Pozor! Tatovi uporabljajo tudi motilce zaklepanja!

Že večkrat smo poročali, da se tatovi tudi že v Sloveniji poslužujejo elektronski naprav, ki onemogočijo daljinsko centralno zaklepanje avtomobilov. Nov primer takšnega početja so primorski policisti obravnavali prejšnji teden.

B. B. / Koper

(Foto: Shutterstock)

Prejšnji četrtek je občanka koprske policiste obvestila, da ima na parkirišču enega od trgovskih centrov v Kopru težave pri zaklepanju svojega avtomobila. V bližini je opazila dva moška, ki sta na vozilih preverjala, če so odklenjena. Skoraj istočasno so policiste o dveh sumljivih moških obvestili tudi varnostniki trgovskega centra.

Policisti so na podlagi opisov  moških  prijeli dva državljana Srbije, stara 45 in 46 let, ki sta pregledovala enega od tam parkiranih osebnih avtomobilov, ki pa ni bil njuna last. Policisti so jima na kraju zasegli elektronsko napravo, za katero je bilo ugotovljeno, da je prirejena tako, da je onemogočala daljinsko centralno  zaklepanje  na  osebnih  vozilih, in sicer z namenom nadaljnjega izvrševanja tatvin.

Neovirano vstopila v avto

Policisti   so   nato  ugotovili,  da  sta  državljana  Srbije  dejansko  z elektronsko  napravo preprečila  daljinsko  zaklepanje osebnega avtomobila koristnice  parkirišča, ki je v prepričanju, da  je vozilo pravilno zaklenila, tega tudi zapustila. Zatem sta neovirano vstopila v njeno vozilo, ga preiskala, kmalu po dejanju pa so ju prijeli policisti.

Policisti  so  oba  državljana Srbije pridržali, opravili preiskavo njunega osebnega  avtomobila  in  podali  kazensko  ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve  kaznivega  dejanja  velike  tatvine.

PREBERITE TUDI: Preverite, če je avto res zaklenjen!

dezurni@zurnal24.si

WordPress Themes