piščancu. Tudi hladna kremna juha iz avokada je odlična ideja. V mešalniku se zmeša avokado, pa zelišča, kakšno kumaro, jogurt … Za sladico pa mango in avokado, ali pa avokadov puding s presnim kakavom, sladko smetano in kokosovim sladkorjem …

VEČERJA: V nori algo, ali pa v riževo tortilijo zavit avokado skupaj z zelenjavo, čebulo, malo gorčice – je v minuti pripravljen lahek obrok. Ali pa popečen avokada skupaj s šitake gobami in papriko … Juha z ajdovimi rezanci in avokadom … Pečen losos, skupaj s pomarančo in avokadom – mmmmm. Pote pa sladoled iz zmrznjene banane in avokada, pa npr. z malinami ali borovnicami … Z avokadom se da tudi napolniti brezglutenske palačinke – in jih pripraviti kot sladko ali slano jed. Če se v mešalniku zmeša ohlajen grški jogurt in avokado, ter doda žlico medu in pečene lešnike, je to pravo razvajanje … Z avokadom in limetami se lahko pripravi tudi osvežilni napitek, ali pa milkshake z mlekom konopljinih semen ali s kozjim mlekom, pa cimetom … Že samo to je odlična in zdrava večerja!

Vidite, avokado se da uporabljati na 100& 1 način, prepričana sem, da ste ob branju dobili še nekaj dodatnih idej; založite se z avokadom in vse preizkusite! 🙂
5. CUKERČEK TEDNA ZA Ženske
Tokrat je na vrsti retrospektiva prsi in njihov valičastni pomen, naslednjič pa sledi samodiagnostika – prebiranje potencialov iz oblike vaših dojk! 🙂

Ženske prsi. ”Moški v njih vidijo spolnost, umetnik in poeti lepoto, otroci hrano, zdravniki bolezen, za menedžerje so znak denarja. Nam ženskam predstavljajo privlačnost, seksualnost in mladost”. V zahodnem svetu prsi predstavljajo močan ženski simbol. Kadar govorimo o ženskih prsih in modrosti ne moremo mimo naših prednikov. V preteklosti je dojka predstavljala simbol hrane za novo življenje, varnosti, nežnosti in plodnosti. V davnini, ko so bile ženske povezane z materjo naravo in luninimi cikli niso potrebovale kontracepcijskih tabletk. Modre ženske so obvladale zdravilne rastline in poznale cikle telesa ter narave, ki so omogočali nadzorovanje rojevanja že tisočletja nazaj. Ravno to je tudi bil eden od motivov, da se je cerkev z inkvizicijo spravila nad modre, razgledane in poučene ženske. Razglašene so bile, da so čarovnice, ki občujejo s hudičem. V 14. stoletju so ženske prsi dobile erotični simbol, seksualni značaj. Ta je zasenčil svetega oz. materinskega.

V sodobnem času se je razglasila enakopravnost žensk z moškimi in ji priznala pravico nadzora nad rojevanjem. V ta namen je konec šestdesetih let prejšnjega stoletja farmacija ženskam predstavila in ponudila kontracepcijsko tabletko. Ki pa žal deluje tako, da zmoti in podre hormonsko ravnovesje, povečuje rast kandide ter žensko odtuji od svojega bistva. Resničnega nadzora nad rojevanjem.

Ženske prsi so izvor ženske moči, so vidne, predstavljajo geslo in določajo ženskost dekleta. V današnjem času je zaslediti trend velikih prsi, ki je v moških očeh še vedno povečini zaželjen. Ženske ta trend vztrajno zasledujemo in se trudimo z najrazličnejšimi podloženimi modrčki, silikonskimi vsadki, ki pa pogosto uničujejo erogene cone, ki edine upravičeno povezujejo prsi s spolnostjo. Tudi v tridesetih letih so za najprivlačnejše igralke veljale Greta Garbo, Marlene Dietrich in Mae West. Kasneje so ta kult prevzele Marilyn Monroe, Anna Magnani, Gina Lollobrigida in Sophia Loren. Vse te ženske so dajale vtis, da je seksualnost izražena s pomočjo ženskega oprsja. V nasprotju z Katherine Hepburn in Audrey Hepburn, ki prej kot na seksualni simbol spominjali ne eleganco, visoko prefinjenost ter garcioznost.

”Ženske prsi potrebujejo svobodo”. Modrčki preprečujejo gibanje limfne tekočine, ki je ironično najbolj skoncentrirana prav na in okoli naših prsi. Povzročajo, da se v prsih nabirajo toksini. Za najbolj škodljive veljajo modrčki s kovinsko podporo, saj poleg zaviranja pretoka limfe onemogočajo tudi energetski pretok skozi prsi. Raziskava opravljena v Franciji je pokazala, da imajo ženske, ki ne uporabljajo ”opore” bolj čvrste, vitalnejše in živahnejše prsi vse življenje, tudi v starosti. Ples in telovadba brez modrčka omogočata prsim optimalni pretok limfe in drenažo. Ker v prsih ni mišičnega tkiva le te potrebujejo redno vadbo kot pomoč pri vzpodbujanju krvnega obtoka. Masaža prsi tako pripomore k zmanjševanju toksinov v prsih, hormonov v maščobnem tkivu, urejenemu menstrualnemu ciklusu, vzpodbuja čiščenje limfnih poti in povečuje cirkulacijo.

