Odlična je za prebavo, imunski sistem, hujšanje in celo odpravlja zadah

Vsi smo že kdaj slišali, da je zdravo popiti kozarec tople vode z limono. A morda niste slišali razlogov za to priporočilo. V nadaljevanju vam jih predstavljamo nekaj.

Limona - 2

Pitje vode z limono zjutraj, ko se prebudite, zmanjša apetit preko dneva. Prav zato lahko lažje izbirate bolj zdrava živila in ohranjate zdravo telesno težo. (Foto: Profimedia)

Za svoje zdravje lahko veliko naredimo že s popolnoma preprostimi ukrepi, ki jih uvedemo v svoj vsakdan. Eden izmed njih je, da naša rutina na primer postane jutranje pitje toplega kozarca vode z limono. Na ta način boste prebudili metabolizem, telo nahranili z vitaminom C in odpravili jutranji zadah.

Limona - 1

S pitjem kozarca tople vode z nekaj limone zjutraj na tešče boste stimulirali delovanje prebavnega trakta in na ta način izboljšali prebavo. (Foto: Profimedia)

Za boljšo prebavo

S pitjem kozarca tople vode z nekaj limone zjutraj na tešče boste stimulirali delovanje prebavnega trakta in na ta način izboljšali prebavo, zmanjšali zgago in pripomogli k bolj učinkovitem procesu izločanja odpadnih snovi iz telesa.

Izboljšuje imunski sistem

Vsi agrumi so bogati z vitaminom C, ki je dobro poznan po tem, da nas varuje pred gripo in prehladom in da je dober za boljši imunski sistem. Limona pa poleg vitamina C vsebuje še kalij, ki stimulira možganske in živčne funkcije ter pomaga telesu pri boljšemu nadzoru krvnega tlaka.

Čisti in osvežuje kožo

Vitamin C je antioksidant, ki ima ključno vlogo tudi pri ohranjanju mladostne in napete kože. Poleg tega pomaga pri proizvodnji kolagena. Antioksidanti v limoni pomagajo pri regeneraciji kože in jo ohranjajo zdravo. Topla voda odstranjuje toksine iz telesa, kot je dobro znano, pa je hidracija telesa ena izmed ključnih stvari, ki so potrebne za lepo in napeto kožo.

Blaži neprijetni zadah

Limonin sok je odličen za odpravo neprijetnega zadaha, saj kislina uniči bakterije v ustih, poleg tega s pitjem vode pomagate pri proizvodnji sline, ki je ključnega pomena za odpravo neprijetnega zadaha.

Pomaga pri hujšanju

Pitje vode z limono, ko se prebudite, zmanjša apetit preko dneva. Prav zato lahko lažje izbirate bolj zdrava živila in ohranjate zdravo telesno težo.

Kljub vsemu pa ne gre pretiravati z limono. Ima namreč jedke lastnosti, zaradi česar lahko trpi vaša zobna sklenina. A v kombinaciji z vodo ne bi smela povzročiti večje škode. Če občutite neprijetno skelenje, potem usta splaknite še z navadno vodo.

Limona - 3 Kljub vsemu pa ne gre pretiravati z limono. Ima namreč jedke lastnosti, zaradi česar lahko trpi vaša zobna sklenina. A v kombinaciji z vodo ne bi smela povzročiti večje škode.

WordPress Themes