Preprosta vaja, ki te bo rešila bolečin v hrbtu

Naučite se povsem preproste in hitre vaje, s katero boste izboljšali držo in se rešili bolečin v ramah in zgornjem delu hrbtenice. Izvajate jo lahko kjer koli in kadar koli.

Zakaj bi moral vsak redno izvajati to vajo?

Če sežete z desno roko na levo ramo ali z levo roko na desno ramo vse do notranje strani lopatice, boste zatipali mišice, ki so ene izmed najbolj zapostavljenih mišic v telesu, saj velik del dneva presedimo, pogosto v nepravilni drži, in tudi, ko se gibamo, le redko načrtno delamo na teh mišicah. Vendarle pa gre za zelo pomembni mišici, saj med drugim skrbita tudi za lepo, ravno držo in prevzemata obremenitev zgornjega dela hrbta. Če sta ti dve mišici čvrsti, avtomatsko držita rami bolj nazaj, s tem, ko ju razgibavamo, pa preprečujemo ali lajšamo bolečine v ramah, ki nastajajo ravno zaradi slabe drže in mlahavih mišic. S to vajo preprečujemo tudi nastanek grbe, ki si jo pogosto prigaramo z leti neaktivnosti v tem predelu telesa.

Kako izvajamo vajo?

Za ti dve mišici obstaja povsem preprosta vaja, ki se sicer pogosto izvaja pri pilatesu, zanjo pa ne potrebujemo nobenih rekvizitov. Izvajamo jo lahko tudi v službi. Takole gre. Komolca pritisnemo ob bok in odročimo roki, z dlanema obrnjenima navzgor. Počasi, ne da bi komolca odmaknili od telesa, pomaknemo roki nazaj, kolikor gre, in malo zadržimo. Roki vrnemo v prejšnjo lego in ponovimo vajo. Če izvajamo vajo pravilno, začutimo napetost v mišicah na notranji strani lopatic. Ponovimo desetkrat. Večkrat dnevno.

WordPress Themes