Ljube kraljice in kralji, uživajte na svojem sijočem prestolu, dihajte s srčkom in popkom, pa cvetite!

Savina

In S.U.P.R.
permalink
Kaj nam sporoča narava?
April 7, 2014
SILAJIT-ALKEMIJSKI NAPOJ ZA VSE IN TEDEN ZA ŽENSKE
8. april – 14. april

IMG_0129-spletna

Drage dame, narava nas v tem tednu še posebej podpira, v obdobju razcveta smo – izkoristimo njeno pomoč in se iz popka odprimo v cvet! Dragi moški, pridno uživajte silajit in DIM, ter razvajajte, pa občudujte svoje ženske. To je vse, kar imate za narediti (in to je največ, kar lahko naredite – potrebujemo vas, da še bolj zasvetimo in da nas varujete) – nas pa čaka kup lepotnih ritualov in čudovitih ženskih izzivov. Veliko pozornosti bomo posvetile prsim, ki so krona ženske energije, ali pa njena največja rana.

Življenjska moč narave se kaže v vedno bolj pisanih barvah in prav je, da se tudi ženske pokažemo v vsej svoji lepoti. Ja, ženska sveti od znotraj navzven, prav pa je, da tudi svoji zunanjosti posvetimo nekaj trenutkov, ozavestimo svojo lepoto in zaživimo sebe v vsej svoji sijoči svetlobi. Sprostimo se ob zvokih najljubše glasbe, zaplešimo, oblecimo nekaj posebnega, kar poudari našo ženstvenost, kupimo si nov kos perila, poudarimo tisti del obraza, ki nam je najbolj všeč. Prebudimo žensko v sebi, družimo se. Moški najde sebe, ko gre v samoto, ženske pa v družbi žensk. V starodavnosti so se ženske vedno zbirale (predvsem v času polne lune), ter skupaj izvajale pomlajevalne, ter zdravilne rituale, ki so bili zaradi moči skupine še bolj delujoči. Že če boste skupaj s kakšno prijateljico naredile trening joge obraza ali Face Force Yoga vaj, ki smo se jih naučile – bo rezultat potenciran. Ne izgubljate časa za neplodne pogovore o drugih in nepomembnih opravilih, raje jo uporabite za svojo obnovo in ‘nalivanje goriva’ v to, kar želite, da raste.

Ta teden je za nas ženske nujno in ekstra dobičkonosno povezati dva centra moči, ki nas naredita nepremagljive: maternico in srce. Vedno morata biti pretočna, saj maternica proizvaja, srce jo pa informira z namenom, kaj bomo ustvarjale. Juhuu – in popolno žensko ustvarjanje bo tu!

Sicer pa samo še ta teden kraljujejo jetra, nato bo spet krmilo prevzela vranica, ki ima slabe tri tedne časa, da rastočo, leseno energijo preobrazi v cvetočo, ognjeno. Potem bo vladar srce. Če bomo te dni začeli uživati superživilo silajit bomo maksimalno izkoristili ugodnosti, ki nam jih prinaša vladavina kralja vseh elementov. Silajit je fenomenalen in čudežen. Prve so ga odkrile bele opice, himalajski jogiji so se od njih naučili, da uživanje temne smole, ki mezi izpod visokogorskih skal neverjetno pomlajuje in vrača moči. Ajurveda se je zaljubila vanj, prav tako anti-aging medicina.

shilajit

gumb_nakup
Za odličnjakinje 🙂 :

IMG_0152_spletna

Posvetimo svojo pozornost žlezam ščitnice, timusa in jajčnikov in si jih vsakodnevno masirajmo. Prva že po obliki spominja na metuljčka in omogoča telesu, da se lahko telesno razcveti in energijsko napolni. Druga omogoča razcvet v psihološkem smislu, saj odpira srčno energijo in daje možnost, da izrazimo srčno delovanje in ljubezen. Jajčniki pa pa spodbujajo, da se razcvetimo kot ustvarjalno bitje, da najdemo svojo lastno vsebino in lepoto.

Vsak dan namenimo nekaj časa obrazni jogi, ki bo naš obraz iz popka spremenila v popolnoma odprt in sijoč cvet. Pojdimo ven in globoko zadihajmo. Začutimo kisik, ki se vsrkava v naše telo. Začutimo ogljikov dioksid, ki ga izdihavamo in naravi omogočamo, da se hrani z njim. Začutimo povezavo z naravo. Krožimo z boki. S tem bomo prebudile najmočnejšo energijo telesa, ki je shranjena pod popkom in pogosto zataknjena v medenici, križnici in kolkih. Sprostimo jo na prosto, da se dvigne proti srcu, da nas ogreje in prebudi.

