PO JEDI NE SMEMO POČETI TEGA … HR.

NE PUŠITE POSLIJE JELA – stručnjaci su dokazali da jedna cigareta poslije jela ima jednak utjecaj na organizam kao da ste popušili deset cigareta čime se i povisuje mogućnost za karcinom.

NE JEDITE VOĆE ODMAH POSLIJE JELA – konzumiranjem voća odmah poslije jela dolazi do napuhavanja stomaka sa zrakom. Najbolje je konzumirati voće oko 1 sat poslije ili prije jela.

NE PIJTE ČAJ POSLIJE JELA – listići čaja sadrže veliku količinu kiselina koja će stvrdnuti hranu bogatu bjelančevinama koju smo konzumirali i tako prouzročiti probavne smetnje.

NE OTPUŠTAJTE REMEN NA HLAČAMA – jer može doći do iskrivljenja i blokade crijeva prilikom probave.

NE KUPAJTE SE POSLIJE JELA – kupanje uzrokuje povećanje krvnog tlaka u rukama, nogama i tijelu tako da će oslabiti tlak u stomaku i time usporiti proces probave.

NE IDITE U ŠETNJU ODMAH POSLIJE JELA – ljudi kažu da poslije jela napravite 100 koraka i da ćete doživjeti 100 godina. To ustvari nije istina. Naime, šetnja uzrokuje da probava ne apsorbira nutritivne sastojke iz hrane koju konzumiramo.

NE IDITE SPAVATI ODMAH POSLIJE JELA – zbog spavanja odnosno horizontalnog položaja hrana koju smo pojeli ne probavlja se na dobar način te može prouzrokovati smetnje u crijevima.

WordPress Themes