PO LEPOTO NA SPREHOD

Bi spet radi imeli svežo polt in lepo postavo? Potem vam ne preostane drugega, kot da se v teh zmeraj lepših in toplejših dneh spravite ven. Tako imenovani lepotni sprehod vas bo razstrupil in okrepil. Enkrat do dvakrat na teden si privoščite 45-minutni lepotni sprehod, potem pa spijte veliko vode, da bo telo laže izločilo čim več strupenih snovi. Na sprehodu upoštevajte naslednja navodila:

1. Globoko dihajte

Že na začetku odločno zakorakajte s pospešenim tempom in se v 5 minutah dobro ogrejte. Pri tem globoko vdihujte skozi nos in z napihnjenimi lici počasi izdihujte skozi napol odprta usta. Sprememba pritiska ob dihanju bo pognala v tek limfno tekočino. Tako se bo v limfnem sistemu okrepila izmenjava odpadnih snovi, ki nastanejo ob presnovi, in bo odtekla odvečna tekočina, ki se nabira v tkivu.

2. Temeljito upogibajte stopala

Limfni sistem je razvejan po vsem našem telesu: da bi ga spodbudili, pri hoji visoko dvigujte pete in krožno upogibajte stopala. Uporaba mišic v stopalu bo temeljito spodbudila limfni sistem. Tako hodite 15 minut v hitrem tempu, a pazite, da ne boste preveč ob sapo: dihajte globoko.

3. Mahajte z rokami

Zdaj nekoliko upočasnite tempo, roke rahlo pokrčite in sproščeno mahajte z njimi v ritmu hoje. Izmenično stiskajte in sproščajte pesti: kadar gre roka naprej, ju stisnite, kadar gre nazaj, ju sprostite. Vaja je nekoliko podobna teku na smučeh. Tako hodite 5 minut. S tem boste spodbudili pretok limfne tekočine v rokah.

4. Odločno zakorakajte

V naslednjih 15 minutah spet pospešite korak. Limfna tekočina bo hitreje zakrožila po telesu ter odplaknila strupe in odpadne snovi, ki se bodo sprostili iz celic.

5. Krožite z rameni

Lepotni sprehod sklenite s 5-minutno počasno hojo, medtem krožite z rameni izmenično 10-krat naprej in 10-krat nazaj.

Naj dodamo še to: z lepotnim sprehodom si ne boste le polepšali kože, ampak si boste tudi okrepili imunski sistem.

WordPress Themes