Pojdimo na travnik, razprimo roki in poglejmo proti nebu, začutimo popolno svobodo in lahkotnost. Začutimo, kako je cveteti, ko se odpremo in popolnoma predamo, ko samo smo, odprte, ranljive in hkrati neustrašne. Če gledamo na svet z ljubeznijo, ljubezen tudi pride in začutimo jo v hipu, saj prežame celotno telo. Dovolimo si uživati…

Prsi predstavljajo krono ženske energije in ko smo v stiku z njimi, smo v stiku same s seboj. Nujno je, da se jim posvečamo. Vsak dan, vsaj nekaj trenutkov. Predstavljajo hkrati našo največjo rano, vse si zapomnijo, vse shranijo. In vsa čustva se kopičijo okrog njih. Res pomembno je, da poskrbimo za pretočnost prsi in čustev hkrati. Ko jih negujemo, negujemo sebe in svojo žensko dušo. Leva dojka je Sonce in je povezana z jetri, desna Luna in predstavlja pljuča. V splošnem tukaj najdemo vse organe in na območju areol povezavo z vsemi žlezami in hormoni.

In S.U.P.R.
permalink
MALI ŽOLČNIK, IZVOR VELIKIH TEŽAV
April 1, 2014
EXPRESS IZZIVI

IMG_0458-spletna
TOREK, 1.4.:

Najprej ušpičite kakšno dobro prvo aprilsko potegavščino; potem se pa pri dnevni svetlobi postavite pred ogledalo in preverite stanje žolčnika na obrazu. Ali je področje med obrvmi gladko in odprto? Nato si oglejte dolžino svojih obrvi. Do kod segajo? So zelo dolge ali se končajo že nad zenicami? Posebej preverite levo stran obraza na področju leve ličnice in področje pod levim očesom. Pozorni bodite na popokane kapilarice, rdeče madeže in rumeno obarvano področje pod levim očesom.

Palača življenja med obrvmi je povezana z žolčnikom in predstavlja širino pogleda v svet. Zaželeno je, da je gladka in odprta, da je energija žolčnika podprta. Dolžina obrvi govori o moči delovanja vašega žolčnika. Bolj, ko so obrvi dolge, bolje deluje in večjo kapaciteto za shranjevanje jeze imate. Ste drzna oseba, ki se odloča brez težav in ima zmožnost dobre presoje. V primeru kratkih obrvi, ste bolj nagnjeni k zameram in posledično k nastanku žolčnih kamnov. Vaše telo ne prenese strupov in drznost ni vaš fenomen. Če se na levi ličnici pojavijo rdeče, žilice ali madeži, ste najbrž zelo jezna oseba in imate visok krvni tlak. Rumenkasto obarvano področje pod levim očesom kaže pa na povišan holesterol in žolčne kamne. Če teh znakov niste opazili, je vaš žolčnik v dobrem stanju. Ohranjajte prijaznost in ostanite drzni 🙂 .
SREDA, 2.4.:

Za kosilo naj bodo gobe šitake. Sveže ali posušene prekuhajte, ter jih uporabite kot dodatek h glavni jedi, solati in omaki. Ali si iz njih pripravite okusno juhico. Sredi popoldneva pa si naredite 3 – 5 dcl tople limonade in jo spijte po počasnih požirkih.

Po tradicionalni kitajski medicini gobe šitake krepijo delovanje jeter in žolčnika ter ju ščitijo pred poškodbami. Vsebujejo vseh osemnajst esencialnih aminokislin, ki jih potrebuje človeško telo, dvigujejo imunski sistem in njegovo odzivnost. So vir vitaminov A, B1, B2, B3 in B12. Naknadno znižujejo slabi LDL holesterol, redčijo kri, znižujejo krvni tlak in omogočajo lažje delovanje srca. Topla voda skupaj s sadnimi kislinami na hitro očisti prebavno pot, jetra in žolčnik. Pomembno je, da je voda topla, saj se takrat telo veliko lažje razstrupi in očisti. Limonada preprečuje napihnjenost, je naravno poživilo, nevtralizira del kislin – telo pri prebavi ne porabi toliko lastnih alkalnih snovi, spodbuja maščobe k hitrejši presnovi in takojšnemu izgorevanju, hidrira in navlaži telo ter podpira delovanje trebušne slinavke.
ČETRTEK, 3.4.:

Zjutraj: stojte poravnano, roke naj vam visijo prosto ob telesu. Ob vdihu dvignite desno roko za približno 45˚, dlan naj bo obrnjena navzdol in roka v komolcu poravnana. Ob izdihu roko v počasnem gibu spustite nazaj k telesu. Isto, dinamično gibanje ponovite z vsako roko vsaj 40 – krat. Popoldne: Obujte si udobne tekaške ali pohodne čevlje ter se odpravite na 30 minutno hitro hojo. Lahko sami ali še bolje, v družbi. Pri hoji se osredotočite na hiter in tekoč korak ter poravnano hrbtenico.

