Resnična čarovnija in bogastvo

Objavil Urednik dne 28. 5. 2015 Zakon privlačnosti

Sporočilo, ki je rdeča nit knjige Resnično čarodejstvo, je bistveno tudi za področje blaginje: namesto zavesti o pomanjkanju dosezite zavest o blaginji. Znebiti se zavesti o revščini pomeni spremeniti notranje podobe, ki odsevajo pomanjkanje v vašem življenju.

S takšnim načinom razmišljanja je nemogoče, da bi vam česa primanjkovalo. Začne vas motivirati lastna sreča, lastne sanje; zaživite življenje, za katero čutite, da ste poklicani, da je to vaša poklicanost, zaradi katere ste tukaj; in blaginja postane vaše geslo. Obilje začne deževati na vas. Stvarstvo vam priskrbi natanko tisto, kar potrebujete, pa ne zato, da bi zapolnilo kako praznino; stvari prihajajo k vam v natanko tistih količinah, ki vam pomagajo doseči vaše sanje. Ko nič več ne čutite, da vam česa primanjkuje, lahko zaživite življenje, za katero veste, da vam popolnoma ustreza; potem prihaja k vam vse več simbolov blaginje (denar, predmeti, moč in tako naprej).
PET VIDIKOV ZAVEDANJA, KI USTVARJA BLAGINJO

Obstaja pet dejavnikov, ki so najbolj ključni za ustvarjanje zavesti o blaginji. Ko boste vsak dan razvijali ta način bivanja, vam bo začel višji del vašega bitja omogočati, da boste doživljali vse več blaginje:

1. Če želite doživeti blaginjo, ne potrebujete nič drugega.
2. Blaginje ne morete ustvariti, če verjamete v pomanjkanje.
3. Niste razdeljeni v kategorije. Hkrati ste videc, videnje in videno.
4. Blaginje ne morete doživeti, če mislite, da je ne zaslužite.
5. Veselite se blaginje drugih.

To novo zavedanje vas bo privedlo k tisti najpomembnejši razsežnosti, ki je osrednja tema te knjige: k življenju, ki ima smisel.
KAKO »ZAPLAVAMO«

Ko ste v tem stanju, s telesom doživljate lahkotno blaženost, ki vam pravi: »Zato si tukaj, to je tisto, kar naj bi zdajle počel. Izpolnjuješ svojo poklicanost in nič te ne bo oviralo.« Dobesedno opazujete svoje telo, ki dela neverjetne stvari, doživljate sijajno radost in nobena stvar se vam ne postavi na pot. Delujete v skladu s smislom in doživljate vrhunsko izkušnjo.

Spoznali boste posebno, nezgrešljivo notranjo blaženost in blagoslov. Pritajeno bo k vam prišla od zadaj, če uporabim prispodobo, a vseeno boste spoznali to sijajno vrhunsko doživetje, če boste zaplavali s tokom. Samodejno plačilo, ki pride brez muke, pa je tisti čudežni občutek, kot da vas od znotraj obliva topla prha. Dvignila vas bo in vas povezala z notranjim spoznanjem, da ste končno na pravi poti. Zanos je sam zase čudež. To naravno stanje blaženosti je ključ do tega, da zboljšate svojo delovno učinkovitost. Vaš um, vaše srce je zelo mogočno pri ustvarjanju vaše fizične stvarnosti, tudi tiste, ki presega vaše meje. Kar si lahko kot podobo zamislite v srcu, lahko ustvarite v fizičnem svetu, če le ne zapustite te podobe. Bolj ko se tega zavedate, več tega boste videli v stvarnem življenju. Vaše srce je to kraljestvo, sposobno ustvariti vsako podobo, ki jo želi. In ko se zaveste, da je podoba, ki jo želite, podoba blaginje, boste prav to pritegnili k sebi, temeljilo pa bo na dejanjih, ki bodo izvirala iz te podobe. Vsakršna blaginja, tudi finančna, izvira iz teh podob. Da, pravim, da lahko dejansko vplivamo na fizični svet in na vse svoje okoliščine s tem, kako uporabljamo misli.

Blaginja v obliki premoženja deluje popolnoma enako kot vse drugo. Videli boste, kako se steka v vaše življenje, ko ne boste prilepljeni na potrebo po njej. Videli boste, kako prihaja k vam, ko boste pretočni in se boste razdajali v skladu s svojim smislom. Denar – tako kot zdravje, ljubezen, sreča in vse oblike čudežnih dogodkov, ki bi jih radi ustvarili – je posledica osmišljenega bivanja. Ni cilj sam po sebi. Če boste hiteli za njim, se vam bo vedno izmikal. Nikoli ga ne boste imeli dovolj in zato boste hudo trpeli.

Kadar vidite smisel in delate tisto, za kar veste, da ste tukaj, tedaj pride k vam dovolj denarja in premoženja, da vas oskrbita z bogatim življenjem. In to je resnična čarovnija. To lahko govorim zato, ker je zame vedno delovalo. Ko sem se trudil za denar, ga nisem nikoli imel dovolj. Ko sem našel svoj smisel in se osredotočil na razdajanje sebe in vsega, kar je prišlo k meni, sem obogatel.

Obilje ni posledica tega, da sledimo strogo določenemu sklopu trikov in strategij. Je miselna naravnanost, osredotočena na vašo sposobnost, da ustvarjate čudeže.
RESNIČNA ČAROVNIJA IN OSEBNA IDENTITETA

Nase glejte z globokim spoštovanjem. Čudeže ustvarjamo takrat, kadar se zavedamo, da smo že čudežni. Ko spoznate in začutite ta čudež, samega sebe, se začnete tudi zavedati in čutiti, da ni za vas nič nemogoče.

Ključ je v vaših mislih, vašem čarobnem nevidnem delu, v vaši duši. Ta um je nevezan, brezobličen in neomejeno sposoben, da ustvari kakršenkoli čudež, za katerega se odloči, kadar ga v celoti spoštujemo. Z mišljenjem resnične čarovnije lahko pustite za seboj v preteklosti vsajeno hipnozo.
Velika laž

Ko odraščamo, se naučimo verjeti v toliko omejitev, da se čez nekaj časa tudi uresničijo. Sami sebe slišimo govoriti stvari, ki jih sprejmemo kot resnico, čeprav so dejansko napačna prepričanja, ki so se spremenila v našo resnico. Dokler se oklepate te velike laži, »resnice« teh napačnih prepričanj, ne morete postati človek, ki se mu dogajajo čudeži.

Če verjamete, da morate vedno ostati takšni, kakršni ste bili doslej, se upirate rasti. Kakršnakoli že je vaša osebnost – naj bo plaha, napadalna, prestrašena, obrnjena vase ali navzven – otresti se morate iluzije, da proti temu nič ne morete.

Tukaj ste, da bi se odločali za izbire, ki vam lahko spremenijo življenje.
Povzeto iz knjige Resnično čarodejstvo: kako uresničimo to, kar je navidez nemogoče , avtor Wayne W. Dyer

WordPress Themes