OČISTIMO GOBICO ZA POMIVANJE POSODE

Eden izmed najbolj umazanih predmetov v našem domu je gobica za pomivanje posode. Ker jo uporabljamo večkrat na dan in je vedno mokra, lahko postane pravo gojišče bakterij in plesni. Na enem od družbenih omrežij se je pojavil popolnoma preprost nasvet, s katerim bo gobica dlje časa ostala čista in ne bo oddajala neprijetnega vonja.

Gobica

Na vsakem kvadratnem centimetru gobice za pomivanje posode je približno 5.000.000 bakterij in nekatere od njih so zelo nevarne.

Najbolj “umazan” del kuhinje

Na vsakem kvadratnem centimetru gobice za pomivanje posode je namreč približno 5.000.000 bakterij in nekatere od njih so zelo nevarne. Povzročijo lahko resne bolezni, kot je Guillain-Barrejev sindrom, ki povzroča paralizo. Da je vse to res, so z nedavno raziskavo dokazali tudi znanstveniki z univerze v Arizoni. Raziskovalci so analizirali vzorce iz gospodinjstev v devetih državah, in sicer Avstraliji, Kanadi, Nemčiji, Indiji, Maleziji, Savdski Arabiji, Južni Afriki, Veliki Britaniji in ZDA.

Preprosta rešitev

Uporabnik na družbenem omrežju Reddit je objavil fotografijo preprostega trika za ohranjanje svežine gobice za pomivanje posode. Sponko za papir oziroma sponko, s katero lahko spnemo velik šop papirjev, je uporabil kot stojalo za gobico. Tako ta ostaja suha, s čimer se preprečuje razvoj plesni, bakterij in neprijetnega vonja.

S tem trikom boste zagotovili dolgo življenjsko dobo gobice, za njeno brezhibno čistočo pa lahko uporabite še nekaj trikov. Namočite jo v limonin sok, zmešan z vodo, in jo na tak način odišavite. Nato jo za minuto postavite v mikrovalovno pečico in zopet bo kot nova.

WordPress Themes