S to vajo krepite mišice ramen, natančneje sprednjo deltasto mišico oz. trikotno mišico, ki izvira iz ključnice, kolčice in grebena lopatice. Ta mišica je povezana z meridijanom žolčnika in uravnoveša energijo v tem majhnem hruškastem organu. Kadar mišico raztezate, s tem krepite energijo, delovanje žolčnika in uravnavate izločanje žolča v dvanajstnik. Harvardska znanstvena študija je pokazala, da se lahko kar eno tretjino vseh žolčnih kamnov prepreči s 30 minutno hojo, ki pa naj bo res čim bolj hitra. Hitra hoja pomaga nadzorovati krvni tlak, v telesu poveča vsebnost kisika in tako omogoča lažje razstrupljanje, krepi imunski sistem, poveča telesno zmogljivost, zmanjša učinek stresa na telo, izboljša razpoloženje, saj se med telesno aktivnostjo v telesu sprošča hormon endorfin, ki je odgovoren za dobro počutje.
PETEK, 4.4.:

Danes naj bo dan brez naglice. Besedo »moram« boste zamenjali z besedo »lahko« ali »dobro bi bilo«. Polepšajte si dan z malenkostmi. Opazite jih in jih sproščeno užijte. Ko jeste, jejte bolj počasi. Ko odvijete presno čokolado – jo počasi grizljajte in okušajte … Ko hodite, manj brzite. Ko ste sredi sestanka, zadihajte … Najprej pa dvignite glavo in se odločite za sproščen pogled naprej in okrog, brez mrščenja med obrvmi. Ter naredite vajo tedna joge obraza, ki gladi to področje.

PS: Če boste jutri sprejeli izziv za čiščenje žolčnih kamnov, si danes že pripravite grenko sol, olivno olje …

Žolčnik je povezan z odločitvami, z lahkotnostjo gibanja skozi življenje. Bolj lahkotno ko stopate, mislite in se odločate in manj ko ste izpostavljeni samo obsojanju zaradi »napačnih« odločitev in obsojanju drugih, ker ne delujejo po vaših pričakovanjih, bolj vam bo žolčnik hvaležen. To ne pomeni, da postanete brezskrbni. Pomeni le, da sprejmete odgovornost za svoja dejanja in si dopustite narediti tako, kot je dobro za vas, brez slabe vesti, kaj bodo rekli drugi. Ko znate sproščeno stopiti naprej, bo sproščeno in gladko tudi področje med obrvmi. Obilje bo šele takrat lahko vstopilo v vaše življenje. Odprite se mu.
SOBOTA, 5.4.:

Če ste sprejeli izziv-je danes dan za izpiranje žolčnih kamnov. V ‘curčku tedna’ imate vsa navodila. Sicer si pa (tudi) skuhajte kamilični čaj, počakajte, da se ohladi, nato pa dodajte kapljico sivkinega olja. Potopite vanj vato in si s pomlajevalnim tonikom osvežite obraz. Obraz popolnoma sprostite in počakajte, da se eliksir vpije v kožo.

Kamilice so pravi protivnetni čudež, ki kožo pomiri, odpravi rdečico, pokanje kapilar in še posebej blagodejno vpliva na področje okoli oči, kjer je koža izjemno tanka. Pomaga tudi pri vnetju oči, takrat lahko kar čajne vrečke položite na oči in počakate, da se vročina umiri. Sivka pa umirja in sprošča napete mišice, tako da je po obraznih vajah obraz vedno vesel olja te zdravilne rožice. Med drugim čaj v katerem je sivka spodbuja izločanje žolča.
NEDELJA, 6.4.:

Naredite red in čistko v svoji omari z oblekami. Stvari, ki jih več ne nosite, potem podarite naprej in naredite prostor za nove. Izberite tudi en kos, ki vam je še vedno zelo ljub – naj postane darilo osebi, ki ga bo z veseljem nosila. To zadnje ni lahko, a je pomembno simbolično dejanje! Na splošno velja, da kar sejete to žanjete. In da s podarjanjem tega, kar nam sicer primanjkuje, na kar smo navezani, ali česar se oklepamo – odpremo vrata obilju!

Žolčnik bo navdušen nad čistko tudi v vašem bivalnem prostoru. Narava te dni vabi k generalnim akcijam in praznjenju na vseh nivojih! Mnogokrat se nam zdi, da nam v življenju nečesa primanjkuje. Lahko denarja, zdravja, materialnih dobrin, prijaznosti, dobre volje, srčnosti… in še bi lahko naštevali. Seznam je neskončen. Velikokrat o stvareh, ki jih nimamo ali nam jih primanjkuje, razmišljamo in govorimo negativno ter se osredotočamo na njihovo pomanjkanje v svojem življenju. S tem vesolju sporočamo, da želimo še več situacij in okoliščin, ki bodo naš primanjkljaj povečale. Če želite povečati prihod denarja, ga podarite naprej. S tem vesolju sporočate, da ga imate dovolj in zakon privlačnosti bo moral poskrbeti, da ga boste imeli dovolj! Vsaka misel ima svojo energijo. Ne pustite podzavesti, da vodi vas in vaše življenje, ampak zavestno ustvarjajte svoje misli in občutke. Dajajte s srcem, hvaležnostjo in prejeli boste.
PONEDELJEK, 7.4.:

Na vrsti sta dve hecni nalogi, ki ju ne gre podcenjevati. 🙂 Najprej tri minute cepetajte z nogami ob tla. Če vam je ostala še kakšna zamera do kogarkoli, jo zdaj sprostite. Nato pomislite na vse lepo, kar vas obdaja, na vse, za kar ste lahko hvaležni in – trikrat zavriskajte od sreče. Pogumno, na glas, naj vam ne bo nerodno. Dajte si duška!

