Novice o AB pred zaslišanjem, ki je danes, 6.10.2014

European Voice: manevri s pošto in farsa ob imenovanju

Zjutraj se je o Bratuškovi razpisal tudi vplivni bruseljski tednik European Voice, ki velja za skoraj obvezno čtivo evropskih poslancev. V prispevku so izpostavili težave Bratuškove s protikorupcijsko komisijo, ki se jim Bratuškova zaenkrat izmika z različnimi manevri – od nedvigovanja pošte, do tega, da je za obrambo najela eno najbolj znanih odvetniških pisarn v državi.

Kot navajajo v članku, je precej verjetno, da se bo Bratuškova na vprašanja o sporu s protikorupcijsko komisijo, izgovorila, da pošte ni prebrala, ker je pri odvetniku.

Še enkrat več pa so izpostavili tudi sporno samoimenovanje Bratuškove v obdobju, ko je že močno izgubila na volitvah, a je bila še prva dama vlade, pristojne za tekoče posle. Navajajo tudi izjavo Vida Dorie iz Transparency International Slovenia, ki je situacijo označil za farso. Bralce novinar tudi opomni, da posnetka seje vlade, na kateri je bila Bratuškova dokončno potrjena, še kar ni.

V članku tudi izpostavljajo slabo angleščino Bratuškove, pomanjkljivo znanje s področja, ki bi ga naj pokrivala in omenjajo, da je vprašljiva tudi sestava njenega bruseljskega kabineta, saj bi ga naj vodil Jernej Pavlič, ki prav tako nima veliko političnih izkušenj.

Kot še dodajajo, kolobocije v zvezi z Bratuškovo doslej v Bruslju niso bile zelo odmevne, a bi se to lahko spremenilo, če se na zaslišanju ne bo dobro odrezala. Po njihovem je politično ranljiva, ker ni pripadnica ene od obeh največjih političnih skupin v Evropskem parlamentu.

Bratuškova med kandidati, ki so poželi največ pomislekov

Bratuškova je bila pred zaslišanji poleg Britanca Jonathana Hilla, Madžara Tiborja Navracsicsa in Španca Miguela Ariasa Caneteja med kandidati, o katerih so evropski poslanci izražali največ pomislekov, predvsem v povezavi s procesom njenega imenovanja.

Od nje pričakujejo predvsem vizijo

Člani odborov za energijo in okolje, ki jo bosta zaslišala, pričakujejo od slovenske kandidatke predvsem vizijo o energetski uniji z ustreznim poudarkom na trajnostnem razvoju in tehtna pojasnila vseh dvomov, ki se pojavljajo v povezavi z njeno kandidaturo.

WordPress Themes