Očistite rernu bez hemikalija! – hr.

Čišćenje rerne je sigurno jedan od omraženijih i težih poslova u domaćinstvu. Pored toga što je fizički zahtevan uglavnom ga ne volimo zbog hemikalija kojima smo izloženi dok ga obavljamo. Probajte nešto sasvim drugačije.
Na LiveRenewed blogu, Emily je otkrila kako čisti rernu bez upotrebe hemijskih sredstava za čišćenje. Ona je priznala da svoju rernu nije čistila tri godine i da je bilo krajnje vreme da se upusti u taj neugodan posao, ali hemikalije jednostavno nisu bile opcije.
Evo kako da očistite rernu:
Za početak sastružite sve komadiće koji su se možda uhvatili na dnu rerne, najbolje što možete.
Nakon toga u naredna dva dana, rernu prskajte mešavinom dve kašike sode bikarbone i vode, a u međuvremenu je normalno koristite. Nakon dva dana (Emily kaže da je ona rernu prskala sve ukupno 5-6 puta), naprskajte rernu poslednji put ovom mešavinom, pa ispecite turu keksića ili ispecite ručak, a kad su keksići gotovi, pustite da se rerna prohladi, i dok je još mlaka bacite se na ribanje.
Biće vam dovoljna jedna obična spužvica za suđe da očistite svu prljavštinu jer će se neverovatno lako skidati, videćete i sami.
Kad ste rernu obrisali i isprali, jednostavno je uključite na veoma nisku tempereturu 20 minuta da se u potpunosti osuši i to je to.

WordPress Themes