Žolčni kamni so kristalizirana zamera, pravijo v taoizmu. Nastajajo lahko počasi in dolgo, tako kot nas razjeda zamera. Zato je zelo pomembno spustiti in odpustiti vse zamere, saj v telesu proizvajajo strupe. Neznani avtor je zapisal: Če nekomu zamerite, mu dovolite, da živi v vaši glavi, brez da bi vam plačeval najemnino«. Spontan vrisk čiste sreče pa očistil in osvežil vaš žolčnik, da bo kot nov. Z vibracijsko močjo glasu se povezujemo in uglašujemo z življenjem. Z vriskanjem ustvarjamo čustveno ravnovesje in uravnavamo energijo žolčnika ter delovanje jeter; jih krepimo. Vriskanje poveča sposobnost telesa, da se obnavlja, napolni z energijo in ohranja mladost. Prav tako omogoča, da iz sebe spravimo ujeto energijo ter se sprostimo in hvaležno ter z zaupanjem spustimo po toku življenja.
TOČKOVNIK ZA 28. TEDEN SI LAHKO SPRINTATE TUKAJ>>>>

točkovnik
VODILO TEDNA:
Sprostite se. Kar vam leži na duši ali vas teži, povejte na glas. Te dni delujte točno tako, kot čutite in si želite – ne pa tako, kot morda pričakujejo od vas. Brez slabe vesti poskrbite za svoje potrebe. Poslušajte se, ne tlačite se. Istočasno pa dopustite drugim, da so kar so. Ne zahtevajte od njih da se obnašajo tako, kot vam najbolj ugaja, niti da nosijo vašo težo na svojem hrbtu. Vsi smo lastniki svojih nahrbtnikov in čustev – v tem se skriva moč, da se jih osvobodimo. Kar je naše, lahko sprostimo. To je teden sprostitve, upočasnitve, utišanja … In predvsem teden topljenja oblog, ki smo si jih nadeli, da bi se zavarovali pred bolečinami in tem, da bomo (spet) prizadeti. Bodisi fizičnih oblog (v obliki maščobnih obročkov), bodisi čustvenih (v obliki nedostopnosti in zaprtosti). Varni ste, izrazite vse, kar čutite in želite.
AKUPRESURNA TOČKA TEDNA:
Zunanji kotički oči (GB1).

IMG_0435-Spletna

S kazalcema pritisnite nanje in krožite v smeri urinega kazalca. To je točka meridijana žolčnika, ki preprečuje temne kolobarje pod očmi, zabuhlost in gube na te spodnjem delu očesne krožne mišice; vzpostavlja cirkulacijo, topi maščobe, spodbuja hujšanje, sprošča žolčnik, odplavlja zamere, razpira pogled, podpira odločnost, koristi tudi jetrom. Uporablja se jo kot SOS za odpravljanje glavobolov, oteklih, vnetih in bolečih oči. Tudi pri bolj kompleksnih težavah z očmi, kot so mrene in megljenje, ter izguba vida je v veliko pomoč. Na splošno odpihne ‘veter’ iz organizma, ki se kaže kot čustveni nemir in preobrazi odvečno vročino, ki suši in povzroča vnetja.
1. JOGA OBRAZA
Vaja tedna za trening obraznih mišic
SPROŠČANJE SORODNIKOV

Zakaj ima ta vaja tako ime?

Po veščini branja usode iz obraza kitajske medicine obrvi predstavljajo naše sorodnike, kažejo na dolgoživost, koliko imamo jetrne energije in kakšna je moč žolčnika. Oni so izumili rek: »Ko vas pri sorodnikih kakšne stvari motijo, se ne jezite, ampak samo obrvi pogladite!«. Ta vaja krepi očesno krožno mišico, gladi palačo življenja oz. področje med obrvmi, odpira oči in pogled, dviguje obrvi in zgornjo veko, ter sprošča meridijan jeter, ter žolčnika.

IMG_0440-Spletna

Kako pogladiti obrvi?

Skrijte zgornjo in spodnjo ustnico tako, da ju potegnete v notranjost ustne votline. Naj gresta ena čez drugo.
Ves čas ju vlecite čez zobe in dvigujte ustne kotičke.
Vse prste razen palca položite na obrvi, mezinca naj se med obrvmi dotikata.
S prsti močno pritisnite v obrvi in začnite gladiti/počasi vleči obrvi v smeri proti sencam.
Med tem raztegovanjem področja med obrvmi se začnite mrščiti oziroma potiskati obrvi navzdol.
Takoj ko pripotujete do konca obrvi, popustite mrščenje.
In takoj znova ponovite vse skupaj. Usta naj bodo ves čas notri. 8zaradi česar se bodo aktivirale tudi lične mišice.) Vse skupaj 12x pogladite obrvi in ustvarjajte kontra upor s pogledom navzdol. Po vaji se namažite s kremo in si zmasirajte področje med obrvmi.

FACE FORCE YOGA
Vaja tedna za sočasni trening telesa, obraza, notranjih organov, meridijanov & žlez
MLIN NA VETER

Naj kaj vse vpliva?

