Praktični nasveti za izboljšanje počutja: afirmacije

Na dan kot je današnji bi bili veseli, če bi dobro voljo in dobro počutje lahko kupili v trgovini. A to, žal ali pa na srečo, ni možno. Vsekakor pa obstajajo zelo učinkoviti načini in orodja za izboljšanje počutja in razpoloženja. Eden izmed teh je uporaba POZITIVNIH AFIRMACIJ v vsakdanjem življenju. Z nekaj volje in precej vztrajnosti si s pomočjo pozitivnih afirmacij zelo hitro utrete pot do dobrega počutja in večje samozavesti. No, “stranskih učinkov” pozitivnih afirmacij je v resnici toliko kot je ljudi 🙂

Pravilno postavljene in jasno ter odločno izražene pozitivne afirmacije torej pomagajo pri izboljšanju počutja. Ob redni in vztrajni uporabi boste veliko bolj pokončno in lahkotno korakali in zrli v svet pred seboj.

Pozitivne afirmacije najdete v številnih knjigah. A te naj bodo le pripomoček pri sestavljanju Vaših unikatnih afirmacij. Torej, tistih ki pridejo iz Vas. Te nosijo Vaš energerski naboj in zato učinkovitejših samo za Vas, ni. Dobro je vedeti, da je afirmacija pravzaprav energija. Sestavljena je iz vaših misli, čustev, ki so, naj Vas vrnem na začetek, ENERGIJA. Kako učinkovita bo afirmacija je odvisno prav od tega kakšno energijo, namero (misli, čustva, želje…) boste v njo vnesli. Poleg tega samo vi veste, kaj je ta trenutek za Vas najbolj pomembno, česa Vam manjka, kaj bi želeli spremeniti v svojem življenju. Kako to ugotovite?

Potrebujete dobrih 10 minut. Sedite ali ležite nekam, kjer boste v tišini in Vas nihče ne bo motil. Nato 3-krat globoko vidihnite in izdihnite. Z vdihom in izdihom lahko sprostite vsak del svojega telesa, vse napetosti, dokler ne boste začutili, da ste sproščeni. Če se le da, se izpraznite vseh misli. Če Vam je to težko, dihajte dlje časa, dokler ne boste začutili, da ste umirjeni. Potem si postavite vprašanje “Česa mi ta trenutek v življenju manjka?” “Česa si v svojem življenju želim več?” Recimo, da je Vaš odgovor “ljubezni”. Nato na list papirja jasno napišite vse pozitivne afirmacije o ljubezni, ki vam padejo na pamet, jih že poznate, ste jih kje prebrali…Kot npr: JAZ SEM LJUBEZEN, JAZ SEM VREDNA ISKRENE LJUBEZNI, JAZ LJUBIM IZ VSEGA SRCA IN SEM LJUBLJENA IZ VSEGA SRCA, LJUBEZEN JE SREDIŠČE MOJEGA SVETA itd. itd. Občutite kaj za Vas pomeni Ljubezen, kaj pomeni biti ljubljen, kaj ljubiti, kaj se s tem v Vašem življenju spremeni na bolje, kaj bi počeli če bi “imeli” na tone Ljubezni, kako bi se vedli do soljudi, če bi bili Ljubezen… Uživajte in se ob tem igrajte! 🙂

Pa še nekaj za smeh: Dobra volja se širi

Zapomnite si: afirmacije so vedno v SEDANJOSTI in naj bodo vedno v Vaše najvišje dobro. Uporabljajte besede, ko so “jaz si želim” “jaz zmorem” in nikoli “jaz si ne želim”, ker to pravzaprav odbija željeno iz Vašega življenja.

Z afirmacijami se lahko ukvarjate redno, vsak dan ali pa zgolj na takšen deževen dan kot je danes. Zapomnite pa si, da redna uporaba poveča njihovo moč in posledično izboljša Vaše počutje.

JAZ SEM SVETLOBA
JAZ SEM LJUBEZEN
JAZ SEM VOLJA
JAZ SEM TRDEN NAMEN

WordPress Themes