NEKAJ NASVETOV PRED NOVOLETNIMI PRAZNIKI, TAKO, V RAZMISLEK

POSLOVITE SE!

Poslovite se počasi od starih navezav. Navezave so lahko vaši odnosi, čustva, stvari itn. Ne držite se v starih okovih in vzorcih. Pojdite v ta čustva jih izčustvujte in zmagajte. Soočili ste se s preteklostjo in sedaj je čas, da se objamete, si poveste, da se imate radi. Povejte si, da ste ok in tako kot je bilo ne bi moglo biti nič drugače. Ljudje so odigrali vloge v vaših življenjih, padli ste in se naučili znova vstati. Ne obsojajte se. Naredili ste prav. Sedaj se dvignite in poletite. Poletite v nova obzorja z novo definicijo. Transformirajte svoje energije v pozitivno. In premaknite se z mrtve točke. Vrata novih priložnosti se odpirajo, čas je, da jih odprete. Ste pripravljeni?

HVALEŽNOST

komu izražate hvaležnost? Sebi ali drugim, ali oboje? Ste si kdaj postavili to vprašanje. Izražati hvaležnost povsem iskreno. Ste se zahvalili sebi, ker ste popolnoma zdravi, ali pa ker se spoštujete, cenite in imate radi? Ste hvaležni vsakega dne in novih obzorij pred vami? Zdaj je čas, da vidite v čem ste zares dobri. In bodite hvaležni tudi tistim, ki so vas prizadeli in jim pošljite ljubezen, prav oni so alarm v vaših življenjih, da morate nekaj spremeniti. Jaz sem hvaležna vsakega dne in za vas in ljudi, ki me spremljajo.

ČAS ODPUŠČANJA

December je idealen čas za to, da se ozrete nazaj in pogledate, kaj se je zgodilo v teh dneh. Čas, ko morate odpustiti sami sebi in si priznati, da je človeško grešiti. Prav tako odpustite tudi drugim. Človek v nagli jezi marsikaj izreče – saj smo le ljudje navsezadnje, ki izkušamo. Izkušamo tako dobro, kot tisto malo manj dobro. Pa vendar nismo iz skale. Imamo čustva. Zato v decembru odpustite vsem, ki so vas prizadeli. Premislite ali je bila morda le (navsezadnje) to vaša lekcija, ki vas je nekaj novega naučila. In če ste že to vse naredili, potem se veselite in radostite. Družite se in uživajte. Zapomnite si vse lepe trenutke in naj vam bo toplo v srcu, brez občutka grenkobe. V prihajajočem letu bo ključnega pomena, da ste stopili korak dlje. Brez zamer, brez jeze in z jasno vizijo, kaj si želite.

PREIZKUŠNJE

Včasih nam vesolje naloži nekaj preizkušenj in mislmo, da ne bomo zmogli sami voziti naprej. Ampak dejstvo je, da se ohrani fokus. To pomeni četudi pride rušilni orkan in nam podre in pomete vse pred nami, pojdite naprej. Zavedajte se, da ste točno to potrebovali. Saj boste le tako uvideli tisto pravo pot, ki je za vas prava in izredno pomembna. Včasih moramo pasti na dno, da se lahko zopet poberemo in se iz te preizkušnje nekaj naučimo. Ampak iz nje pridemo močnejši.

RAZPRAVLJANJE

Ne ponam človeka, ki ne bi razpravljal o tem in onem; debate se vlečejo v nedogled. S tem se sproži kup sodb in se izraža moč, kdo je najpametnejši in najboljši v tem. Ne gre za to, kdo ima prav in kdo narobe. Vsak živi svoje življenje na različne načine. Zato ne definirajte drugim kako naj živijo, ampak se poglobite vase. S tem, ko se boste začeli poglabljati vase in v svojo notranjost, boste šele na začetku spoznavanja sebe in tega, kar še niste vedeli o sebi. In to je delo. Delo na sebi zahteva čas in voljo, kar je sigurno za marsikoga težje, kot pa držati razprave. In začnite delati na sebi, s tem se bo svet spremenil na bolje!