– Krepi delovanje jeter in žolčnika

– Spodbuja topljenje maščob in metabolizem

– Topi ‘ročke’ – maščobo na stranskem delu trebuha

– Odpira točko kril, ki se nahaja med lopaticama

– Povečuje prožnost in krepi mišice v hrbtenici

– Odpira boke

– Oblikuje roke in stegna

– Sprosti ramenski obroč in vratne mišice

– Razteguje meča

– Izboljšuje ravnotežje

– Poživlja in odplavlja stres iz orgaznizma

Kako postati mlin na veter?

IMG_0445_spletna

1. Postavite se v širok razkorak in palce na stopalih zasukajte čisto narahlo navznoter.

2. Ob izdihu se sklonite naprej, naj bo vaš trup vzporeden s tlemi.

3. Dlani položite na tla.

4. Vdihnite in se ob izdihu z levo roko dotaknite mezinčka na desnem stopalu, desna roka naj bo nasprotno od leve visoko in v diagonali v zraku.

5. Vdihnite , obe dlani nazaj na tla, izdih – desna roka naj se dotakne mezinčka na levem stopalu.

6. Po tem vrstnem redu naj sledi izmenično dotikanje stopal. Ponovite 15x na vsaki strani. Vdihi: obe dlani na tleh, izdih dotik mezinčka, druga roka gor, vdih obe dlani na tleh …

7. Za konec se z rokami primite gležnjev in se ob izdihu nagnite naprej proti tlom. Sprostite glavo in vrat, pa ramena. Dlje kot boste ostali v tem položaju, bolj se bo prekrvavila in obnovila koža obraza, ter sprostil zategnjen ramenski del. Zato se vam res splača tako uživati vsaj 30 sekund. Ko boste imeli dovolj, se čisto počasi, iz kolkov, dvignite gor.

IMG_0451_spletna

POMEMBNO: Pri rotaciji se osredotočite na gibanje in raztegovanje hrbtnih mišic. Bodite vztrajni in se prav vedno dotaknite mezinčka na stopalu. Roke v komolcih naj bodo ves čas vaje poravnane! Če se pri nagibu ne morete dotakniti in prijeti za gležnje, se primite najnižje kar je mogoče. Pomembno je, da v zadnjem delu nog začutite razteg.

ČUSTVA: Sprostite in umirite se! Ne razmišljajte o ničemer in nikomer. Pri dinamičnem delu začutite veter med rokami in se radostno nasmehnite. Pri statičnem delu začutite prijaznost in se ji predajte.
3. ZADIHAJ, PREDIHAJ
Dihalna tehnika tedna, ki je vredna več kot kup lepotnih in zdravstvenih tretmajev + počisti globlje, kot obisk pri psihoterapevtu
NOV PROSTOR

Zakaj je vredno povečati svojo prostornino?

S počasnim raztezanjem stranskega dela telesa odklepamo in sproščamo stranski rebrni del, ga oživimo in prekrvavimo. Odpiramo nov prostor, kamor sicer le redko pride kisik. Zdaj se bo vezivno tkivo raztegnilo in vsrkalo dih tja, kamor že dolgo ni zašel! Pljuča se bodo hvaležno odprla in nam pomnoženo vrnila uslugo, ki jim jo delamo!

Poleg tega je stranski del telesa povezan z jetri in žolčnikom, kar pomeni, da dosežemo tudi učinek sproščanja elementa lesa, blagega a globokega razstrupljanja in umirjanje čustev jeze, zamer, nestrpnosti in nemira.

PREDVAJA:

IMG_0418-Spletna

– Objemite z dlanmi stranski rebrni del pod pazduhami

– Močno stisnite stranski del pljuč

– Intenzivno dihajte v pljučno področje, 30 sekund.

Ko na pljuča izvedete pritisk, istočasno pa močno zadihate, vzpostavite od zunaj silo in odznotraj protisilo, rezultat pa je notranja masaža dihalnih poti. Kisik tako pride do tistih delov, ki so bili praktično nedotaknjeni in nepredihani.

Kako vzpostaviti nov prostor?

IMG_0428-Spletna

– Pokleknite, sedite na pete.

– Zadnjico malce zamaknite na levo stran.

– Dvignite levo roko nad glavo in še čez.

– Pogled naj bo obrnejen navzgor, proti stropu.

– Odpirajte se navzgor in vstran na desno.

– Vztrajajte in sproščeno dihajte skozi nos, vsaj 1 minuto.

– Nato se počasi poravnajte in ponovite še na drugo stran.

– Za hitri SOS bo to dovolj, a za prave rezultate ponovite 5x.

POMEMBNO: Dvignjene roke ne potiskate gor in vstran, ampak jo samo sproščeno držite v položaju in dovolite, da sila težnosti dela za vas. Razteg bo tako optimalen. Pazite, da se hrbtenice ne usloči naprej.

ČUSTVA: Sproščenost sproščenost sproščenost… Predajte se občutku mirovanja, kot da se je čas ustavil. Istočasno s hvaležnostjo spremljajte vse procese v telesu in zaznavajte, kako odpadajo bremena z ramen. Napolnite se z milino in prijaznostjo.
4. SUPERŽIVILO/DODATEK K PREHRANI

Katero superživilo naš organizem najbolj potrebuje v določenem obdobju leta? Kako in zakaj ga uživati?

