Prirodni lijek za kolesterol

kolesterol u krviMalo je poznato da je kolesterol u biti prirodni lipid, i da je on neophodan za naš organizam. Ipak, kada razina kolesterola ‘izađe’ izvan granica normale, odnosno kada više nije u ravnoteži, kolesterol nam stvara zdravstvene probleme.

Pretjerane količine kolesterola mogu opteretiti stanice koje se brinu da se on transportira kroz metabolizam. Najosjetljivije stanice na povišenu razinu kolesterola su one na stjenkama krvnih žila a zovemo ih endotelne stanice.

Zbog toga je kolesterol i poznat kao jedan od glavnih faktora rizika za nastajanje krvožilnih i srčanih bolesti.

Kako da se borimo protiv povišenog kolesterola na prirodan način?

Evo jedan recept za prirodni lijek koji vam pomaže da održite zdravu razinu kolesterola u krvi.

Očistite 30 češnja češnjaka i operite 5 limuna te ih sa korom narežite na manje komade. To zajedno usitnite u mikseru ili sameljite u mašini za meso. Dalje, u jednu posudu uspite 1l vode i stavite u nju dobivenu smjesu. Pustite vodu da proključa. Kada je voda sa smjesom češnjaka i limuna proključala, skloni ju sa vatre i kroz cjediljku vruću tekućinu prespite u bocu. Pustite bocu bez čepa dok se tekućina ohladi. Kada se tekućina u boci ohladila zatvorite ju i ostavite u frižider.

Ovaj prirodni lijek za kolesterol uzimajte prije ili poslije obroka, jedanput dnevno po jednu štamplicu. Nakon kure koja traje tri tjedna napravite stanku od 8 dana, a nakon toga započnite drugu trotjednu kuru.

Lijek se primjenjuje jednom godišnje.

WordPress Themes