Odlične ideje za aromatične zimske napitke

Naj bo preprosta vroča čokolada, kuhano vino ali pa punč, s pravim zasukom lahko vsak napitek postane nekaj novega. To je še posebej dobrodošlo, če ste gostitelj prednovoletnega druženja s prijatelji, primanjkuje pa vam idej, kako pripraviti malo drugačen tolpi napitek.

Arome začimb so ponavadi tiste, ki v nas vzbudijo prijeten občutek, nas spominjajo na praznike, ogrevajo naše telo in nas pomirjajo. Kako?

Preprosta vroča čokolada dobi nov pridih, če ji dodamo ščepec mletega cimeta, muškatnega oreščka, mletega ingverja ali pa ščepec kardamoma. Za sladkokusce je pa dovolj le nekaj zavojev Kotányi mlinčka karamela-vanilija. Tako si lahko vsak moč okusa dozira po svoje.

Za drznejše priporočamo Pikantno vročo čokolado.
Za 2 skodelici potrebujete 3 žlice čokolade v prahu, ¼ skodelice mleka, ¾ skodelice vroče vode, ½ čajne žličke mletega cimeta Kotányi in ščepec kajenskega popra Kotányi.
Čokolado v prahu, cimet in kajenski poper damo v skodelici, prelijemo z mlekom, premešamo in dodamo vročo vodo. Namesto žličke lahko vročo čokolado ponudite s cimetovo palčko.

Seveda pa v decembrskem času ne gre brez kuhanega vina. Gotovo vsak zna pripraviti kuhano vino na klasičen način, obstaja pa še veliko možnosti za ekperimentiranje.

Poskusite na primer Lahkotno sadno rosé kuhano vino.
Za 2 skodelici potrebujete 500 ml rosé vina, 2 Kotányi začimbni mešanici za kuhano vino v filter vrečkah in sladkor po okusu.
Prelijte rosé vino preko začimbnih mešanic za kuhano vino in pustite stati približno 5 minut.
Odstranite filter vrečki, sladkajte po okusu in uživajte.

Letošnja pijača zime pa je gotovo punč.
Pripravite ga lahko na klasičen način, tako da segrejete pol skodelice pomarančnega nektarja in pol skodelice rdečega vina, mešanico prelijete preko Kotányi začimbne mešanice za punč v filter vrečkah in pustite stati 5 minut. Nato dodate kanček rjavega ruma, sladkate po okusu in servirate.

Seveda pa tudi punč dopušča veliko možnosti za kreativnost. Tu je še punč kokos-pomaranča, čokoladni punč, itd.

Zakaj ne bi letos z vami uživali tudi otroci? Pripravite jim lahko Brezalkoholno sadno otroško kuhano vino ali pa Vitaminski božični otroški punč.

Več na www.kotanyi.si.

WordPress Themes