ZA HUJŠANJE IN DVIG ENERGIJE POSKRBI L-carnitine

L- carnitine je dodatek, s katerim se res plača narediti kuro – sploh če želimo stopiti maščobne obloge, polepšati kožo, izgubiti kakšen kilogramček ali dva, tri … in obnoviti živčni sistem , preprečiti inzulinska nihanja, ter predvsem pomladiti možgane.

L-carnitine polno deluje, ko se ga uživa skupaj z omega 3 maščobami. Najbolje ga je jesti po zdravem zajtrku, 1 kapsulo, skupaj s tremi omega 3, 60 dni.

Vpliva pa res na mnogo aspektov našega življenja: povečuje našo delovno sposobnost, veča našo telesno kondicijo, pomaga nam hitreje okrevati in se regenerirati, uničuje okisadativni stres: zato preprečuje avtoimune bolezni, diabetes in srčna obolenja … Pa skrbi za moško plodnost.

Več l-carnitina imamo, več maščob se nam bo pretvorilo v energijo zaradi česar shujšamo in smo polni. Sploh obročki okoli trebuha se poslovijo.

douglas_labs_r250-100x

gumb_nakup
5. DIETA POPOLNA 10
Recept tedna, utrinek iz Šole Hujšanja. Najboljši, gurmanski medicinski nutricionistični plan, ki skrbi za ravnovesje 10h metabolnih hormonov. Ko s polnimi usti topimo kilograme in gradimo zdrave, vesele celice.

Ta teden se še bolj zamislimo nad tem, kako izjemno, izjemno pomembno je, da uživamo le biološko pridelano hrano! Naša naloga je, da res zavestno izbiramo kaj jemo in poskrbimo, da so vsi recepti pripravljeni in najbolj svežih in kvalitetnih sestavin. Pa da naberemo čim več divjega zelenja, regrata, užitnih rožic – in se razvajamo s tovrstnimi superživili.

ENDOKRINI MOTILCI IN POMEN ORGANSKE (BIO) HRANE

Endokrini motilci so snovi, ki motijo oziroma oponašajo hormone žlez z notranjim izločanjem. Ti nato prevladajo nad presnovnimi sistemi in negativno vplivajo na hormonsko ravnovesje. Na kratko, te snovi oponašajo delovanje naših hormonov.

Endokrini motilci se kopičijo v našem telesu in povzročajo, da samčki pri mnogih živalskih vrstah postanejo podobni samicam. V telesu povečujejo hormon estrogen. Pri moških pa visoka raven estrogena izniči delovanje testosterona v celicah in povzroči težave s preveliko telesno težo, srcem ali prostato in slabšo kakovost sperme. Tudi pri ženskah endokrini motilci povzročijo prevlado hormona estrogena in posledično padec progesterona. Pri ženskah ta motnja velja za resno težavo in ima hude posledice. Pojavijo se lahko neredne, močne menstruacije, pri deklicah zgodnja menstruacija (pred 10. letom starosti), zmanjšana plodnost, policistični jajčniki, poveča se tveganje za nastanek raka dojke.
SIMPTOME NERAVNOVESJA HORMONOV SI LAHKO PODROBNO PREBERETE TUKAJ>>>>

Pri reji, ki ni ekološka, živino in perutnino pitajo z rastnimi hormoni. V preteklosti je piščanec v povprečju potreboval 12 tednov, da je dosegel klavno težo. Danes se je ta doba razpolovila. Večina hormonov s katerimi pitajo živali vsebuje estrogene topne v maščobah. Tako so hormoni v ne ekološki hrani izrazito estrogenski. Tovrstni hormoni so danes skorajda prisotni povsod. Pri izbiri hrane je pomembna previdnost in doslednost.

Med endokrine motilce prištevamo plastiko, pesticide, klor, umetne hormone (tudi oralna kontracepcija), škropiva, čistila, kozmetiko, ki vsebuje parafine in parabene.
6. CUKERČEK TEDNA
Aha – po vlakcih in kakcih, ter čiščenju črevesja, nas čaka še nekaj podobnega. Spet bo šla packarija iz nas. A brez skrbi, niti pol ne bo tako naporno, kot je bilo tisto. Vsaj upam. 😛
IZPIRANJE JETER IN ŽOLČNIKA

Jetra so največji razstrupljevalni obrat v telesu, za predelavo hrane pa opravljajo več kot 500 funkcij. Naloga jeter je, da proizvede dnevno skoraj liter žolča, žolčnik pa služi kot cevka, rezervoar, v katerem se zbira žolč. Ko jemo maščobe ali beljakovine, sprožimo krčenje žolčnika, ki se izprazni v 20 minutah in žolč, ki je bil shranjen, odpotuje v črevo. S procesom čiščenja žolčnih kamenčkov in kamnov iz jeter boste žolč zadržali v žolčniku in ga ob pravi uri sprostili. Čiščenje izjemno razbremeni jetra in pospeši proces razstrupljanja in prebavo, kar je osnova celotnega zdravja. Z vsakim izpiranjem lahko pričakujete tudi, da bodo izginile alergije in izginile bolečine v ramenih, nadlahteh in zgornjemu delu hrbta.

