Pobelite si zobe na naraven način

Si želite bleščečih zob?

Pobelite si zobe na naraven način

Si želite bleščečih zob? Pri tem vam lahko pomagajo živila iz domače kuhinje in lekarne.

Soda bikarbona in limonin sok

Soda bikarbona je blago abrazivna, zato bo zlahka ostranila madeže s površine zob in jih naredila bolj bele. Obenem pa je tudi alkalna in bo omilila kislost limoninega soka, ki deluje kot naravno belilo.

Pasto si pripravite tako, da zmešate nekaj čajnih žličk sode z limoninim sokom (občasno namesto tega lahko uporabite tudi vodo). Pasto nanesite na krtačko in si z njo dobro skrtačite zobe ter jo pustite na njih vsaj kakšno minuto, nato pa jo dobro sperite, saj kislina ni dobra za sklenino. V primeru, da boste pasto naredili z vodo, pa jo lahko pustite na zobeh tudi do tri minute.

Aktivirano oglje

Aktivirano oglje, ki ga dobite v lekarni v obliki tablet ali prahu, se običajno uporablja proti plinom v črevesju ali kislini v želodcu. Deluje tako, da vpija toksine in kemikalije, posname pa tudi umazanijo z vaših zob.

Pasto iz oglja pripravite tako, da oglje zmešate z vodo, nato pa ga nanesete na zobe s krtačko in zobe krtačite s krožnimi gibi. Oglje izpljunite in si usta dobro sperite z vodo, da odstranite črnino. Nato pa si zobe operite kot običajno, saj boste tako z njih odstranili ostanke oglja in si zagotovili svež dah.

Limonin sok

Limona vam bo s pomočjo kisline pomagala odpraviti rumene madeže na zobeh. Pasto iz limone si pripravite tako, da limonin sok zmešate z malce soli, mešanico nanesete na krtačko in jo s krožnimi gibi razporedite po zobeh. Pustite delovati nekaj minut, nato pa si usta dobro sperite z vodo. Za bleščeče zobe boste postopek morali ponavljati dvakrat dnevno vsaj dva tedna.

Lupina pomaranče

Tudi lupina pomaranče oziroma njen notranji, beli del je odlično naravno sredstvo za odstanjevanje madežev z zob. Zobe si preprosto zdrgnete z notranjim delom lupine, nato sok pustite delovati na zobeh tri do pet minut, zatem pa si zobe operete kot običajno. Da bi bil učinek viden, si boste zobe z lupino pomaranče morali drgniti vsaj dva do tri tedne.

Bananin olupek

Nič manj učinkovit za beljenje zob ni niti bananin olupek oziroma njegov notranji del. Da bodo zobje brez madežev in bolj beli, pa bodo poskrbeli kalij, magnezij in mangan, ki jih banane vsebujejo v večjih količinah.

Za vidnejši učinek si boste morali zobe z notranjo stranjo bananinega olupka drgniti dnevno vsaj dve minuti ter ostanke pustiti na zobeh vsaj petnajst minut. Učinek bo viden po dveh do treh tednih.

Viri:
Teeth whitening at home: http://everydayroots.com/teeth-whitening-at-home
Whiten teeth with natural methods: http://www.wikihow.com/Whiten-Teeth-with-Natural-Methods
Home remedies for yellow teeth: http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-for-yellow-teeth.html

WordPress Themes