PIJTE TAKO, DA NE BO MAÄŒKA

Čeprav se morda alkoholu danes ne boste odpovedali, pa lahko pijete tako, da jutri ne boste imeli mačka. Pred vami je pet nasvetov.

Pijte počasi

Prvo in najpomembnejše pravilo, če novega leta ne želite začeti z glavobolom in slabostjo, se glasi: zmernost. Dan po zabavi mačka ne boste imeli, če boste pili počasi, le eno pijačo na uro. Tako bo telo lažje in sproti presnavljalo alkohol.

Jejte

Ne preskočite novoletne večerje. Hrana v želodcu upočasni vpijanje alkohola in tako zmanjša nevarnost za pojav mačka.
Če se boste vseeno prebudili z mačkom, ne spreglejte članka o tem, kako ga pregnati. Spoznajte 10 načinov in izberite tistega, ki vam najbolj ustreza.

Tudi brezalkoholno

Ker alkohol povzroča dehidracijo, ki je glavni povzročitelj mačka, ne pozabite na vodo. Največjo uslugo si boste naredili, če boste po vsakem kozarcu alkoholne pijače spili kozarec vode. Potrudite se tudi, če pijete pivo, saj pivo zaradi povečanega uriniranja telo še dodatno dehidrira.

Belo pred rdečim

Pazite, kaj pijete. Izogibajte se temnim alkoholnim pijačam, kot so viski, brendi, obarvane vodke in poceni rdeče vino. Temne pijače vsebujejo veliko kemičnih sestavin, ki dodatno pripomorejo k slabemu počutju in glavobolu.

Å e kozarec pred spanjem

Če boste na pitje vode pozabili med zabavo, pa nanjo ne pozabite vsaj pred spanjem. Če z velikim kozarcem vode mačka ne boste pregnali, pa ga boste morda vsaj omilili.

WordPress Themes