POVEJTE RESNICO

Velikokrat se zgodi, da želite nekaj povedati, a  tega ne izrečete. Želite spregovoriti le resnico in s tem prav nič ni narobe. Ne vem, zakaj bi moral človek biti tiho, ko pa lahko na miren način poda iskreno mnenje. Toliko neizrečenih besed povzroči zadržana čustva. Ta čustva pa vodijo do zdravstvenih sprememb v vašem telesu. Ljudje bi se veliko bolj razumeli med seboj, če bi iskreno povedali, kaj si zares mislite, in verjemite mi, nihče ne bi zameril. Morda na prvi odziv vaš sogovornik ne bi sprejel vašega mnenja, a čez čas vam bo hvaležen za izkazano resnico. Tako se gradi spoštovanje drug do drugega. Zato začnite govoriti in ne tlačite svojih čustev.

POSKUSITE NEKAJ NOVEGA

Vam je dolgčas? Ste padli v dnevno rutino? Potem je čas, da pričnete uvajati spremembe v vaše življenje. Poiščite si tisto, kar vam bo vzpodbudilo navdušenje nad življenjem. Zato so vsake spremembe dobrodošle. Poiščite si nov konjiček oziroma hobi, ali pa se vpišite na telovadbo, kjer imate možnost tudi spoznavati nove ljudi. Vsekakor pa ne tičite na enem mestu in se ne smilite sebi, kako osamljeni ste. Vi morate storiti ta korak naprej, kajti namesto vas ga nihče ne bo. Zato naredite več, kot si sami lahko mislite. In vsaka nova sprememba vam lahko koristi na različnih področjih življenja.

IZPOLNITEV ŽELJA

Prihaja čas, ko si želimo marsikaj in še več. Pa ste iskreni do sebe? Kaj bi bili pripravljeni storiti za svoje sanje? Ste že vložili kaj truda ali ne? Slovenski rek pravi takole:”Brez muje se še čevelj ne obuje”, in to še kako drži. Zato vam polagam roko na srce, da dobro pripravite načrte in strategije za prihodnost, saj boste tako lažje sledili ciljem in kar je najbolj pomembno, da jasno definirate, kaj si želite in do kdaj lahko te cilje izpolnite. Tako vam bo uspelo. Srečno na poti vaših sanj!

SKRBI

Prav vsak dan je nekdo v skrbeh. Naj si bo zaradi financ, otrok, zdravja.  Marsikaj v vas samih vzbuja skrb. Skrbi in strah sta tesno povezana in več, ko boste moči dajali tem dvem močnim čustvom, globlje boste bredli po spirali navzdol. Zato vse te občutke zamenjajte s čim pozitivnim. In več bo pozitivnega, lažje boste premagali skrbi in življenjske lekcije. Vsak korak vas nečesa uči in verjemite mi, iz dneva v dan postanete močnejši. Sami imate to moč, da lahko vplivate na svoj vsakdan, zato izberite pozitivno. Drugače bo vaše življenje obstalo v skrbeh in zamudili boste veliko lepih in čarobnih trenutkov.

SMEH

Ste vsak dan žalostni in zaskrbljeni? Ko pa pride veseli december, se nasmeh na obraz vrne in iskrice v očeh tudi. Zakaj pa ne bi bilo tako vsak dan? Odplaknite svoje skrbi in se nasmehnite, podarite nasmeh na ulicah med sprehodom. Boste videli, kako magični so odzivi ljudi. Ne verjamete? Poskusite! Sama se velikokrat smejim, ko se sprehajam po ulicah in vam povem, da je prav čarobno. Dobra volja in ljubezen premagata vse skrbi in vsakdanji stres. Smeh je pol zdravja, če ne kar vse. Se strinjate?

WordPress Themes