Razlogi, zakaj telovaditi že zjutraj

Ob številnih delovnih in družinskih obveznostim marsikomu zmanjka časa za redno gibanje. Telovadba že navsezgodaj zjutraj je lahko odličen začetek dneva, ki vas že takoj zjutraj napolni z energijo in vam da zagon za nov dan, ki je pred vami.

1. Trening v jutranjih urah prinaša boljše dolgoročne rezultate

Raziskave kažejo, da so tisti ljudje, ki so telesno aktivni že zjutraj, veliko bolj predani vadbi in rednemu gibanju. Naše telo ima zelo rado red. Če boste zjutraj vstali nekoliko prej in že pred službo poskrbeli za gibanje, se boste tudi počutili bolje in bili lažje kos vsem nalogam, ki vam jih prinaša dan.

2. Ljudje, ki telovadijo zjutraj, so veliko bolj predani svoji rutini

Kolikokrat ste načrtovali, da boste v telovadnico odšli po službi, potem pa je vedno prišlo nekaj vmes ali pa ste bili preprosto preveč utrujeni in ste raje odšli kar domov? Če vstanete malo prej in opravite načrtovani trening, imate po njem pred sabo še ves dan. Tako ne boste ničesar prepustili naključju. Naj bo trening prva stvar, ki jo naredite zjutraj.

3. Jutranja vadba izboljša produktivnost

Gibanje že tako ali tako pozitivno vpliva na našo delovno storilnost. Če boste telovadili že v zgodnjih jutranjih urah, pa boste ne le bolj budni, ampak vas bo vadba napolnila z obilico nove energije. Jutranji trening naj bi nas z boljšo mentalno ostrino oskrbel še za štiri do deset ur po končani vadbi.

4. Vadba v jutranjih urah pospeši metabolizem

Dobrobiti jutranje vadbe boste občutili še ves dan. Jutranji trening vaš metabolizem v pogon spravi že takoj zjutraj, vaše telo pa bo tako kalorije porabljajo še ure in ure po končani vadbi. 2-Minute Anti-Aging Rx: Exercise

5. Jutranja vadba za boljši spanec

Raziskave kažejo, da moški in ženske, ki zjutraj telovadijo, spijo bolje od tistih, ki vadijo v večernih urah. Gibanje močno vzdraži naše telo, zato številni ljudje, ki telovadijo zvečer, le s težavo zaspijo.

6. Ljudje, ki telovadijo zjutraj, sprejemajo boljše prehranske odločitve

Če boste za gibanje poskrbeli že v jutranjih urah, bo tudi vaš odnos do hrane drugačen. Zagotovo boste ponosni nase, da ste že zjutraj zase naredili nekaj dobrega, zato bodo posledično tudi vse vaše prehranske odločitve bolj zdrave. Želeli si boste, da bi v tako pozitivnem duhu potekal ves dan.
Naj redno gibanje postane del vašega vsakdana …

Ne glede na vse prednosti, ki jih ima jutranja telovadba, je prav, da redno gibanje prilagodite svojemu življenjskemu stilu. Le tako bo redna vadba postala del vas. Pomembno je, da ste aktivni. Za vadbo vam ni treba porabiti ur in ur. Gibanje lahko vključite v čisto vse segmente svojega življenja. Do trgovine se lahko odpravite peš. Ko boste domov nosili polne nakupovalne vrečke, bo to za vas odličen trening za moč. Namesto dvigala vedno uporabite stopnice.

Seveda je neka strukturirana in načrtovana aktivnost tudi zelo pomembna. Hoja, joga, tek, vaje za moč, kolesarjenje, plavanje – odločitev je vaša.

Joga je na primer izjemno primerna jutranja aktivnost, ki vam bo pomagala, da boste izboljšali svojo gibljivost ter poskrbeli za zdravo telesno maso. Z jogo pa skrbimo tudi za boljše zavedanje svojega telesa in njegovih potreb.

Poudariti moramo, da izbiro telesne aktivnost nujno prilagodite svojim zmožnostim. Če imate kakršnekoli zdravstvene težave, se pred začetkom katerekoli telesne dejavnosti posvetujte s svojim zdravnikom, ki vam bo znal pomagati pri izbiri najprimernejše vadbe za vas.

WordPress Themes