Rashladite i dušu i telo: kako da umirite emocije tokom vrelih letnjih dana

Pitta, element vatre, vlada vrućim letnjim mesecima. Naučite kako da umirite pittu i kada je reč o emocijama – kako da ostanete uravnoteženi…

umirite_pitta_dosu_za_balans_i_dobre_odnose_sa_drugima

Pitta dosha vlada srcem i emocijama. Uživajte u masažama sa esencijalnim uljima koja rashlađuju, poput grejpa, slatke narandže, ruže, mente, sandala ili lavande na bazi kokosovog ulja, kako biste otklonili napetost u telu.

Leto je sezona vatre pa postoji povećana sklonost svađama, vikanju i ljutnji. Bilo bi dobro ne raspravljati o ozbiljnim temama tokom velikih vrućina. Ako treba da donesete neke važne odluke, učinite to ujutru ili uveče.

Krenite na spavanje tokom pitta dela noći (od 22 do 2 sata) kako ne bi uznemirili prirodan unutrašnji ciklus čišćenja i kako biste dopustili potpuno pomlađivanje uma i čula. Neki organi su pod većim uticajem pitte pa zahtevaju posebnu pažnju. Jetra, slezina, želudac, dvanaestopalačno crevo i tanko crevo uravnotežiće se odgovarajućom ishranom; kožu i oči treba zaštititi od jakog sunca, dok se srce i mozak neguju uživanjem u životu.

Smirivanje pitte dobra je osnova uravnoteženih odnosa i dobrog zdravlja tokom leta.

Ajurvedski tipovi Vata, Kapha i Pitta: karakteristike i slabosti doša…

WordPress Themes