Za izpiranje jeter in žolčnika potrebujete:

– 2-3 litre organskega jabolčnega soka

– 4 žlice grenke soli

– 120 ml hladnostiskanega olivnega olja

– 160-180 ml sveže stisnjenega soka rdeče grenivke

– 1 dan in pol

PRIPRAVLJENI? …

Čiščenje jeter je dobro narediti v soboto, da boste naslednji dan lahko počivali. Dva do tri dni pred terapijo je priporočljivo piti organski jabolčni sok. Jabolčna kislina, ki jo najdete v jabolčnem soku zmehča in razpusti žolčne kamne, kar omogoči, da bo izpiranje jeter uspešno. Popijte 1 liter soka na dan.

POZOR!

En dan pred terapijo prenehajte uživati vsa zelišča in nepotrebne vitaminske dodatke ali tablete, da bo razstrupljanje bolj učinkovito.

…ZDAJ!
1. dan

00:00 – 14:00

Jejte predvsem zelenjavo, nič maščob, olj, nič masla. Pripravite si grenko sol. Zmešajte štiri žlice grenke soli s 7 dcl vode v steklenici ali kozarcu. Namešana količina je za štiri merice, vsaka po 175 ml, torej vsaka skoraj dva deci. Steklenico postavite v hladilnik.

18:00

Popijte eno merico (175 ml) vode z grenko soljo. Ko spijete pripravek, lahko popijete nekaj požirkov vode ali splaknete usta. Vzemite olivno olje in grenivko iz hladilnika, da se ogrejeta na sobni temperaturi.

20:00

Ponovno popijte 175 ml vode z grenko soljo. Nazadnje ste jedli ob 14h, ampak ne boste čutili nobene lakote. Če želite, da bo čiščenje uspešno, je nadvse pomembno, da se natančno držite tega načrta – ne zamujajte ali prehitevajte korakov niti za deset minut.

21:45

Odmerite 120 ml olivnega olja in ga zlijte v pollitrski kozarec ali šejker. Stisnite grenivko in sok grenivke dodajte olju. Potrebujete vsaj 120 ml soka, bolje bi bilo več, a ne več kot 175 ml. Tesno privijte pokrov in močno stresajte, dokler vsebina ne postane vodena (to lahko dosežete le s svežo grenivko).

22:00

Popijte pripravljeno mešanico. Napitek lahko popijete ‘na eks’, da gre čimprej dol ali pa po debeli slamici. Pijte stoje in vso tekočino popijte v petih minutah.

Nemudoma se ulezite, sicer se kamnov morda ne boste znebili. Prej kot boste legli, večjo količino kamnov boste izločili. Takoj, ko ste popili napitek, se odpravite v posteljo in se ulezite plosko na hrbet, glavo pa položite visoko na vzglavnik. Poskusite si predstavljati, kaj se dogaja v jetrih. Povsem mirno ležite vsaj 20 minut. Morda boste ob tem začutili niz kamnov, kako potujejo po izvodilih. Ne boste občutili nobene bolečine, saj je grenka sol sprostila ventile izvodil. Zaspite, sicer morda kamnov ne boste izločili.
2. dan

06:00

Popijte tretjo merico grenke soli z vodo (175 ml). Če vas muči slaba prebava ali slabost, počakajte, da mine, šele nato popijte mešanico s soljo. Pojdite nazaj v posteljo.

08:00

Popijte četrto merico grenke soli z vodo (175 ml). Lahko greste nazaj v posteljo, čeprav lahko pričakujete, da boste morali enkrat ali večkrat na stranišče. Če se izločevalni proces do zdaj še ni začel, se bo zdaj.

10:00

Zdaj lahko jeste. Začnite s sadnim sokom. Pol ure kasneje zaužijte nekaj sadja. Čez eno uro lahko jeste običajno hrano, a naj bo lahka. Do večerje se boste že počutili bolje.

Zdaj lahko pričakujete drisko. Z baterijsko svetilko poglejte ali v blatu najdete žolčne kamne. Iščite zeleno obarvane, saj so to dejanski žolčni kamni in ne ostanki hrane. Le žolč iz jeter je zelen v barvi graha. Blato potone, žolčni kamni pa plavajo na površju, ker vsebujejo holesterol. Približno preštejte rjave in zelene – našteti jih boste morali vsaj 2000, preden bodo jetra dovolj čista, da se za vedno znebite alergij in bolečin v zgornjem delu hrbta. Ob prvem čiščenju se jih boste morda znebili za nekaj dni, vendar boste ponovno čutili simptome, saj kamni potujejo iz žolčnika proti izvodilom. Izpiranje lahko ponovite vsake dva tedna, a nikoli, ko ste bolni.

* Izpiranje delate na lastno odgovornost, če imate kakršnekoli zdravstvene težave se pred pričetkom posvetujete s svojim zdravnikom ali z usposobljenim zdravstvenim delavcem.

Držim pesti za čim več poguma in čim lepše maščobne kamenčke! Bodite kot mlin v vetru, v regratovem cvetju! <3 Savina - See more at: http://www.savininauniverza.com/blog/#sthash.r6RUSuzo.dpuf

WordPress Themes