Rudra mudra: lek za umor i iscrpljenosti

Rudra mudra aktivira čakru solarnog pleksusa i jača či. Veoma je korisna za osobe koje naporno rade i pod intenzivnim su stresom…

rudra_mudra_lek_za_umor_i_iscrpljenosti

Joga pokreti rukama u kojima se koriste samo dlanovi i prsti nazivaju se mudre i predstavljaju jedan od sistema drevne indijske medicine. Svaki od naših prstiju na obe ruke ima razlicito značenje i svaki odgovara energiji određenog dela tela. Desna ruka predstavlja mušku stranu i pod uticajem je Sunca, dok je leva ženski deo naše prirode i njome upravlja Mesec. Desna ruka prima moći, dok ih leva daje.

Anđali mudra za smiren um…

Rudra mudra je odlična za oslobađanje od umora, iscrpljenosti i slabosti, za poboljšanje cirkulacije. Može da se vežba po pet minuta nekoliko puta tokom dana. Doktorima, studentima, vojnicima je od posebne važnosti da je praktikuju, jer pojačava element zemlje, potpomaže isceljivanje aritmije, anksioznosti, nemira.

Vayu Mudra reguliše element vazduha u telu…

Osobe sa dominantnom Kapha došom Ridra mudru treba da rade umereno. Spojte vrh palca, kažiprsta i domalog prsta i poželite dobrodošlicu vitalnosti.

Mudre su jednostavne ali imaju veliku moć koja može da vam promeni život, jer energiju zaključanu u adijima i čakrama oslobađaju i usmeravanju kako biste ostvarili ciljeve i nosili se sa problemima svakodnevnog života.

WordPress Themes