PREBOJ PRI ZDRAVLJENJU RAKA

V zemlji odkrili neškodljivo bakterijo, ki ubija rakave tumorje

Rak je še vedno ena izmed bolezni, ki se jih ljudje najbolj bojimo. Tisti, ki obolijo za rakom, so najpogosteje bombardirani s prevladujočo obliko zdravljenja, torej s sevanji in toksičnimi kemoterapijami, ki uničujejo tudi zdrave celice in slabijo telo, medtem ko poskušajo uničiti tumor.

K sreči znanost vedno bolj poteka v smeri odkrivanja številnih naravnih snovi, ki imajo potencial za zdravljenje in preprečevanje raka. K temu spada tudi mediteranska dieta hrane, ki je učinkovita pri raku na prostati, ali pa preučevanje orehov, ki vsebujejo fitokemikalije, znane po svojih pozitivnih učinkih pri zdravljenju raka na dojki.

Na voljo so novi dokazi, ki pravijo, da je zdravilo za raka povsod okoli nas in da je tako pogosto kot prah. Pravzaprav gre za sestavino, ki se nahaja v umazaniji.

Raziskovalka Aleksandra Kubiak je na konferenci o splošni mikrobiologiji na Univerzi York v Veliki Britaniji pred kratkim predstavila presenetljivo odkritje. Skupaj z ostalimi člani raziskovalne skupine z Univerze Nottingham in Univerze Maastricht so odkrili neškodljivo bakterijo, ki je razširjena v zemlji in je dejansko smrtna – ne za ljudi, ampak za rakaste tumorje.

Raziskovalci so z uporabo bakterije, razširjene v umazaniji, razvili posebno terapijo. Ugotovili so, da pri vbrizganju spor bakterij bolnikom z rakom, bakterije rastejo le v tumorjih. V rakavih celicah bakterije proizvajajo poseben encim, ki je neke vrste zdravilo za raka. Rezultati? Za razliko od dosedanjih kemoterapij je zdravljenje z naravnimi bakterijami boljše v tem, da ohranja zdrave celice nepoškodovane in uničuje samo rakave celice.

“Odkrita bakterija sodi v starodavno skupino bakterij, ki so se na planetu razvile preden je obstajala atmosfera, bogata s kisikom. Razvijale so se torej v pogojih z malo kisika. Ko to bakterijo vbrizgamo bolnikom z rakom, raste le v okolju, ki je osiromašeno s kisikom, to pa so centri rakastih tumorjev. Gre za popolnoma naraven pojav, ki ne zahteva drastičnih sprememb v življenju bolnikov in je izjemno poseben,” je v izjavi za medije povedal vodja raziskave Nigel Minton ter dodal: “To posebnost lahko izkoristimo pri bojevanju s tumorskimi celicami ne da bi pri tem poškodovali zdravo tkivo.”

Po njegovih besedah lahko novo odkritje vodi v enostaven in varen postopek za zdravljenje različnih tumorjev. “Takšna terapija bo uničila vse vrste tumorskih celic. Zdravljenje je boljše od kirurškega posega, še posebej pri bolnikih z visokim tveganjem ali pri tistih, ki imajo tumor razvit na težko dostopnih mestih,” je dejal Minton.

“Pričakujemo, da bo postopek, ki ga razvijamo, uporabljen v kliničnih raziskavah leta 2013, pod vodstvom Jana Theysa in Philippe Lambin z Univerze Maastricht na Nizozemskem. Uspešen razplet raziskav lahko pripelje do njenega sprejetja kot terapije za zdravljenje tumorjev.”

Povzeto po NaturalNews

WordPress Themes