Pobarvajmo kamenje

Toplejše vreme nas bo zvabilo ven na dvorišča, v naravo. Počeli bomo marsikaj in zakaj ne bi pobarvali nekaj kamenja s katerim bomo popestrili vrt, gredo ali samo prostor pod kakšnim samotnim grmičkom.

Poiščimo primerno kamenje, ga operimo in posušimo, tempero ali akrilne barve, čopiče, črno konturno barvo, za zahtevnejše projekte, kjer bo potrebno lepljenje pa še silikonsko lepilo in pištolo za silikonsko lepljenje in lak. Na kamenje lahko narišemo karkoli si omislimo: lahko so to rože – kamen položite v travo in videti bo kot, da so tam zacvetele, lahko je vaš motiv, pikapolonica, žabica – kamen položimo nekje ob vodnem motivu in še veliko je idej, samo malo je treba razmisliti. Nič pa ne bo narobe če si boste omislili kakega palčka, gosenico…..v tem primeru boste morali lepiti.

To zanimivo zabavo si lahko omislimo tudi v zimskem času in si tako krajšamo dolge zimske večere, le kamenje si moramo nabrati v naravi.Pripravimo si delovno površino in najprej pobarvamo kamen z osnovno barvo in ga posušimo. Pobarvamo na obeh straneh.

Z črno konturo narišemo obrise motiva in vse potrebne podrobnosti, da bo motiv poudarjen in se barve ne bodo med seboj prelivale. Kontura se naj posuši. Sedaj pričnemo barvati z barvami in posušimo. Kamenje bomo imeli na prostem in barve moramo zavarovati, da jih ne spere dež.  Ko je barva suha polakiramo.

WordPress Themes